tichackova
12. lis 2017
357 

Rychlorecenze GLOBUS od Fisher Price

Taaaak, týden utekl jako voda a máme tu první recenzi 🙂

Ačkoliv jsem si myslela, že jako první  vyberou na test housenku nebo Beatbo tanečníka, trošku mě převezli 🙂 Jako první  je tu tedy recenze na globus.

Na globusu je znázorněno sedm  kontinentů a na každém kontinentu je tlačítko s obrázkem určitého zvířete. Evropa má ve znaku lišku, Asie slona, Austrálie klokana, Severní Amerika medvěda, Jižní Amerika opici, Afrika lva a Antarktida tučňáka. Globus je možné zapnout na jeden ze tří módů. 

1. mod jede ve stylu "Poslouchat a učit se"

Po zmáčknutí tlačítka se zvířátkem se dozvíme, co je to za zvíře, jak dělá a jak pozdraví v jazyce, který je typický pro ten jeho určitý kontinent. Takže například u Evropy zjistíme, že zvíře na tlačítku je liška a ve Francii se zdravíme Bon Jour, nebo že třeba v Austrálii žijí klokani a anglicky se zdravíme Hello.

Při zatočení globusu globus hraje, zazpívá nám jak dělá třeba pejsek, jak se česky pozdravíme nebo jak se zdraví v cizině.

2. mod "Zkoumat a objevovat"

Při zmáčknutí tlačítka zjistíme, co je na obrázku za zvíře a kde žije. Potom máme najít další zvíře, třeba lišku. Pokud lišku najdeme a zmáčknete správné tlačítko, jsme pochváleni 🙂 Dále se dozvíme o každém zvířátku krátké info, např. že klokani skáčou, lvi řvou, opice mají dlouhé ocasy a podobně

3. mod - písničky

Po zmáčknutí tlačítka nám zahraje známá melodie typická pro onen stát (kontinent)

Součástí globusu je i otáčecí  "knížka", která má tedy jen jeden list. Na každé stránce je obrázek dopravního prostředku - auto, vlak, letadlo a loď, a při otočení nám o něm zazní krátký popěvek (Na lodi si plout, slyšet šplouchy šplouch nebo Jet vlakem to je sen, koukat oknem ven 🙂) nebo se dozvíme, jak který dopravní prostředek dělá.

Globus je hezky udělaný, ale na první pohled to pro mě bylo trošku zklamání. Asi jsem čekala, že tam těch funkcí bude trochu víc. Elišku (5,5 roku) nebaví vůbec (to, že s ním občas zatočí, když jde okolo, to nepočítám). Když se jí zeptám, proč si s ním nehraje, tak mi odpoví, že není malé mimino, že už je přeci velká holka a takovou hračku nechá Štěpánkovi (rok a 8 měsíců). Takže u mé velké holky trochu propadl 🙂 Každopádně Štěpánek ho opravdu miluje, věčně u něj tančí, občas udělá slona, když ho vidí na obrázku, ukáže na auto, letadlo... když se o něm zpívá, a myslím, že až bude starší a bude víc vnímat a chápat, že to bude ještě lepší🙂

(Štěpánek je rozmazaný, pač zrovna tančí🙂)

#test_fisherprice

Ty jo a Eliska moje o nem furt mele tak to ale jak ctu na to asi prdime chteli jsme ji ho k vanocum 😲To mluvi jen o tech par zviratech co jsi vypsala?
No a pockam jeste na recenzi toho beatbo toho chce taky ale na to mi prijde vélka uz 🙂

13. lis 2017

@makynaeliska Jj, je tam jen těch 7 zvířat a nic moc se o nich nedozvíš. Elišku to fakt nebaví, podle mě kvůli tomu, že ji to absolutně nic nedává, všechno co se tam povídá už zná. Beatbo je dobrej, ale taky víc baví Stepana. Celkově si myslím, že ty hračky jsou pro děti tak cca 3-4 roky, starší už si z toho nic moc nevezmou

13. lis 2017

Jen se zeptam, co je prekvapiveho na tom, kdyz u jizni ameriky se ozve spanelsky a portugalsky? Jinak dik za recenzi, zajimalo me co to umi;)

13. lis 2017

@sonjuletka No... Vlastně máš pravdu, jsem blbá 😀

13. lis 2017

Začni psát komentář...

Odešli