Do jaké Zoo máme jít? Doporučte
Ahoj holky, byly jste v nějaké zoo, která se vám opravdu velmi líbila a užili jste si to v ní - myslím tím ty u nás i ty v nejbližších okolních státech Rakousko, Polsko, Slovensko... Doporučíte nějakou? Předem moc děkuji za odpovědi!
ZOO Zlín je fajn - dá se za odpoledne v pohodě projít, všechno tak akorát. Letos parkoviště zadarmo.
ZOO Jihlava - menší, ale nové zrekonstruovaná, hezké a netypické hřiště pro děti, krmení domácích zvířátek
ZOO Hodonín - skvělé pro prďata, malé, všechny zvířátka "na dosah", ne tam někde daleko mezi stromy, krmení koz a ovcí
ZOO Vyškov - taky menší, ale příjemné, opravené + vícepatrový nový dům - skanzen hanáckého života - interaktivní výstavy pro děti, herna + dá se propojit s návštěvou Dinoparku
U nás vede jednoznačně Liberec. Bydlíme kousek za Prahou a do Liberce do ZOO jezdíme i 3x ročně. Krásná je také v Hodoníně. Letos se chystáme do ZOO na Slovensku v Bojnicích.
Nám se třeba vůbec nelíbí Praha, Plzeň ani Dvůr Králové.
U nás největší spokojenost se Zoo Lešná,i malé se tam moc líbilo a hlavně je tam mnoho hřišť a různých atrakcí,kde se děti můžou "vyblbnout",ale také záleží na tom kde bydlíte a jak by jste si výlet představovali ;)
Tak já jako rodilá brňačka bych se chtěla zastat ZOO Brno. Ano je do kopce, ale to snad není takový problém, ne? Zvládla jsem to i s relativně těžkým kočárkem bez problémů. Kdo chce může to brát jako odtučňovací kůru 😉 Hodně se upravuje a zlepšuje. Na většině míst jsou nové toalety, jen si teda nejsem jistá jak je to s přebalovacími pulty. ZOO projíždí i vláček a pokud jsem si všimla dají se půjčit i dětské vozíky. Jediná opravdová hrůza je parkování.Ráda se tam vracím, takže za mě za návštěvu určitě stojí.
Lešná je nádherná. Byla jsem tam jednou a letos je v plánu znovu.
Ve Dvoře Králové jsem byla jednou a přiznám se, že si z ní skoro nic nepamatuji. Utkvěly mi hlavně opičky probíhající tunelem nad hlavami návštěvníků 😅
A u mě jednoznačně vede ZOO München - jen teda na celkové projití zahrady podle mě potřebujete tak dva dny, pokud ji nehodláte proletět poklusem 😅 Je uspořádaná podle světadílů a pokud spolu zvířata vychází je i více druhů v jedné expozici.
My jsme nadšeni ze ZOO Lešná u Zlína, nedám dopustit, letos, snad nám to vyjde, se opět chystáme. Špatná není ostravská, ale vzhledem k naší každoroční návštěvě pro nás okoukaná.....
Pěkné je i Safari ve D. Králové a letos jsme byli poprvé v pražské ZOO, ta mě trochu zklamala, přišla mi chaotická, holkám se nejvíce líbila cesta lodičkou k ZOO po Vltavě.
Za nás: nejlepší Lešná, pak Praha, Ostrava, Dvůr Králové a ze zahraničních jsme byli jen v Bratislavě a ta náš nenadchla vůbec teda.
ja mozem velmi odporucat Nyiregyhazu v Madarsku....super pre deti...zvierata (zirafy, lamy,...) sa daju krmit, je tam oceannarium a cvicene tulene.... je to dalej, ale su tam aj termale kupalisko...takze super na predlzeny vikend 😀
http://visit-hungary.com/sk/aktuality/zoo-nyire...
Myslím že pro děti je každá zologická krásná...
Ale jak bylo napsáno výše,asi zoo Lešná,Jihlava,Liberec+možnost botanické ale Děčín + vyhlídka+spodní budova Expozice Rajské ostrovy...
Vezmu jen střední čechy a severní čechy - co máme na dojezd my. Pro rodinu s malejma dětma doporučuju nejvíce Liberec (ten milujem všichni) a pak Děčín. Pak ještě je úplně maličká ZOO Chleby, dětem se tam taky líbí, ale je to fakt jen pidizoo. Praha je moc velká, Dvůr se nám nelíbí............
Byli jsme v Brně, Jihlavě, Liberci, Chlebech, Ostravě. Ve všech zoo bylo fajn. V Ostravě jsme byli v květnu, a jelikož je to spojené s botanickou, bylo všude všechno krásně rozkvetlé. I přesto, že nám tam lilo jako z konve, Ostrava vyhrává 🙂.
Já jsem z Plzně a hrdě můžu říct, že ta naše je fakt asi nej, co jsem zatím byla. Praha i Hradec mě zklamaly....
Připojuji se ke Zlínu, je to tam nádherné a nic tam nesmrdí, žádný pavilon, to se třeba o Ostravě říct nedá.
