1 / 1

    Ano vime, cca kolik toho vypije. Dcerka 6 let a syn 8 let. Syn nemocný s ledvinami, takže hlídané víc. Necelých 2 litra vody.

    17. kvě 2023

    Vubec to nehlidame, mozna pres leto na to vice dbame, ale v normalnim rezimu ne. Proste kdyz maji zizen, tak se napijou (6 a 3 let).

    17. kvě 2023

    Ano vím kolik vypijou.. Dítě 12 let 1,5 litru vody denne, dítě 10 let 700-900 ml denně vody ( vic do něj prostě nejsem schopná nalít) batole rok a čtvrt 500-600 ml vody..

    17. kvě 2023

    Hlídáme ,přeci jen správné návyky je potřeba učit od mala . Pitný režim je pro nás základ.

    17. kvě 2023

    Taky vím, oba (4 a 2,5 let) mají lahev 0,5l a tak vím, kolikrát ji během dne doplním. Ke své hanbě ale přiznávám, že u nás se pije hlavně sirup. Teď byli nemocní, tak měli hlavně bylinkový čaj s medem a citronem, ale jinak běžně sirup...

    17. kvě 2023

    U syna 7let jo, ten pije strašně málo, tak ho hlidam ať dá za den aspoň litr a půl (i ten litr je zázrak) ten pije vpodstate nejvíc jen, když má trénink. Sáhne po všem možném, od mineralky, po čistou vodu. Dcerka 4r, ta pije furt, tu hlidat naštěstí nemusím 😁 a ta pije nejvíc šťávu.

    17. kvě 2023

    Tak u holek to už neřeším jen v létě při vedrech připomenu a junior (2,5r) cca 1-1,5l. V zimě čaje, přes léto sirupy někdy domácí,ale i kupované.

    17. kvě 2023

    @monikaa162
    @aktakd
    @evzenieevza
    @dandaa
    @fojtica
    @dinushka00
    @oliver11
    Děkuju za sdílení vašich zkušeností. 🙂 Celkem jste mě mile překvapily.😉 Za sebe můžu říct, že starší Viky byl taky spíš dromedár a musela jsem vymýšlet, jak do něj dostat každou deci - střídání lahviček a jejich typů, hlavně, aby ho to bavilo.🙈 Adélka vypije lahev na posezení, ale není to pravidlem a s bráchou se pak pere o jeho pití - logicky má lepší. 🧐 (aspoň je motivace pít)
    Nejhorší jsou pro mě na ohlídání tekutiny, když jsou děti nemocné….🤒 Tam jsem kolikrát u Adélky ráda za kojení, protože nechce třeba ani vývar.🤯

    17. kvě 2023

    Kojence jsem neresila vubec, u batolat jsem zhruba vedela kolik vypijou, holka velmi malo (pul l za den bylo spis hodne dobry, spis dala tak 2 az 3 dcl plus tedy vodnatejsi strava, v 6 letech v nemocnici byla hlidana a vetsinou se mi do ni ten pozadovany litr nalit nepodarilo) a kluk dost. Hlidala jsem u holky aspon curani na nocnik. Aby sla aspon rano a vecer. Jak zacla chodit na zachod, tak jsem byla nesva, ale casem jsem to prestala resit. V horku a pri namaze se precijen napije vic.

    17. kvě 2023

    Sleduji to, vodu nebo šťávu do kelímků jim dolévám já,m. Starší šestiletý pije tak nějak přiměřeně. Mladší 2,5 lety se občas doma zapomene, ale chodí ještě na nočník, takže tam hned poznám, když pije málo (je kojený).

    17. kvě 2023

    @konidana tak to jste si taky celkem užili… jednou jim to budeme vyprávět, no už vidím ty obličeje🙈

    18. kvě 2023

    @vonrataj v nemocnici byla úplně z jiného důvodu, ale čárkovat vypitý hrnky jsem musela🙄😅 a denně jsem dostala kartáč , že málo pije. No žádná novinka, to jsem věděla od jejího odstavení v 15m.😂

    18. kvě 2023

    @konidana tak po odstavení byl u nás úplně jiný problém, se spaním🤯🙈 mladý pán vypustil polední spánek a sám prostě neusnul. Ale to je na jiné povídání.😀Každopádně tiše soucítím.🙌🏻

    18. kvě 2023