Přírodní metody proti únavě. Jaké jsou možnosti?
V poslednom case som unavena a musim si cez den pospat... Zaspim nirmalne i v noci a rano sice so chvilu skoro rano hore no potom zase zaspim.. prosim co by mi na tu unavu pomohlo? Nieco prirodne ako ovocie, nie lieky lebo uz beriem dost od psychiatra.
Jez častěji menší porce a hodně ovoce se světlou dužinou, maca prášek nebo spirulina, krátká procházka na denním světle, nebo si zacvičit, mně pomáhá toto nejvíc ze všeho.
Magnézium, b-komplex a vyšetřit hladinu železa a déčka, jestli nemáš nedostatek. A taky jestli to není třeba vedlejší účinekk těch léků, které bereš -podívej se do příbaláku a prober si v hlavě, jak dlouho bereš léky a jak dlouho pociťuješ velkou únavu. Taky to můžýe být hormonálního původu - předzvěst perimenopauzy (nevím, kolik ti je let) a v neposlední řadě samozřejmě špatný jídelníček.
V první řadě bych si zašla k doktorovi na odběry, u dcery třeba byly zjištěny protilátky na borelii, přitom o tom, že by prodělala boeliózu, vůbec nevíme. Ale únava se vždy výrazně zhorší po jakékoliv infekci (letos to bylo po prodělané chřipce).
Ještě mě pak napadlo těhotenství raná fáze. V prvních týdnech jsem byla jak chodící mrtvola, večer jsem musela chodit spát o půl deváté. Což sice bys pravděpodobně asi věděla, ale...je to další z možností.
Jez častěji menší porce a hodně ovoce se světlou dužinou, maca prášek nebo spirulina, krátká procházka na denním světle, nebo si zacvičit, mně pomáhá toto nejvíc ze všeho.
@eliss232 proč se světlou dužinou?
Jeste prihodim stitnou zlazu, ta dokaze z cloveka udelat chodici mrtvolu.. nech si udelat komplet krev.. odppcivej co to jde..
Me ted nedelaji dobre vykyvy pocasi.. to je furt nahoru dolu.. vedro a slunce a za hodinu dest a chladneji... Nedavam to..

Ono to chce najít příčinu té únavy. Me treba ted dost srazila alergie. Hodne dělá treba i jídelníček, kdyz jíš málo nebo špatně, tak telo pak nema energii. Píšeš ze mas leky od psychiatra, takze ta únava kůže byt i psychická, případně třeba vedlejší účinek nějakého léku. Proste neni nejaky obecný návod, musíš vědět proč jsi unavena a s tim pracovat.