icon

Antikoncepce a nechráněný styk. Potřebuji pilulku po?

20. kvě 2022

začínám s antikoncepcí a druhý den braní antikoncepce jsem měla nechráněný styk. Jsem chráněna nebo si mám vzít pilulku po?

lidija1234
20. kvě 2022

Mě doktorka říkala ať si 14 dní dávám bacha,ale netuším. Myslím že 2 dny jsou málo ale asi záleží co je napsané na pribalovem letáku

autor
20. kvě 2022

@lidija1234 píšou že pokud ji užiji první den menstruace tak jsem chráněna okamžitě. Dodržela jsem to co se píše v příbalovém letáku

lidija1234
20. kvě 2022

A vám ms hnedka skončila po první tabletce? Já bych se teda asi nebála 😊

palja
20. kvě 2022

Já vím, že nedávno tady byla taky taková diskuze. A tam ženy psaly, že jsou chráněny hned při užití první tablety.
Nicméně mne dr taky tvrdila, ať 14 dní počkám, že to už chráněna budu (jinak těch 14 dní se mám chránit i jinak). Říkala mi to před lety po prvním porodu, když jsem začala brát tabletky a říkala mi to i teď, když jsem po dalším porodu zase začala brát antikoncepci.

autor
20. kvě 2022

@lidija1234 Právěže stále trvá. Ale jsem teď na jehlách. Protože nevím jestli si tabletku po vzít nebo ne. Mně vůbec nedošlo, že to byl teprve druhý den.

lidija1234
20. kvě 2022

Neber si ji rozhodí ti to hrozně ciklus a je to strašný nápor na tělo. Hlavně podle toho co píšeš tak si během sexu měla ms takže můžeš být klidna 😊

veroniqess
20. kvě 2022

Pokud se nic nezměnilo, tak v případě, že se začalo brát v první den MS, je vše ok 😊

autor
20. kvě 2022

@veroniqess nie nie, berieme ju na hodinu presne. Akurát keďže mi je z nej trošku nevoľno tak v pondelok idem k doktorke sa poradiť či ju nechať alebo zmeniť. Ďakujem za uistenie 🙂

konidana
23. kvě 2022

cca 2 dny před a dva dny po MS mi kdysi gynekolog odmítl cokoli napsat (tabletku po), že riziko otěhotnění v čase menstruace a těsně před či po je minimální. Pak už jsem vždy těmto neplodným dnům věřila a ok.

autor
23. kvě 2022

@konidana tak ja beriem antikoncepciu čiže pri nej nemám plodné a neplodne dni. Len som si nebola istá či už antikoncepcia účinkovala

konidana
23. kvě 2022

No jo, vlastne. Ale vzhledem k tomu, zes ji teprv zacla brat, tak by se to asi dalo aplikovat i takto...

autor
23. kvě 2022

@konidana tak styk som mala cez menštruáciu na druhý deň čiže aj keby antikoncepciu nemám tak vtedy určite plodné dni nemam. Ale ďakujem za radu do budúcna 🙂