tynuska96
    28. kvě 2020    Čtené 312x

    Spokojené bříško, spokojení kluci

    Když nám před 14 dny přišel balíček, moc velké naděje jsem si upřímně nedělala. Vyzkoušeli jsme toho tolik, že už jsem se rozloučila s variantou spokojených chlapečků. Ovšem již po prvním dni jsem věděla, že to jsem se opravdu spletla a jsme na správné cestě.

    Jak jsem již psala v prvním příspěvku, jsem maminka dvou tříměsíčních chlapečků. Koliky nastoupily ve velkém stylu již v porodnici a nepolevovaly. Kapičky zabraly vždy jen chvilku, cvičení s nožičkami, nahřívání bříška, masáže.... vše vždy před krmením a dvakrát. Zdlouhavý proces. Trápení kluků i mě samotné.

    Jako první věc, co mě v balíčku zajímala, byl rektální kater Windi.

    Dokud jsem nevyzkoušela Windi, používala jsem obyčejnou oranžovou rourku z lékárny. Její použití jsem musela dohledávat na internetu a měla jsem strašný strach, abych klukům jejím použitím neublížila. 

    Rourka Windi je perfektně tvarovaná. Díky svému tvaru je nemožné zasunout kater více než je doporučeno. Tudíž maminka miminku nemůže ublížit. Já, jakožto novopečená matka, to velice ocenila. 

    Další rozdíl je v rozpoznání úlevy. Při oranžové rource jsem nevěděla vůbec, co čekat. Ulevilo se jim nebo ne? U Windi to výrobci vyřešili velice dobře. Díky svojí rozšířené druhé část je vytvořena "ozvěna". Prostě a jednoduše slyšíte, když jdou prdíky ven. Popřípadě i něco jiného... ano, díky tomuto vynálezu dostanete ze svých ratolestí i stolici. Čemuž strašně děkuji, jelikož Péťa má stolici sem tam hodně tuhou a musím mu pomáhat.

    Použití je velice snadné. Pro začátek namasírujete miminku bříško. Úzký konec rourky namočíte do olejíčku, zvednete miminku nožičky, zasunete do zadečku a čekáte. Připravte si určitě dostatek ubrousků, protože ve většině případů s prdíky vyjde i stolice. Když se nic neděje, opakujte celý proces znovu. Občas v zadečku rourku pootočím nebo povysunu a zase zasunu, když se dlouho nic neděje.

    Závěrem k rektální rource Windi. Na krabičce je velice srozumitelně popsaný postup použití, takže žádná maminka nebude tápat. Použití je jednoduché a bezpečné. Měla jsem možnost porovnat s kapkami a po celých 14 dní testování nebyly vůbec potřeba. Kluci jsou spokojení a usmívají se každý den. Když je bříško zazlobí, použijeme kater a zase mají úsměv na tváři. Už jdu objednávat další balení!

    Dalším produktem byla nosní odsávačka NoseFrida s filtry a nosní sprej.

    Jedním slovem, VÝBORNÝ! Kluky v nosánku nemůžu poranit, takže velice bezpečná odsávačka narozdíl od těch, které jsem měla doma. Nástavec do pusy je výborně tvarovaný a nestane se, že by vám vypadl. A filtry není potřeba tak často měnit, protože je tělo dlouhé a většinou se nudličky k filtru ani nedostanou. Pokaždé, když kluci začnou trošku "chrochtat", použiji sprej NoseFrida s mořskou solí a ve většině případů už není potřeba odsávačku použít. Takže sprej i odsávačku budeme používat i nadále a moc děkujeme za tento objev.

    Poslední vychytávkou je gel na zoubky Buccotherm se šikovným prsťáčkem.

    Prsťáček jsem do pusinky klukům ještě nenacpala, takže zatím čeká na svou příležitost. Nicméně gelík nás jednoho krásného večera zachránil a nedám na něj dopustit. Sice jsou klukům teprve 3 měsíce, ale zoubky se nám pomalu připravují a bohužel je to pro kluky velice bolestivé. Stačí maličko potřít dásničky a je klid.

    Celkově bych shrnula naše testování za velice úspěšné a značka mě velice mile překvapila. Chlapečci jsou spokojení a to je pro mě nejdůležitější. Zjistila jsem, že můžeme fungovat i bez litrů chemie ve formě kapek či předražených sprejů. Moc děkuji, hlavně za kluky, za výběr do testování, protože nám to hodně otevřelo oči.

    Díky, 

    Týna, Péťa a Máťa

    #test_fridababy

    Tak už je to tady! Díky za tento balíček, protože se stalo nečekané! Klukům jsou 3 měsíce a začaly jim růst zoubky 😱
    Asi to není úplně ono, že by za týden byly venku. Ale něco se tam hýbe a moc je to bolí.
    Součástí balíčku byl i masážní gel Buccotherm Bio a SmileFrida prsťáček. Chytlo je to k večeru. Neutichající pláč, paciny v puse. Jeden pohled do pusinky a bylo jasno.
    Prsťáček jsem zatím nechala v šuplíku, protože se jim do pusinky ještě pořádně nevejde. Ale gelíkem jsem namasírovala dásničky a spinkali zase jako dřív 🙏

    I nadále používáme rourku Windi. A po týdnu užívání můžu říct, je potřeba míň a míň. Když mají kluci bolení, použijeme a je klid. Kluci jsou spokojení a koliky nejspíš i díky rource ustupují.

