xantista
    11. čer 2019    Čtené 587x

    Rybilka aneb lidský přístup od začátku do konce

    Jako novopečený rodič jsem dost nezodpovědná. Rozárku miluju maximálně, ale jak jde o nějaké zjišťování si čehokoli předem, přípravy apod., jsem marná. Začalo to už v těhotenství - nic moc jsem si nečetla, kurzy jsem hrdě odmítla, dokonce i alkohol jsem neomezila úplně... Nechala jsem to plynout. Takže ač si to asi nezasloužím, jsem klikař. Porod byl rychlovka a doma máme krásnou holčičku, která je den ode dne hodnější 🙂 Moje nezodpovědnost se tak ale dotýká i jí. Bude pěkně zocelená 😀

    Co jsem zkusila před Rybilkou?

    Když jsem asi týden před porodem nakupovala kosmetiku pro miminko, nijak jsem to neřešila a vzala ‘nějaký krém na opruzeniny’ za 30 Kč. V porodnici mi sestřička doporučila bepanthen. Dávala ho v obrovském množství, takže i když na Rozárce nechci šetřit, měla bych jednu tubu tak na týden. Drahá legrace. Tak jsem nasadila co jsem měla doma. Ubrousků jsem vystřídala nespočet. Koncem dubna bylo spíš chladno, takže jsem propadla dojmu, že je jedno, co používám. Dětská lékařka mi na kontrole řekla, abych si určitě pořídila Rybilku, že je nejlepší. Odkývala jsem jí to, ale myslela si svoje (aby ne, jsem přece zkušená matka, mimino mám už dva týdny! 😀 ). Pak se objevila možnost testovat Rybilku - jediná šance pro ignoranta, jako jsem já - přinesli mi to až domu a v podstatě jsem to musela používat. To mě nadchlo, nemohla jsem se dočkat!

    Než se mi dostal balíček do ruky...

    V den, kdy mi Rybilku měli dovézt, jsem si o ní poprvé něco přečetla. Hnedka mě zaujala idea této společnosti - Rybilka je česká a na základě lety ověřené receptury. V podstatě to samé, co dřív míchali lékárníci! To se mi hned zalíbilo. Nejsem přehnaný patriot, ale takové informace ve mě vzbudily důvěru 🙂. Trošku mě zaskočil neustále omýlaný pach rybiny. Z diskuzí na internetu mi spíš vyplynulo, že ‘už tolik nesmrdí’. Trochu mě to zneklidnilo. Miluju svoje voňavé miminko a taky miluju mořské plody a ryby. Ale kombinovat to úplně nepotřebuju :D . Takže než abych balíček stylově fotila pro pozdější recenze, nedočkavě jsem ho rozsápala a očichávala mast i ubrousky...

    První dojmy

    Nesmrdí! Ani trochu! Naopak příjemně, ale hodně jemně voní. Uuff.. 🙂

    Roz vzala testování svědomitě. Neotálela ani deset minut a dala mi příležitost to zkusit. Se vší parádou :D 

    Překvapil mě objem tuby s mastí, větší než co jsem měla doteď. To je super, mám totiž spotřebu. Mast používám po každém přebalování a v celkem tlusté vrstvě. Na ubrouscích jsem zas hned zaznamenala, že je možné je spláchnout do záchodu. Jak to? Jsou totiž ze 100% přírodních materiálů, dalši plus! Nejsem ekoterorista, ale člověk má hned lepší pocit, když něco takového používá. Zvlášť pak, když takový produkt skýtá komfort těch neekologických 🙂

    Profesionální a lidský přístup zároveň

    Hned první den, kdy jsem používala Rybilku, bylo pořádné teplo. Největší ode dne, kdy se Roz narodila. Takže jsem hned následující den měla tu čest, poznat ‘tváří v tvář’ opruzeninu. Kdybych si předtím třeba o tom něco přečetla, možná bych hned tak nepanikařila. Roz plakala a na zadečku měla zduřelou rudou kůži. Bylo mi jí tak líto! Hned jsem tady na Modrém koníkovi napsala na test Rybilky, vypanikařená, že jde o alergickou reakci. Na internetu jsem se dopátrala na stránkách www.rybilka.cz poradce, takže jsem mu popsala v e-mailu situaci a přiložila fotku. Aby toho nebylo málo, napsala jsem i e-mail Rozárky dětské lékařce. Během chvilky mi všichni odepsali, úžasná úleva!

