icon

Máte zkušenosti s alternativní léčbou hydrosalpinxu?

sabi_vi
20. kvě 2026

Dobry den, s muzom sa snazime niekolko rokov otehotniet a na novej klinike mi doktor diagnostikoval hydrosalpinx na oboch vajcovodoch, minimalne 10rokov s tym ze jedina moznost je ich odstranit a nasledne IVF. Dost tazko som tu spravu zobrala a nejde mi do hlavy ze za posledne roky to ziaden lekar nebol schopny identifikovat. Mate prosim niekto skusenosti s alternativnou liecbou, popripade s otehotnenim aj napriek tejto diagnoze? IVF by som najradsej nepodatupovala a tazko sa mi prijma fakt, ze by sa vajcovody odstranili uplne a uz by sanca na prirodzene pocatie nikdy nebola. Dakujem za kazdu vasu skusenost alebo odporucenie na metody liecby, ci konkretnych ludi, ktory by s tym vedeli pracovat.

anonym_a20c7b
21. kvě 2026

Tak to mne mrzí, že máš takové trápení. Jelikož je to oboustranné, dala bych na radu lékaře. Ono otěhotnět můžeš, ale ta tekutina, která blokuje vejcovod je často plná zánětu, není to pro těhotenství dobré, je to rizikové a to i při IVF. Odstranění obou je pro tebe šance na miminko, i když jinak, než jsi doufala.

reeeza
21. kvě 2026
@anonym_a20c7b

Tak to mne mrzí, že máš takové trápení. Jelikož je to oboustranné, dala bych na radu lékaře. Ono otěhotnět můžeš, ale ta tekutina, která blokuje vejcovod je často plná zánětu, není to pro těhotenství dobré, je to rizikové a to i při IVF. Odstranění obou je pro tebe šance na miminko, i když jinak, než jsi doufala.

@anonym_a20c7b moc hezky řecené a souhlasím🙏❤️

ladasva
25. kvě 2026

Váš problém je způsoben pravděpodobně předešlými záněty. Byliny a alternativa v tomto případě v naprosté většině případů nepomohou. já osobně jsem za zachování orgánů, ale ve Vašem případě skutečně zvažte odebrání vejcovodů a IVF. Obzvláště, pokud je problém po prodělaných zánětech. Vejcovody jsou nejčastějším místem, kde vzniká byť vzácná, rakovina vaječníků.