Potravinové alergie a ekzém - vyřešil někdo homeopaticky?

saruskas
24. čer 2019

Ahoj, malého od 3 měsíců trápí ekzém, který se mu postupně rozšířil na celé tělo. Teď má 10 měsíců a musíme užívat kortikoidy + fenistil, jinak hrůza, proplakané noci, rozškrábané tělo atd. V 8. měsíci jsem přímým podáním zjistila, že reaguje na mléko a ryby (vyrážka kolem pusy). Jiné alergie se mi zatím nepodařilo zjistit, jelikož ekzém má stále a je to těžké poznat, jestli mu to ještě nějaké další jídlo zhoršuje. Myslím, že těch alergií ale bude určitě více. Sama mám úporný atopický ekzém + alergii. Má někdo zkušenost, že tyto problémy vyléčil u dětí homepaticky? Už nevíme kudy kam, nechci se smířit s tím, že syn bude mít ekzém celoživotně jako já.

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
ah1234
24. čer 2019

Na homeopatika sa vykaslite, to na deti nezaberie, je to placebo a on je na placebo maly.
Dolezite je prist na to, co mu ekzem zhorsuje. Je to beh na dlhu trat, moze toho byt vela. Navstivit alergologa, v 10 mesiacovh to uz nie je skoro. Ja mam skusenost, ze ak ma alergiu na mlieko, casto ma aj na soju a neraz aj na vajicko. Alergie mozu do 2 rokoch zmiznut a s tym sa moze aj zlepsit ekzem, ale sama pises, ze ho mas aj ty, takze sa obavam, ze syn ho bude mat tiez. My mame to iste - mamka alergie+ekzem, ja tiez a maly to iste.
Inak samozrejme nepouzivat nic parfumovane v prvom rade, ziadnu chemiu a podobne.. je to hrozne, mrzi ma, ze tym tiez prechadzate :( bohuzial homeopatika skutocne nemozem odporucit..

pribylovapetra
24. čer 2019

Homeo je takova berlicka, bez zmeny stravy a omezenu chemie to nepujde. Neni oravda ze alergie a atopak jsou dědičné, mozna muzou byt sklony,ale spis je to přebírání nejakeho spatneho vzorce po rodičích. Napis tady do poradny pro prirodni lecbu AE Pavle Pavlistove, ona te nasmeruje a poradi,taky jsem s ni byla v kontaktu.
https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...

julca9
25. čer 2019
Uživatel julca9 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od julca9.

Homeopaticky ne, ale vyřešit se ekzém dá konopnými mastmi. Zkuste se podívat na canaturu, tam mají hodně věcí k tomu...

saruskas
autor
25. čer 2019

Tak špatné vzorce po rodičích... netuším, co tím myslíte. Jíme zdravě, nedávám mu žádný cukr, sladkosti, jen zeleninu, maso, žloutek ovoce. Nic jiného stejně ani jíst nechce. Peru v doma vyráběném olivovém non-toxic mýdle. Zkoušela jsem 3 týdny držet dietu bez mléka, ekzém bez zlepšení, tak jsem znovu na mléko ve své stravě najela (jemu samozřejmě žádné UM ani jogurty apod. nedávám). Doktorka říkala, že stačí u mě mléko omezit, ale nevím, přijde mi, že sama o tom moc neví. Nicméně mi přijde, že po zavedení mléka v mé stravě zase přišlo nechutenství - ale těžko říct, možná jsou to teď ta vedra, že nechce jíst a taky měl teď 6. nemoc. Každopádně jsem právě slyšela, že homeo u dětí pomáhá na ekzémy :( tak jste mě moc nepotěšily. A máte aspoň osobní zkušenost, anebo je to jen váš názor?

