jediné o čem pochybuji, že je v Albertu lepší, a když tak jen kvůli éčkům a různých dochucovadlům, myslím, že budou kolegyně nadšené 🙂
@kackakastanka ale jako jóó, ale víš jak..prostě terno to není..ale za chvíli budu servírovat, tak uvidíme .A diky za podporu 💚
ja miluju humus, taky obcas delam, cizrna mi teda staci povarit necelou hodku kdyz je dlouho namocena tak 12- 24 hod staci a neee v albertu neni lepsi urcite to mas dobre, kdyztak prichutit kdyz se ti nezda, vic cesneku, tahiny, citroju, soli....
Jejda, ja ji jednou chtěla podle tohohle receptu udelat a nikdy jsem to nebyla schopna dokkncit, je to hrooozne na dlouho. Tak jsem si radsi koupila cizrnu ve sklenicce 😂
Se jako priznam, ze mi nejvic chutna hummus z konzervovany cizrny (kupuju Alnaturu), z varene mi to proste neprislo ono. 😬 Jinak jsem zjistila, ze vliv ma taky tahini. Kupuju uz jen jednu znacku.
@kexina Já před každým vařením profukuju ty ventily a nehnu se od toho. Fakt z toho mám respekt, protože to mohl vymyslet jedině chlap - děkujeme, pane Papine 😀 - ženská by si to sama od sebe do kuchyně nedotáhla. Ale faktem zůstává, že cizrna vařená v papiňáku je opravdu lahodná.
@viridie Jinak nečetla jsem celý recept od Florentýny, ale doporučuju solit tak, že na oleji uděláš cibulku se solí. Samostatně tam sůl nedodávám a kdyžtak přidělám tu cibulku. No nic, asi jdu namočit cizrnu 😍
Holky, co je na tom tak na dlouho a složité? Cizrnu vařím 2-3x měsíčně a máloco mi přijde jednodušší 😳 Trochu namočím, neurčitou dobu, dítě ji promeje prstikama, potom vařím v papinaku, neurčitou dobu, prostě přiměřeně, mixér z toho udělá pomazánku raz dva. Je rok 2021 a nepereme už přece taky na valše 😅 Prostě musí být adekvátní nástroje, pak je každý projekt zábava.
@blue108 Tak, tak, taky se stavím za cizrnu a její kouzlo. Obecně teda kouzlo luštěnin, protože udělat si pomazánku typu hummus z čočky i fazolí je taktéž lahůdka. Vždycky jí uvařím celé balení, z části je hummus, část na omáčku, část jen tak do jídla, část rozmixované na zahuštění polévky... A je vystaráno na několik jídel 😉.

Ty jo, tos na ni zapomněla, že se vařila 8 hodin? A podle jakého receptu jsi dělala?