    #test_fridababy

    Naše testování úspěšně pokračuje! Kluci jsou 6. den bez kapek a očividně jim to vůbec nevadí 😊 Když je zlobí bříško, použijeme rourku Windi a máme zase spokojené chlapečky 🍀 Naneštěstí není nutné ji používat tak často 🙏 Děkuji za tuto zkušenost, protože kluci jsou mnohem spokojenější než s kapkami 😊

    tynuska96
    11. kvě 2020    Čtené 361x

    Jdeme na to!

    Zdravím všechny maminky (i tatínky)...

    Jsem maminka dvou tříměsíčních chlapečků. Ano, dvojčata! Pro většinu lidí absolutně nepředstavitelná věc. Pro nás také byla. Obzvlášť pro prvorodiče (nebo jak to nazvat...?). Naštěstí máme strašně hodné děti. Ale... koliky nás trápí už od doby, co byli opravdu jen pár dní na světě. Ze začátku stačilo dát do polohy na tygříka, chvilku pohoupat a klukům se maličko ulevilo. Ovšem to bylo možná tak jen v porodnici.

    Kolem 1. měsíce nám začal ten pravý cirkus. Jako bonus začala doba experimentů, co by jim mohlo pomoci. Od všech možných kapiček, přes probiotika, babské rady, cvičení s nožičkami, nahřívání a masáže bříšek, až po polohování do úlevných poloh. Vše jsme zkoušeli. Nakonec jsme přišli na relativně dobrou kombinaci všeho možného a kluky břísko na chvilku přestalo zlobit. Ovšem jak jsou dva, tak nám to dává dosti zabrat. Proto, když jsem viděla tuto výzvu, srdíčko mi zaplesalo. A jsem velice vděčná, že jsme byli vybráni pro toto testování.

    Dnes dopoledne mi volal kurýr, že mi veze balíček. Byla jsem jak malé dítě, které dostane dáreček a hned vše musela rozbalit a zkoumat. 

    Jako první jsme hned dopoledne vyzkoušeli NoseFrida - nosní odsávačka. Na obrázku níže je vpravo. Vlevo je odsávačka, kterou jsem používala doteď. Stará odsávačka měla moc úzkou část, která se strká do nosánku. Takže když se kluci vrtěli, moc je to bolelo.
    Používali jsme odsávačku na vysavač,která má stejný tvar jako NoseFrida, ovšem kluci jsou na to ještě opravdu maličcí a po odsátí následoval hodinový pláč.
    NoseFrida je super v tom, že kombinuje tyto dvě odsávačky - má silnější odsávací rourku a zároveň jde odsávat ústy. Jako pomocník mi přišel i NoseFrida nosní sprej, který pomůže a není v něm žádná chemie. Takže za mě obrovský úspěch a palec nahoru.

    Součástí balíčku byl SmileFrida prsťáček a a zklidňující masážní gel Buccotherm Bio. Tyto pomůcky kluci ocení až déle.

    A konečně se dostávám k tomu hlavnímu. A tím je Fridababy Windi - rektální rourka. Díky bohu za ni. Ráno jsme zahodili všemožné kapičky a zkusíme, jak to kluci snesou.
    Na obrázku níže je vpravo. Vlevo jsem dala pro porovnání rourku, kterou všichni znáte. Nejběžnější rourka za pár korun v lékárně. Párkrát nás už zachránila, nebudu lhát. Jen pro mě, jako matku "poprvé", to bylo v začátku velice stresující. Informace v balení žádné, takže jsem "použití" dohledávala na internetu. Odhadovala, jak hluboko můžu zasunout a hlavně jsem pořádně ani nevěděla, jestli k úlevě došlo. Nebylo nic slyšet. Obzvlášť, když vedle pláče ještě druhé miminko. Bylo to stresující jak pro mě, tak i pro děti.
    Za to rourka Windi je naprosto výborná. Vzhledem k rozšíření, za maximální doporučenou délkou zavedení, je zcela bezpečná a nemůžete miminku ublížit. To je pro mě velice důležité a praktické. Další bonus je, že je opravdu slyšet, když se klukům uleví.

    Na to, že jsme pomůcky použili teprve první den, tak jsem nadmíru spokojená. Kapičky kluci celý den nepotřebovali. Byli možná ještě víc v pohodě a usměvavý, než když kapičky dostávali. Zavedení rourky stačilo dnes jen jednou a děti jsou opravdu spokojený.

    Těším se, až se s vámi podělím o další zkušenosti. Pro začátek za mě super!

    Mějte se hezky, 

    Týna a kluci