Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    wikki07
    5. čer 2021    Čtené 723x

    S batoletem pod stan 🏕️

    Letní sezóna se nezadržitelně blíží a letos se bude cestovat po Čechách víc než jindy. Ráda bych se, touto cestou, podělila o zkušenosti z kempování, kdy jsem jako nezkušená matka roční dcery Anetky, vyrazila s bandou dalších matek a dětí pod stan.

    Naše výprava byla v duchu seznamování, cvičení a výletování. Musím se přiznat, že stan není má oblíbená forma ubytovaní a použila jsem ho, v nutnosti, jen párkrát. Od doby, co jsem se rozhodla s dcerou jet, jsem v hlavě pořád plánovala, co budeme potřebovat a jaké situace mohou nastat. Stresovala jsem se zbytečně, vše probíhalo skvěle. 

    Letos se chystáme znovu. Check in je až odpoledne, nikam nepospícháme, takže odjezd plánuji v době poledního spánku. A na dobu, co nebude dcera spát, mám připravené hračky do auta, křupky a pití. Pro sebe pohodlné boty na řízení, pití a nějaké drobné mlsání, kdybychom trčely v koloně. Bez navigace nikam netrefím, takže držák na telefon a nabíječka je nezbytnost. 

    Balení 🧳: jsem vděčná za combíka, jinak bych to všechno do auta nenacpala.😄 Kočárek, stan, matrace, karimaka na cvičení, deka, zavazadlo, balík plen, spacák, taška s jídlem, skládací židlička, batoh, nočník.

    Stan ⛺: Co se jeho týče, je praktické mít o místo větší, ať je kam dát věci, a předsíňku. Díky ní vám nenaprší do spacáku, když za špatného počasí, polezete do stanu. Pozor na stany pro víc jak tři osoby. Některé kempy řeší velikost a stany 4+ osoby jsou dražší.

    Spaní 🛌: Karimatka stačí, ale kdo chce více pohodlí (já), pořídí si nafukovací matraci a pumpičku. Měla jsem zjištěno, že na místě si pumpičku můžu půjčit. Pro sebe jsem měla obyčejný spacák, dcera měla fusak z kočárku. Dál beru ještě teplou deku na přikrytí vystrčených končetin. Neumím spát jako můmie 😃 Podle noční teploty spím v teplých ponožkách a mikině, s nasazenou kapucou. Zateplení hlavy udělá opravdu hodně. Čepička pro dítě není praktická, jen hne hlavou, je dole. Taky volím kapucu. Dostala jsem tip na kuklu, to bude nejlepší volba. Letos už beru spacák i pro Anetku. Někdo pořizuje dětský, pro nás to nemá význam, užijeme ho vyjímečně, takže si půjčím dospělácký.

    Naše první noc byla děs. Anetka často vzhůru, děti se budily navzájem, vytahovala jsem prsa do zimy. Ráno oči jako angorák. Ale dala jsem tomu ještě šanci. Buď bude příští noc lepší, nebo to zabalíme. A světe div se, následující noc spala líp než doma. Čerstvý vzduch a celodenní zážitky udelaly své.

    Oblečení 🧦: Určitě doporučuji chodícím dětem softshellové/nepromokavé kalhoty, pro lezce kombinézu.

    My chodily ráno cvičit a v tu dobu byla rosa na trávě i v létě. Samozřejmě je třeba počítat se špatným počasím.

    Pár praktických věcí 💡: Powerbanka, čelovka, kempingová lampička, židlička, chůvička na baterie, skládací nůž, plastové nádobí, teleskopické tyčky na špekáčky.

     S přibývající tmou jsem čelovku například využila jako světelnou signalizaci na dítě. Abych jí nemusela stát stále za zadkem, navlékla jsem jí čelovku, v červeném módu, do pasu a koukala, kde ta moje světluška pobíhá.

    Lékárnička ⚕️: Repelent, mast na štípance, opalovací krémy, pěna na spáleniny, náplasti, léky na alergii, dezinfekce na odřeniny. 

    Málem bych zapomněla na jednu z nejdůležitějších věcí pro bandu matek. Tipujete správně, je to zásoba vína 😄 🍷

    Tak ženy, sbalte prcky a vzhůru vstříc zážitkům. Kdo zaváhá, nestanuje 😃 🏞️

    Bára a Anetka

    wikki07
    12. čer 2020    Čtené 376x

    Baby friendly Manufaktura a Anetka 🌱

    Tak tahle luxusní kosmetika je teď naše😊. Měla bych napsat dcery, ale než jsem jí aplikovala na naše miminko, vyzkoušela jsem na sobě, ať vím, do čeho jdu. A o některé produkty jsem měla problém se podělit a hamounila si pro sebe. To jsem ale matka😀. 