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
ah1234
25. čer 2019

@pribylovapetra to je hlupost, jedicne su choroby, oci, ruky.. tym padom sa dedia aj skoon k ekzemom a alergiam. Ako teda vysvetlis ze mame paradnu zivotospravu vsetci v rodine, sme sportovci a aj tak mame vsetci alergie a ekzem?

mafulin
25. čer 2019

Zdravim, doporucuji se kouknout na stranky pani Very Zikove. Opravdu to za to stoji. Nam moc pomohla. A vim, ze pomaha od ekzemu i dospelym. Drzela jsem eliminacni dietu, postupne jsme zarazovali nove potraviny a zjistovali v cem je problem. Syn mel AE od dvou mesicu, mudr mi taky napsala kortikoidy, to jsem odmitla. Obecne mudr never, nic o tom nevi. U nas byl treba obrovsky problem korenova zelenina. Stacilo abych si dala jednu mrkev a mel to hrozny.. u kazdeho to zpusobuje neco jineho a je potreba dojit na to co je problem u Vas.

pribylovapetra
25. čer 2019

@saruskas ja to myslela tak ze kdyz mate obezni dite a obezniho rodice, tak to neznamena ze je obezita dedicna, ale ze v te rodine se spatne stravuji a dite to prebere po rodicich. To stejne muze byt ze je dispozice k intoleranci nejake potraviny. Pokud se nepozná a stravuji se tak rodiče a stejne tak dítě, muze to vadit obema. Mam syna s atopakem, je jediny v cele siroke rodine,takze u neho to 100% dedicne neni, naopak mam podezreni ze u neho je to kombinace více faktorů a to porod cisarsky rezem a podani antibiotik driv nez mu byl rok. A to zdrave stravovani treba nemusi byt uplne v pořádku pokud tam mate zarazenou potravinu ktera vadi. Napr. syn nereaguje primo na mleko, vejce a lepek jak se casto uvádí, ale nejvic ze vseho mu vadi lusteniny (krome jineho). Nebo tady zaznelo ze vadi mrkev. Pokud chcete zjistit jestli vadi mléčné, musite vyradit vse, i stopove mnozstvi a i tak se to projevi teprve za par mesicu, 3 tydny je strašně kratka doba. Nejlepší na toto je eliminacni strava. Nechci psat dieta,protoze jite hodně, jen pouzijete jine potraviny. Delali jsme taky, pod vedenim pani Zikove. Proste musite prijit na to co vadi, a prijit na to neni snadne. Ekzem je vnitrni problem (i kdyz doktori trvrdi ze ne, ovsem mam jinou zkušenost). Takze nepomuze stridat masticky nebo davat homeo, pokud bude existovat neco co stale drazdi telo.

pribylovapetra
25. čer 2019

@ah1234 nezlobte se,ale jestli mate paradni zivotospravu,tak byste nemeli byt nemocni. Pokud jste,neco je špatně. Co myslite tim paradni? Treba ze jite dietni kureci maso? Ale to je nasvihane antibiotiky a kdoví cim to krmi. Vsechno Vam to prejde do tela a pokud jste citlivy jedinec, dela to problem. Ovšem kazdy si bio kuře za 400 kč kilo nemuze dovolit. To stejné zelenina. Pokud kupujete konvenční, muzete reagovat na pesticidy. Muzete reagovat treba na nejakou chemii v domacnosti. Je 150 možností co muze vadit a nejhorší je pokud je to kombinace (zkrizena alergie).

ah1234
25. čer 2019

@pribylovapetra to su strasne nezmysly co hovorite, ze s paradnou zivotospravou nemozem mat alergie. Kam ich od narodenia, moja mamka to iste, brat to iste, syn to iste.. to je jak tvrdit ze za napriklad cysticku fibrozu mozu pesticidy. A inak z toho co popisujete.. tak fakt mame perfektnu zivotospravu

saruskas
autor
25. čer 2019

@pribylovapetra a jak to vysvětlíte, že ostatní lidé také jedí kuřecí naprané antibiotiky, kouří, pijí alkohol, jí zeleninu s pesticidy a ekzém nemají???

saruskas
autor
25. čer 2019

Jinak bohužel i u nás porod katastrofa - po narození skončil na JIP, byl dokrmovaný UM, několik dní byl ode mně odloučený. V 5 měsících vinou lékařky, která zanedbala péči skončil na ATB, do toho měl několikrát narkózy, dokrm UM (stresem jsem přicházela o mléko) + ještě dostal vakcínu (protilátky) pro kontakt se spalničkami. Takže problém vidím i v tomto. Mě se také ekzém zhoršuje stresem a tyto problémy s jeho zdravím a nekonečné diety, kdy už nevím, co bych jako vegetariánka jedla, mi přivozují akorát nervy. Přenáší se to jistě i na něj ten můj stres. Je to začarovaný kruh.

