zebra2009
16. bře 2018
353 

☆ V hlavní roli plenky do dlaně ☆

Dne 06.03.2018 byly na tiskové konferenci oficiálně představeny plenky Pampers Preemie Protection ve velikosti P3 pro miminka s váhou menší než 800 gramů. Pro jejich oficiální představení byla zvolena citlivá prezentace na ručně háčkovaných medvídcích Kulíšcích, které vyrobily maminky z Nedoklubka.

Tisková konference probíhala v prostorách Gynekologicko - porodnické kliniky "U Apolináře", kde se nachází i jedno z neonatologických center v České republice. Témata tiskové konference byla "Vzrůstající počet předčasně narozených dětí a špičkové výsledky české neonatologie" a "Představení plenek pro předčasně narozená miminka Pampers Preemie Protection".

Jedním z hostů tiskové konference byla i výkonná ředitelka organizace Nedoklubko Lucie Žáčková. Právě ona přišla s myšlenkou dostat do tuzemských porodnic tyto nejmenší plenky, které byly do této doby k dostání pouze ve Spojených státech. Kontaktovala tedy společnost Pampers, která její myšlenku podpořila. Díky Pampers a Nedoklubku budou mít tedy i ta nejmenší a nejzranitelnější miminka dobře padnoucí a savou plenku už od prvního dne narození. Celý tento projekt financuje Pampers. Plenky jsou a budou neonatologickým centrům v rámci celé České republiky poskytovány zdarma. Z tohoto důvodu ani není možné tyto plenky koupit, jsou vyráběny vyloženě jen pro farmaceutické účely.

Pražská porodnice "U Apolináře" byla vůbec první porodnicí, kde se plenky Pampers Preemie Protection začaly používat. Jedna ze zdravotních sestřiček z jednotky intenzivní a resuscitační péče řekla, že po možnosti vyzkoušet tyto nejmenší plenky je to neuvěřitelný rozdíl. I manipulace je mnohem snazší. Do této doby v případě těch nejmenších miminek museli z normálních plenek stříhat čtverečky, které pod miminka dávali. Případně se plenky musely několikrát ohrnovat a stejně byly velké a pro miminka nekomfortní.

V rámci tiskové konference proběhla rovněž vernisáž výstavy Miminka do dlaně 2018, kterou pro tuto příležitost exkluzivně připravila fotografka Lucie Robinson.

Speciálním hostem byla Jitka Boho, zpěvačka a Česká Miss roku 2010.

Celou tiskovou konferencí prováděla Štěpánka Duchková, jejíž dvojčátka se rovněž narodila v porodnici "U Apolináře".

Již nyní mohu prozradit, že příští týden bude ve skupině Pampers (https://www.modrykonik.cz/group/8237/) probíhat soutěž právě o jednoho medvídka

Kulíška oblečeného jen do plenky Pampers Preemie Protection ve velikosti P3, jak ho vidíte na fotkách. Současně Vám tyto medvídky i více představím. 🙂

#pampers #preemie #nedoklubko

Začni psát komentář...

Odešli