    Baby Manufaktura, jak jsem si kosmetiku pojmenovala, u nás zaujala čestné místo a zůstává dál. Nejen že je příjemná, voňavá, ale i krásně vypadá. 

    Mycí a koupelová emulze obsahuje mandlový a ovesný olej, regenerační a hydratační ovesný beta-glukan, zvláčňující glycerin, pšeničný protein a zklidňující panthenol.

    Večer, kdy jsem nadávkovala mýdlo do vaničky a vyrobila z něj pěnu, to u nás vonělo jako v lázních 🛀. Anetka viděla pěnu prvně a byla nadšená. Samozřejmě jí musela i ochutnat. Mýdlo se dobře aplikuje pomocí pumpičky, má jemnou konzistenci a snadno se umývá. Byly jsme spokojené.

    Nevěřila bych, že dcery jemné vlásky mohou být ještě jemnější. A ono jo. Zasloužil se o to Jemný vlasový šampón. Je obohacen o ovesný beta-glukan, pšeničný protein, panthenol, allantoin, ovesný a mandlový olej a glycerin. Stačí jedna dávka z praktické pumpičky a umyla celé vlásky naší holčičky.

    Říkejte si s námi:

    Lesk a svěžest vláskům dodá
    jemný šampón, čistá voda.
    Na hlavě mi krásně pění,
    vyzkoušej to nic to není.
     

    Máme doma malou vodní vílu. 🐬 Z vany jí nemůžu dostat a kojenecké plavání v bazénu, si také moc užívá. Dětskou pokožku je třeba řádně mazat a po našem vodním řádění zvlášť. Jemný krém na tělo a tvář mě překvapil příjemnou konzistencí, vůní a dávkovačem. Obsahuje bambucké a kakaové máslo, beta-glukan, ovesný a mandlový oleje, squalan a vitamín E. Díky těmto ingrediencím pokožku dokonale zvláčňuje a regeneruje. Je to tak znát, že už dceru nemažu denně, ale pouze obden. Není to jen pro to, že je obtížné ten můj živel udržet na místě a namazat, ale podle mého názoru, ani není potřeba, po použití tohoto krému, mazat častěji.

    Jako poslední jsem si nechala svého oblíbence, Pečující olej. Řeknu to na rovinu, jsem líná sama sebe mazat a jde to až tak daleko, že se mi dělají šupinky, hlavně na nohou, kde je kůže namáhaná holením a v zimě chladem. V rámci testování jsem si olejem namazala ruce a nohy. Celý den jsem pak pozorovala, jak si s mojí kůží poradí. Pokožka byla zacelená, jemná a voňavá. Bez vysušení přežila i návštěvu bazénu. Snadno a rychle se roztírá, takže vhodný pro lenochy, jako já. Na Anetku jsem olej samozřejmě taky použila, jen jsem se bála, aby mi nevyklouzla, když jsem jí honila po přebalovacím pultu. Pyžámko jsem oblékala hned po namazání a nebyl s tím problém. Na mém tričku to mastné stopy zanechalo, když se o mě malá, čerstvě namaštěná, opřela. A jaké je to zázračné složení? Mandlový, meruňkový a ovesný olej, ceramidy, vitamin E a squalan. 🌾

    Shrnu ještě klady a zápory, na které jsem přišla:

    + u všech výrobků příjemná vůně

    + příjemná konzistence

    + pěkné obrázky a celkový vzhled kosmetiky

    + snadné dávkování

    + český výrobce

    - pro někoho vyšší cena

    - krému pouze 100ml

    Co říct na závěr. Moc děkujeme za dárky od Manufaktury a příležitost užít si dobrodružství v podobě testování. Pexeso, které jsme k tomu také dostali, zatím budeme hrát s tatínkem 🙂. 

    Zdraví Anetka a mamka Barča

    #test_manufaktura #recenze #zkusenosti_manufaktura_babyfriendly

    wikki07
    Zpráva byla změněna    26. kvě 2020    

    To byla rychlost, ve čtvrtek zpráva, že jsme byly vybrány na testování mé oblíbené značky kosmetiky a v pondělí už u dveří zvoní PPL pošťák s balíčkem 📦.
    Děkujeme, cením si důvěry a s Anetkou se těšíme na testování 🛁
    #test_manufaktura