pribylovapetra
25. čer 2019

@saruskas tak me to taky nic nedělá, muzu snist vsechno, ale syn to ma rozhozene a vadi spoustu veci. Mam jeste dceru a ta je naprosto zdrava. Myslim ze klukovi to potentovaly stejné veci jako u vas. Ale imunita cloveka je ve střevech, pokud se chcete zbavit ekzemu, musite zacit tam.

makronka222
25. čer 2019

Jako silnej alergik od detstvi ti doporucuju verit doktorum. Muzes mu nejakejma bio eko placebama akorat ublizit. Me lecili alergii od mala a po puberte krasne zacinala mizet.

makronka222
25. čer 2019

Btw proc ho teda kojite kdyz pisete, ze resite stravu, chapu tedy spravne, ze kvuli MM? Co kdyz by mu UM ulevilo castecne od problemu. Treba vase strava + mliko od vas mu proste nepridava.

priefi
25. čer 2019

@saruskas homeo pomohlo trochu zmirnit priznaky, ale nejvic pomohlo vysadit alergeny. Doporucuji gastroen.poradnu

priefi
25. čer 2019

@saruskas jen dodam, ze jsem kojila do 18m, v roce byly synovi udelany krevni testy a m alergii na bkm, vejce, banany a brambory. Vse jsem vysadila z moji i jeho stravy, jedla hodne zelene zeleniny, jedla probiotika a mu je taky davala, homeo jsme meli thimuline a k tomu jeste kazde rano lzicku rakytnikoveho syrupu + 3 kapky plyskyrice (oboji se prepocitava na vahu ditete) a koupali jsme ob 2 az 3 dny a pouze ve vyvaru z manayupy. Kortykoidy neresi problem, naopak... musis resit pricinu a ne nasledek. A Ty osobne bys taky mela zjistit, na co jsi alergicka a vyradit ze sve stravy a bude lip.

cheetah_
26. čer 2019

Vlastní zkušenost: starší syn nesnášenlivost bílkoviny kravského mléka (ne alergie - jiný imuno. mechanismus), alergie na vejce; jako malý nemohl skoro nic. Od 4 let víceméně bez ekzému, dnes začínáme pomaličku dávat i mléko. Mladší syn alergie na cuketu, vadil mu cukr a vůbec jednoduché sacharidy, jogurty mu naopak pomáhaly. Dnes v 5 letech zdravý. Já: po letech trápení s ekzémem jsem skončila na krevních testech na nesnášenlivost (nikoli alergii) potravin - po půl roce diety bez mléka, vajec, lepku, cukety, česneku, ledového salátu....(je toho hodně) nepoužívám kortikoidy, které mi předtím pomáhaly jen velmi omezeně. I s kortikoidy mi děti říkaly, ať na ně nesahám, protože je škrábu a bolí to. Dnes na pohled není vidět, že jsem ekzematik. Mažu už jen ambidermanem. Je to (nejspíš) v jídle!!!

saruskas
autor
27. čer 2019

@makronka222 A nevíte, jak do něj to UM dostat, když mi to nepřijme??? Je už velký a má svou hlavu, takže Nutrilon AC prostě nechce, trochu do něj dostanu jen v kaši.

mafulin
27. čer 2019

@saruskas to co pise makronka je blbost. Naopak, tim mu vubec neprospejete. Pro dite je dobry kdyz se s temi alergeny setkava v mm. U te eliminacky jde o to ten alergen objevit a pak obcas zaradit do jidelnicku. Po case ta reakce na nej vymizi. A kdyz budete trenovat prostrednictvim mm, tak ta reakce na primo uz treba nebude tak hrozna jaka by byla kdyz do decka budete cpat um.

