tratatundra
5. bře 2019
731 

Mininávod: Hmatové pexeso

Poslední dobou s nadšením pozoruji, že mezi maminkami i dětmi začínají být  víc a víc populární vzdělávací a rozvijecí hry a hračky. Bohužel se za tímto trendem ukrývá i velký byznys a většinou si rodiče za tyto vychytávky pěkně připlatí. Proto jsem se rozhodla, že svým dětem budu hry tohoto typu vyrábět doma. Nápad pěkný, ale skutek utek. Nicméně, s blížícím se termínem Katčiny dětské oslavy jsem byla přinucena začít chystat program pro směsici dětí, které si Katka pozvala. A tak vzniklo naše podomácku vyrobené hmatové pexeso, přizpůsobené ke hře dětí od dvou a půl do pěti let. jelikož má u nás doma velký úspěch, rozhodla jsem se o návod, jak na něj, podělit i s vámi.

Co budeme potřebovat?

• libovolný počet jednobarevných balónků

• malé snadno od sebe odlišitelné předměty- 2x tolik co balónků

• pás kartonu, sololitu, dřeva, plastu, prostě čehokoli, co nám poslouží jako "hrací plocha"

Jak na to? 

Polovinu předmětů, které jste si zvolili, schováte do balónků. Jeden balónek = jeden předmět a balónek zavážete. Po naplnění balónky vložíte do nádoby. Já jsem zvolila šlehací mísu, která dřív sloužila na BKM a dnes ležela nevyužitá na půdě. Vezmete si připravenou desku a rovnoměrně na ni za pomoci tavné pistole přilepíte zbytek předmětů- dvojice těch z balónků.

Na zadní stranu desky můžete namalovat ke každému předmětu značku, kterou namalujete i na "párový" balónek a bude sloužit na kontrolu správnosti řešení!

A teď vzhůru do hry! Děti si losují z krabičky balónky, ohmatávají je a přiřazují ke správným předmětům.

Verze pro větší děti: Do balónků schovejte všechny předměty a na všechny namalujete značku. Rozmístěte všechny balónky značkou dolů a hrajte formou klasického pexesa.

Přeji spoustu zábavy při tvoření i hraní!!!

#pepco

#pepco_diy

Začni psát komentář...

Odešli