    Tady na Modrém koníkovi přišla okamžitě soucitná, neodsuzujíci a ochotná reakce. Neskutečně milá. Upozadili hned nějaké testování a napsali, že hned můžu přestat. 

    Pan Srba, ze společnosti vyrábějící Rybilku, mi odborně a přitom lidsky odepsal. S ničím takovým se nesetkali, byla by to velmi raritní situace. Položil mi pár doplňujících otázek a kladl důraz hlavně na Rozárky pohodlí. Dal také najevo zájem o další pokračování.

    Nakonec mi odepsala i praktická lékařka. Ta mě uklidnila, že naopak na takový problém Rybilku doporučuje a abych v ní pokračovala. Tak jo, větrali jsme kůži co to šlo a mazali Rybilkou. Světe div se, Rybilka to naopak rychle a dokonale vyhojila! 

    S chladnou hlavou je všechno lepší

    Když mi to posvětili ze všech stran, přestala jsem panikařit a začala jsem vnímat Rybilku pozitivně. Teď má Roz kůži krásně vyhojenou a zvládá i mnohem větší vedra. 

    Pro a proti na závěr

    Mast bych doporučila stoprocentně. Balení je velké, za super cenu. Receptura je osvědčená a bez chemií. Krásně zvládla  vyhojit opruzeniny. Když ji namažete v dostatečném množství, stolice se na zadeček nepřilepí a kůži je možné udržovat v lepší čistotě bez drhnutí. Snažím se najít nějaký zápor. Pro mě určitě horší dostupnost, nerada chodím pro každou věc extra, takže Rybilku postrádám v běžných drogeriích. Také bych uvítala i menší balení, do kabelky. 

    Ubrousky nejsou špatné, ale ani mě nenadchly extra. Jsou optimálně vlhké, dobře naskládané. Hodně mě potěšil jejich už zmíněný ekologický materiál. Vytkla bych zavírání - když jsem v noci rozespalá přebalovala, špatně se mi otevíraly :D  Taky bych ocenila i menší balení, protože nenosím přebalovací tašku, ale jen si hodím do kabelky plenu, mast a ubrousky, kupuji si ta minibalení ubrousků, abych netahala takovou ‘cihlu’. Vypotřebovala jsem je rychleji než mast, ale to asi hlavně vlivem horka - jsou jen jemně parfemované, tak jimi otírám všechny možné fádíky po Rozárčině těle 🙂

    Určitě mě potěšila příznivá cena. Kolem 120 Kč se dá koupit set mast&ubrousky, nebo za 199 Kč dvě masti. Štve mě tendence trhu, kdy všechno dětské je o 200 % dražší, než by muselo. Logicky, rodiče by dali za svá miminka první poslední. A to právě Rybilka nezneužívá 🙂 Důvěru ve mě vzbuzuje i minimální marketingová propagace (v porovnání s jinými), v kombinaci s tradicí a tím, že ji doporučují pediatři. A už jsem si i na skoro vlastní kůži vyzkoušela, že oprávněně 🙂

    Moc si vážím možnosti zapojit se do testování. Rybilku určitě budu dál používat, snad se v čas dokopu si ji dokoupit na internetu nebo v lékárně. Ubrousky asi koupím jen pokud budou v nějaké zajímavé akci k tomu. 

    Celková zkušenost je tedy určitě pozitivní a produkty ráda dál doporučím! 🙂

    #rybilka #test_rybilka  #zkusenosti_rybilka