icon
1 / 1
avatar

Ty jo, tos na ni zapomněla, že se vařila 8 hodin? A podle jakého receptu jsi dělala?

Odpověz
17. dub 2021
avatar

Cizrnu jsem dělala jen jednou. Chuť jakž takž ujde, ale nestojí za to, abych se s tím mordovala půl dne. 🙈

Odpověz
17. dub 2021
avatar

jediné o čem pochybuji, že je v Albertu lepší, a když tak jen kvůli éčkům a různých dochucovadlům, myslím, že budou kolegyně nadšené 🙂

Odpověz
17. dub 2021
avatar
viridie
autor

@kackakastanka ale jako jóó, ale víš jak..prostě terno to není..ale za chvíli budu servírovat, tak uvidíme .A diky za podporu 💚

Odpověz
17. dub 2021
avatar

ja miluju humus, taky obcas delam, cizrna mi teda staci povarit necelou hodku kdyz je dlouho namocena tak 12- 24 hod staci a neee v albertu neni lepsi urcite to mas dobre, kdyztak prichutit kdyz se ti nezda, vic cesneku, tahiny, citroju, soli....

Odpověz
17. dub 2021
avatar

@viridie
@kexina Super měkká a krémová cizrna je vařená v tlakáči a to rozhodně netrvá půl dne 😉.

Odpověz
17. dub 2021
avatar

Namočím na noc a druhý den vařím cca hodinku, dávám do mixéru i vodu z vaření a svoji tahini pastu, olivový olej ,římský kmín a je luxusní

Odpověz
17. dub 2021
avatar

Já namacim a pak přivedu k varu v papiňáku a vypnu, nechám dojít a je super 👌

Odpověz
17. dub 2021
avatar

Jejda, ja ji jednou chtěla podle tohohle receptu udelat a nikdy jsem to nebyla schopna dokkncit, je to hrooozne na dlouho. Tak jsem si radsi koupila cizrnu ve sklenicce 😂

Odpověz
17. dub 2021
avatar

@olga_ Tlakáč nemám. Ani nechci.

Odpověz
17. dub 2021
avatar

V Albertu ho maji moc dobry, s nim krabicku na posezeni 🙂

Odpověz
17. dub 2021
avatar

@kexina Já jsem na něj taky dostala od rodiny "zbrojní pas", mám z něho respekt 😂.

Odpověz
17. dub 2021
avatar

Se jako priznam, ze mi nejvic chutna hummus z konzervovany cizrny (kupuju Alnaturu), z varene mi to proste neprislo ono. 😬 Jinak jsem zjistila, ze vliv ma taky tahini. Kupuju uz jen jednu znacku.

Odpověz
17. dub 2021
avatar

Ja miluju hummus se sušenými rajčaty z Lidlu. A marně se snažím doma se mu přiblížit.🙂

Odpověz
17. dub 2021
avatar

@olga_ No, já vím, že ty nové jsou asi něco jiného, ale já viděla na vlastní oči, co to dokáže, takže do mojí domácnosti to nesmí. 😅

Odpověz
17. dub 2021
avatar

@kexina Já před každým vařením profukuju ty ventily a nehnu se od toho. Fakt z toho mám respekt, protože to mohl vymyslet jedině chlap - děkujeme, pane Papine 😀 - ženská by si to sama od sebe do kuchyně nedotáhla. Ale faktem zůstává, že cizrna vařená v papiňáku je opravdu lahodná.
@viridie Jinak nečetla jsem celý recept od Florentýny, ale doporučuju solit tak, že na oleji uděláš cibulku se solí. Samostatně tam sůl nedodávám a kdyžtak přidělám tu cibulku. No nic, asi jdu namočit cizrnu 😍

Odpověz
17. dub 2021
avatar

Holky, co je na tom tak na dlouho a složité? Cizrnu vařím 2-3x měsíčně a máloco mi přijde jednodušší 😳 Trochu namočím, neurčitou dobu, dítě ji promeje prstikama, potom vařím v papinaku, neurčitou dobu, prostě přiměřeně, mixér z toho udělá pomazánku raz dva. Je rok 2021 a nepereme už přece taky na valše 😅 Prostě musí být adekvátní nástroje, pak je každý projekt zábava.

Odpověz
17. dub 2021
avatar

@blue108 Tak, tak, taky se stavím za cizrnu a její kouzlo. Obecně teda kouzlo luštěnin, protože udělat si pomazánku typu hummus z čočky i fazolí je taktéž lahůdka. Vždycky jí uvařím celé balení, z části je hummus, část na omáčku, část jen tak do jídla, část rozmixované na zahuštění polévky... A je vystaráno na několik jídel 😉.

Odpověz
17. dub 2021
avatar
Odpověz
17. dub 2021
avatar

@olga_ jj, do salatu nebo zapečenou v troubě. Nedávno jsme ji začali používat i jako základ na vajickovou, tunakovou nebo jinou pomazánku.. zrovna cizrna je potravina, s kterou nikdo z rodiny nemá problém, je zdravá, pytlík stojí 25 a přitom je toho hromada 👍

Odpověz
17. dub 2021