Před týdnem jsme byli v ZOO Praha a byli jsme nadšení, takže určitě můžu doporučit. Je to ale na celý den, pokud chcete vidět všechno. Jinak jezdíme každý rok do ZOO Plzeň - je to tam taky super, krásně udělané, hodně druhů zvířat. Je k tomu i Dinopark - tam jsme tedy zatím nebyli, chystáme se příští rok, až bude dcera trochu větší. U nás je ZOO Hluboká, sice tam jezdíme každý rok, někdy i několikrát, ale jen kvůli blízkosti - zvířata jsou tam jen tuzemská (kromě surikat, krokouše a pár opiček myslím) a třeba chytit tam medvědy ve výběhu je celkem zázrak. Jinak je tam pěkná kontaktní ZOO a nové hřiště u hospůdky, tam se děti dost vyblbnou. Ještě kousek od ČB je soukromá ZOO - tedy Park exotických zvířat (Dvorec u Borovan), kde je to sice mrňavý, ale jsou tam zaměřený na šelmy - chovají lvy, 2 druhy tygrů, nějaké opice atd. - mají tam raritu - tygry indické ve 3 barevných variantách (klasika, bílý a zlatý) - stránky jsou tady - http://www.zoodvorec.cz/ - ale jak říkám, je to maličké, spíš tak pokud byste jeli někam na jih na výlet a spojili to 🙂 To samé je soukromá Krokodýlí ZOO - zase spíš s něčím spojit, je to tam na chvilku, ale určitě je to zajímavé. Příští rok se chystáme do Dvora Králové a asi i do Liberce, letos ještě chceme stihnout Jihlavu. Ta Zlínská ZOO nás docela láká, ale je to od nás fakt kus cesty, takže to vidím spíš jet tam aspoň na víkend...
V zahraničí jsem v ZOO nikdy nebyla, ale u nás se mi líbila Lešná a Praha. Úžasná je prý v Olomouci, tak snad se tam taky brzy podíváme.
pro mě Lešná,Ostrava,Jihlava,Hodonín.Hlavně ne do Brna.Byla jsem z Brněnské zoo strašně zklamaná...
Zoo v Ostravě je teď moc hezké, hodně nových výběhů, hodně zvířat, krásné prostředí, Zoo Lešná také, v Olomuci jsem teď byla trochu zklamaná, ale zase tam u dětí vede lanový park pro děti Lanáček, který je u mých dětí bezkonkurenkční /uprostřed Zoo/, takže také mohu doporučit 🙂
nejvíc se mi zatím líbilo ve Dvoře Králové, letos se tam zase pojedeme podívat. minulou středu jsme byli v Plzni a spokojenost.... Praha taky super, tam jezdíme skoro každý rok... v neděli jeden do ZOO Chleby...
Byli jsme v ZOO v Olomouci a byli jsme dost zklamaní...
Bývala tam taková dřevěná plošinka, ze které se dalo dívat zvýšky na zvířata - kvůli technickému stavu byl vstup zakázán, průchozí výběh lemurů byl zavřený, jezdí tam nějak nově safari vláček - vadilo mi, že nikde nebyl jízdní řád, pouze mapa s trasou, celou dobu jsme jeli "potichu" - žádný kecafon nám nevykládal, kolem čeho jedeme, čeho si můžeme všimnout, chyběly i cedulky s popisy zvířat - myslím na té trase vláčku.
Lanový park dobrý, ale ten je i v ZOO Lešná, kterou máme blíž, takže mám jasno...
Dřív jsme s oblibou chodívali v Olomouci na netopýry, zklamalo mě, že za dobu, co ten pavilon otevřeli, se nic nezměnilo - smrad jak v cařihradu...
Abych jen nekritizovala - tak mají docela hezká akvária, zajímavý je i pohled z vyhlídkové věže.
Určitě chybí peníze, ale bije se mi to s poněku megalomansky pojatým novým vstupem do zoo - myslím, že šly ty peníze použít jinde a líp.
Ano, Dvur Kralove je pry hezký, byly tam známí,taky se tam chystáme.Byly jsme taky v Olomoci a byly jsme zklamaní ☹ I v Ostravě není špatné zoo,i v Lešné
Jedna z nejlepších je Lešná. Spoustu zvířat, nechodí se hodně daleko od zvířete ke zvířeti a mají to nově krásně udělané. V zoo Olomouc je toho už víc, než bývalo, ale stále menší zoo a méně zvířat. Jihlava mě zklamala už kdysi. Dvůr Králové miluji, ačkoliv je to pouze safari. 🙂 Zoo Ostrava pro mě nic moc ☹
Z českých Zoo určitě Lešná, byli jsme teď v červenci po hodně letech a nestíhali koukat, jak je všechno krásně nově udělané, nechybí atrakce pro děti a stylové koutky s občerstvením 🙂 Těšíme se, jak se tam znovu podíváme.

Za mě určitě Jihlava! Dobré zázemí i pro nejmenší děti, všude se dostanete s kočárkem. Zoo postupně rekonstruují, rozšiřují a stěhují se tam i nová zvířata.
Dětský koutek taky stojí za to a děti se pořádně "vyblbnou".
Přitom, jak holky psaly, tak Zoo není zbytečně velká, aby z toho děti byly otrávené a ještě zbyde z celého dne čas navštívit něco dalšího, nebo skočit někam na dobré jídlo 🙂
Nevím, jak ostatní Zoo, ale Jihlava mi připadá i cenově přijatelná!