icon

Vitamíny nebo něco na uvolnění (ne antidepresiva). Existuje něco?

25. únor 2025

Ahoj holky,
Je toho na mě moc... Jsem vzteklá a výbušná na děti. Řvu a bouchám pomalu kvůli každý blbosti. Nejsem na sebe hrdá. Snažím se to zvládat ale marně. Ať už rozdýcham 100x věci tak u 101 bouchnu.
Podle terapeuta by mi ulevila antidepresiva. Ale já nechci. Prostě to chci zkusit i jinak. Je to poslední řešení.
Existují nějaké vitamíny nebo něco, na uvolnění...?? Nemáte zkušenosti s něčím. Děkuji 🙏🏻🥰

kvetyjsoubarevny
25. únor 2025

Rozbor krve podrobny, mozna ti chybí neco.. Pri depresi to byva treba B12, jod, zelezo nebo vitamin D.. Kdyz je vse OK,najit si konicek, tak ja treba kreslim a maluji, zpivani nahlas pomáha take, travim i cas osamote (i zahlceni muze zpusobit pocity deprese) , turistika nebo kratsi prochazka v prirode, a hlavne stanovit si sve hranice a nenechat si srat na hlavu. A nedrzet v sobe emoce. Take divoke bylinky pomahaji na dusevni zdravi🙂

kvetyjsoubarevny
25. únor 2025

Trezalka teckovana jedna z bylin ktera dost pomaha. 🙂

kvetyjsoubarevny
25. únor 2025

A kdyz mas deti a pokud na ne nejses sama. Proste dohodnut se z partnerem abys mela cas i jen PRO sebe, me kdyz vidi ze jsem nervama v cajchu sam me posila pryc nebo ze mam delat to co me baví. Jink do tech cinnosti se dá zapojiť i mnohdykrat deti 🙂
Jo.. A jeste pomaha taky sex. Dobrej a kvalítnej, ne rychlovka..,., :D

klokanka31
25. únor 2025

Antidepresiva dneska zobe spousta lidí, a pokud už cítíš že to fakt nedáváš, proč to nezkusit...Lepší než trápit sebe i rodinu...

amazienka
25. únor 2025

Jak spíš a jak odpočíváš? Kolik času trávíš venku?

konidana
25. únor 2025

Jestli nezabira samotna terapie, tak je opravdu treba ji podporit i antidepresivy

kvetyjsoubarevny
25. únor 2025

jeste mi taky napadlo, mela jsem fakt brutalni uzkosti i stavy deprese protoze mi chybely zdrava probiotika , mela jsem i svetlou stolici hodne, kazdy tyden prujmy... tak po nasazeni probiotik se mi i psychicky stav o ohoooodne zlepsil 🙂 a jo taky souhlasim s vyse uvedenou otazkou, kolik spis...spanek je na 1 miste snad. Nejlepe jit spat do 11te hodiny a ne pozdeji, protoze nejhlubsi delta spanek byva prave ten od 10-11 te do 2he hodiny v noci kdy telo ma nejvetsi regeneraci, a spat nejlepe tech 7 a pul, 8 hodin. Pokud tohle chybi a dlouhodobe, telo nemuze zdrave fungovat a odrazi se to hooodne na psychice.

klaari
25. únor 2025

Magnezium, železo, čaj - levandule medunka hermanek

prdipirko
26. únor 2025

Jsem po úrazu a lecim se na středně těžké a těžké deprese.
Několik let na antidepresivech a lécích na spaní. Cca 10-12 let. Otěhotněla jsem a už mám po porodu a kojim. Takže jsem si vybrala rok cestu totálním peklem. Šílený. Jednak hormonálně, ale i bez léku to udělalo svoje a nechci se k tomu vracet. Jenže jsem naladova, výbušná, agresivní. Někdy mám dělát co sama se sebou a nechci aby to odnaselo okolí, ale někdy to odnese. Co mi pomáhá? … já to mám třeba při kojení omezeny, jako jw doplněk stravy serotonin. Ale beru hodně vitamínu - hořčík, b, mimo jiný i vápník a na kojení - ale to je asi jedno, a hlavně homeopatika sedativ 🙏🏻. A pak procházky přírodou, sluníčko (to teď v zimě není, takže jsem koupila infračervené světlo), spanek pokud možno, jídlo. Pomáhal mi koníček jako četba a odpočinek ale s 3 měsíčním prckem jsem na to zapomněla. Alespoň sprcha a chvíli klid a hlavně JÓGA- nemusíte cvičit hodinové sestavy, ale existují dechová cvičení. A daji se takřka provádět všude - při skrabani brambor, když lezite, na procházce … a pak. Když přijde situace, kde se i tak neovladnu a vim, ze jsem schopna hodně křičet, nadávat, občas i vzteky po necem capnout a hodit to vedle sebe - zastavím se, nadechnu a uvedomim si jaký to bude pro všechno následek. …. A v neposlední radě je možnost sahnout i po terapeutovi, psychologovi.

kvetyjsoubarevny
26. únor 2025

A jo, máš deti, kolik let máš od porodu? Ja mela treba po porodni uzkosti a deprese, príčina byl tezky porod. Mne na to pomohl čas. Tak úplne v kope jsem se cítila kdyz syn mel 2 - 2 a pul let, ale nejlepe kdy mel 3.Rikaji ze po porodu ty hormóny mohou mit velkej disbalans ktere práve zpusobuji tu depresi, je to siroká skála ale tak nektere to maji i dele, treba i 4 lety po porodu, ja vedela co na me zabira s pracovala jsem s tím vedome, tehdy to muze byt kratší. Velice dobre znám co jsou to za stavy, mela jsem je i jako teenager, proste nezapadala jsem ve škole a tak a už bylo, rodinný problémy... Depresi treba lecit a ne ji tlumit.. Brala jsem i leky ale pák jsem prestala sama(dobra tohle tak nedoporučuji ale ja cítila ze to uz dam) a postupne pomalú jsem je vyrazovala. A pry,, zazrakem"jsem se z toho dostala :D kde je vule je i cesta. Treba resit sve pocity a umet s nima pracovať, není to spočiatku vubec lehke.

pavicka
26. únor 2025

📌

suzanna123
26. únor 2025

Terapie, čas pro sebe, pohyb... Ale antidepresiva jsou dobrá i jako berlička k nastartování se, já je brala krátkodobě čistě jako pomoc se srovnat.