vonrataj
25. dub 2023
262 

Dudlík v hlavní roli - NUK má čerstvou studii

O dudlících jsem se zmiňovala ve svém nedávném postu a slibovala jsem, že se dotkneme vědecké studie, se kterou si dali v #nuk práci. Běžela celé čtyři roky no a nyní nám všem přináší poznatky, které může užitečně uchopit každý, koho toto téma zajímá.

Plánujete miminko? Budete dudlík pořizovat? Ano x ne? A proč? Na to samé se lze ptát i v případě, že nějaké/ho potomky/a máte, protože jak praví známé klišé, každé dítě je jiné. Možná zrovna přemýšlíte, co přibalit do přivítacího balíčku novopečené mamince domů, do porodnice…. Vsadím se, že když už dudlík pořídit chcete, každý chce ten zaručeně “NEJ”!

NUK skýtá bohatou škálu dudlíků - můžete vybírat nejen mezi nejrůznějšími motivy, ale také dle použitých materiálů či barevných kombinací. Na své si přijde každý - kluci, holky, či “nevíme, co to bude”…

Nejoblíbenější řady dudlíků od NUK

Přemýšleli jste nad tím, jaký by měl ten nejlepší dudlík doopravdy být? V čem by měl být podle vás nej? Přijdete do obchodu nebo na web, kde na vás z nabídky kouká kolikrát nekonečné množství těchto dítě klidnících pomůcek. Přebíráte, ale co vás přesvědčí, že je to on? Osloví vás dost možná barva, cena, výhodné balení, líbivé provedení, recenze kamarádky nebo cizí maminky…? Co je vlastně podstatou dudlíku?

V první řadě to není ani cena, ani barva. Je to s a v i č k a a samozřejmě část, která naléhá na pokožku dítěte při sání. Ty totiž případně ovlivňují jak sání dítěte, tak vývoj zoubků a další aspekty.

Edit..: NUK má dlouhodobě velice dobré výsledky s přijímáním jejich dudlíků miminky, které nenarušují kojení. Jak je to s těmi zoubky, čtěte níže.

SAMOTNÁ STUDIE

NUK ve spolupráci s univerzitou Minho v Portugalsku zkoumal vliv různých tvarů dudlíků na vývoj čelistí, zubů a horního patra. Konkrétně byl porovnáván originální tvar dudlíku NUK s dalšími třemi tvary, potažmo dudlíky.

Výstupem pak byla simulace patra šestiměsíčního dítěte, kde dle barevné škály lze vysledovat míru tlaku jazyka při sání a tedy i zmíněného vlivu na vývoj samotného horního patra v dutině ústní, na zuby a horní čelist.

Barevná škála 🔴🟠🟡🟢🔵 znázorňuje 🔴 červenou barvu jako velmi vysoký tlak (= velmi nežádoucí) na horní patro, což má nepříznivý vliv i na vývoj zubů dítěte.

🔵 Modrá barva pak znázorňuje nízký tlak jazyka na patro v korelaci s nízkým vlivem na vývoj zoubků.🦷✅

Nejlépe z testu vyšel originální tvar savičky dudlíku od NUK.

Proč tomu tak je? Protože se NUK inspiruje přírodou a tvar savičky simuluje tvar matčina prsu při jeho sání miminkem.

Savička je extra úzká a lze s ní téměř úplně uzavřít rty. Její tvar zaručuje dostatek prostoru pro pohyb jazykem a současně netlačí ani na patro. Proto jsou hlavními výhodami dudlíku menší talk na patro a ve výsledku omezuje i křivení zoubků.

Závěrem studie NUK zjištěno:

‼️NUK má mezi dudlíky nejnižší riziko křivení zoubků (otevřený skus, zkřízený skus, vyčnívající řezáky) a deformaci patra u dětí

  • dudlíky NUK mají tvar přizpůsobený čelisti
  • Přijímá ho 95% dětí
  • Zklidní 99% dětí
  • Vhodný zejména při kojení
  • Doporučen lékařskými odborníky (pediatři, porodní asistentky, laktační poradkyně, ortodontisté, dětští zubaři)

Závěrem doplním, že savičky dudlíků NUK jsou vyrobeny z nezávadných a měkkých materiálů. Jsou jimi po aktuální inovaci ultra jemný a maximálně tenký silikon nebo přírodní, recyklovatelný, latex.

TIP: Nezapomínejte vybírat dudlíky tak, aby odpovídala i jejich velikost, neboť správná velikost je rovněž důležitá pro správný vývoj zoubků a dutiny ústní.

👍🏻Pokud máte s dudlíky od NUK zkušenost, podělte se o ni s ostatními maminkami v centru recenzí!

Přeji vám při výběru toho nejlepšího dudlíčku do NUK Moho zábavy, protože u nás prostě nesáhnete u žádného špatně.❤️

Krásný a pohodový den všem přeje za náš tým

vaše Renča

Zdroj ke studii https://www.modrykonik.cz/blog/vonrataj/article/dudlik-v-hlavni-roli-nuk-ma-cerstvou-s-j9wer2/

#nuk #dudliky #studie

Silikonový dudlík NUK Space

Silikonový dudlík NUK Space pro citlivou pokožku miminka byl vynalezen tak, aby chránil dětskou pokožku a poskytoval pohodlí za každých podmínek. Určitě zaujme zploštělou a úzkou savičkou, která poskytuje dostatečný prostor pro přirozené sací pohyby. Velké ventilační otvory napomáhají cirkulaci vzduchu a jemná dětská kůžička tak může krásně dýchat. Dudlík se vyrábí v několika krásných zvířecích motivech a je uložen do ochranné krabičky, kterou lze využít na cestování a je možno ji sterilizovat v mikrovlnné troubě.

NUK dudlík Star Den & Noc

  3 zkušenosti

Kombinovaná sada se dvěma silikonovými dudlíky NUK Star Den & Noc je novinkou mezi dudlíky NUK. Jeden z nich je noční verze s efektem světélkování ve tmě (lépe se v noci hledá) s opakovaně použitelnou krabičkou bez obsahu BPA.

NUK Dudlík Trendline Mickey Mouse, 0-6 měs.

Jakmile se tělíčko vašeho miminka začne vyvíjet, stává se z každenního pohybu pravidelný trénink. Aby ani obličejové svalstvo nestrádalo a souhra hbitého jazyku, silných čelistí a správně tvarovaného patra byla co nejlepší, mají naše dudlíky ortodontický tvar podporující vývoj celé ústní dutiny.

NUK for Nature latexový dudlík

NUK for Nature latexový dudlík je vyroben z 98 % z přírodních surovin. Měkká savička je vyrobena z čistého přírodního kaučuku a tvrdé části dudlíku jsou vyrobeny z udržitelného plastu*. Přírodní kaučuk je čistě rostlinná surovina, která je obzvláště měkká, teplá a pružná. Vaše dítě se tak může cítit klidně a pohodlně.

Začni psát komentář...

Odešli