Nízký tlak, únava, spavost - jak si tlak zvednout? Kafe nefunguje

veronika8808
2. čer 2018

Ahoj holky.
Včera se mi v práci z ničeho nic udělalo špatně.
Polil mě horký pot, sucho v ústech, na zvracení.
Trvalo to chvíli a potom se mi začalo chtít spát a pořád jsem měla divnou chuť v ústech.
Jela jsem si domů lehnout. Spala jsem asi tři hodiny.
Potom jsem si měřila tlak a pěkně mi to lítalo : 106/66
96/64, 105/73, 94/63, 101/67, 97/68.
Cely den jsem byla spava, vláčná.
Dnes ráno 110/60 a pořád jsem taková unavená.
Nemáte někdo tip jak si ten tlak zvednout abych byla schopna normálně fungovat? Kafe mi vůbec nepomohlo. Díky za rady

xxx3d
2. čer 2018

Ahoj, tady v tom počasí je taky dobrý myslet na pitný režim, čistá voda, minerálka, čaj. Káva obecně zabírá těm, co trpí na nízký tlak. Mně třeba zabírala, pak jsem v těhotenství měla vysokej, nebo vyšší tlak, a teď po něm jsem si neměřila tlak, ale když se mi zamotá hlava, stačí mi, když si dám sklenici vody a klid.

hanih
2. čer 2018

Já měla v těhotenství taky super nízkej tlak a pomáhalo mi hodně pít a když se mi dělalo zle, dala jsem si hroznový cukr. Co se týká prevence, pomáhá (kromě pití) mít v místnosti čerstvý vzduch (často větrat) a pohyb (procházky). Četla jsem, že pomáhá i správné stravování - jíst malé porce častěji během dne (když se člověk nacpe, tlak se mu snižuje), ale vyzkoušeno nemám. Respektive, já tak jím normálně, takže nemůžu porovnat rozdíl. Jinak já bych s tím šla i k lékaři, když ti to takhle lítá. Navíc ta divná chuť v ústech... Já s nízkým tlakem bojuju celý život a pachuť v ústech jsem nikdy necítila. Mohl by to být i projev něčeho jiného.

priefi
2. čer 2018

@veronika8808 hodne pij,nejlepe cistou vodu a dej si horcik

pavla555
2. čer 2018

Já mám teda zrovna vysokej. Ale když jsem měla nízkej, tak mi lékařka doporučovala pít skleničku coly. Jinak taky zvedá tlak bazalka. A pak to hlavně asi probrat z doktorem.

alishka111
2. čer 2018

@veronika8808 Já mívám i nižší, v těhotenství, když jsem měla 90/55 (po kafi) tak mě doktorka nechtěla ani pustit domu, abych sebou někde nepraštila. Ale na "tlakovou" nevolnost mi hodně pomáhalo hodně pít, možná to bylo jenom subjektivní, ale nejvíc mi pomáhala ledová voda. Mě se takhle udělalo špatně, a to až do omdlení, několikrát, vždycky když jsem zapomněla dost jíst a pít, takže bych řekla že je to asi nejdůležitější.

veronika8808
autor
2. čer 2018

Tak první otázky které se na mě včera sesypali byli : nejsi těhotná? :D Což vylucuji protože MS mám mít za 5 dní a nepozoruji na sobě žádné příznaky toho že by nepřišla. Každopádně ráno jsem si dala pěknou snídani a piju co to dá ale stejně jsem spíš taková že bych si šla lehnout a spát.Tak snad to bude lepší