priefi
27. čer 2019

@mafulin jak u ktere alergie a jak u ktereho ditete... u nas to neplatilo... a alergeny mely extremne vysoke hodnoty. Takze kdybych snedla neco, co mu vadilo, hrozne bych mu tim ublizovala. Stacilo si jednoundat kousicek vajicka a nemela jsem pochyb, ze je na to alergicky, ekzem az do krve

mafulin
27. čer 2019

@priefi a jak jste to tedy delala naprimo? Principem lecby je prave to, davat v malych davkach alergen. Treba jen na spicku noze, 2x mesicne.. casem reakce vyhasne. Diky tomuto treninku

cheetah_
27. čer 2019

@mafulin U alergií to často klapne, někdy ale taky ne (tuším, že u alergie na ořechy je úspěšnost někde kolem 25 %, ale nechci s tím číslem kecat). A u intolerancí je to podstatně horší. Nedá se všechno vyléčit. Pro někoho je dieta doživotní.

mafulin
27. čer 2019

@cheetah_ on je velký rozdíl u dětí a dospělých. U těch je to složitější. Ale u dětí to bývá v řádu měsíců. Ty ořechy taky nejsou problém.

priefi
27. čer 2019

@mafulin mno... to zalezi od sily alergenu, kdyz je nizky, tak budis tento experiment, ale kdyz je alergie vysoka, tak bacha na to, v nekterych pripadech muze jit i o zivot 😉 ja na to nemela, abych trapila moje dite. Alergie s vekem se snizuji pomalicku samy bez podavani alergenu, tudiz bez trapeni. Nemela jsem na to, aby mel ekzemy az do krve, stacilo malo (taky se jednalo o silne alergeny)

mafulin
28. čer 2019

@priefi Na vyhasinani alergenu je zalozena lecba Very Zikove, ktera pomohla stovkam a stovkam deti (vcetne meho syna) i dospelych. Takze bych to rozhodne nenazyvala experimentem.

priefi
28. čer 2019

@mafulin napisu to asi takto... at si kazdy dela, co uzna za vhodne... avsak pripisovat si uspechy za to, ze je neco prirozene mi neprijde az tak extra super... to, ze se zavede eliminacka a pak postupne zavadi a jine praktiky, ktere pani Vera zavadi, si muze kazda maminka nacist sama a neplatit za to takove penize, to, ze vetsine detem alergie se snizi, je znamy fakt... pak ovsem jsou deti, kterym tyto postupy nepomahaji a naopak skodi... neplacam to tu jen tak... ono casto ty deti maji podobne problemy, pokazde to muze byt ruznou pricinou, avsak ryzovat na tom, ze tonouci se stebla chyta mi uplne ok neprijde... ja jen pisu, ze vedome svemu diteti ublizovat nebudu... jak jsem psala, tento postup lze pouzivat u nizkych alergii, u vysokych muze jit o zivot. Jeste bych podotkla, ze nekteri doporucuji zavadet v malych davkach (opakuji, plati u nizsich alergii), avsak nekteri doporucuji vyloucit uplne alergen a kontrolovat zda klesa.

mafulin
28. čer 2019

@priefi ja s tim sama bojovala pul roku. Syn mel tvare do krve, nohy, ruce.. spal v ponozkach na rukach. Noci proplakal, nekdy rval i dve tri hodiny v kuse. Po mesici u ni to bylo jiny dite. Tak po pul roce byl bez ekzemu. Krome malych flicku kdyz byl nemocny, nebo zuby.. takze s tim co pisete nesouhlasim. Navic, kdyz jste to nezkusila a tim padem nemuzete hodnotit. Urcite jsou deti, kterym nepomuze. Ale je jich spousta, kterym pomohla.

cheetah_
28. čer 2019

Asi takhle: ne všechno je alergie (tedy reakce projevující se zejména zvýšeným IgE). U čisté alergie (neprojevující se anafylaktickým šokem při kontaktu se stopovým množstvím alergenu) je postupné zvykání na alergen většinou možné, často úspěšné, i když ne vždy. Ale pak je tu spousta jiných problémů, tedy reakce autoimunitní, nesnášenlivosti, problematika mikrobiomu atd., kdy snaha o postupné zvykání může znamenat dlouhodobé trápení. Zkuste takovému celiakovi říct, ať si zobne sem tam zrníčko... Zpět k původní otázce zakladatelky: homeopatikům v tomhle nevěřím (zkoušela jsem na sobě), úprava stravy bývá u ekzémů velmi efektivní. Jestli je možné se časem z diety dostat na nedietu, je otázka konkrétního problému a dlouhého zkoušení.