Antikoncepce Evellien, máte zkušenost?

ppejskova
27. dub 2016

Prosím má někdo teď aktuální zkušenost? Dneska jsem jí dostala u doktorky bez delších debat,prý jediná možnost při kojení /chtěla jsem po ní Sayanu(injekční) mám vyzkoušeno že užívání je bez potíží narozdil od všech prášků co jsem zkusila... V příbalové informace je že lze při kojení.
Nevadí, nicméně jsem přišla domů prohlédla net a nedočetla jsem se snad jedinou pozitivní reakci na Evellien...

hannar
27. dub 2016

Užívám ji už 7 měsíců a nemám žádné problémy. Naopak jsem díky ní zhubla 6 kilo. Cítím se dobře. Žádné bolesti hlavy, žádné nevolnosti. Ani nezadržuju vodu. Za mě spokojenost.

martina468
27. dub 2016

Tuhle anti beru 2 mesice,a jsem konecne spokojena,jsem zrovna ten typ,co HA nesnese,pokazde nejake vedlejsi ucinky,a tady ta mi fakt sedi

mmaajjaa
27. dub 2016

Také jsem ji po porodu brala asi 3/4 roku, Ke konci už jsem často špinila, tak jsem požádala o jinou, už pro "nekojící".

catherinat
8. čer 2016

Holky, narazila jsem na tuto diskuzi - muzu se zeptat? Nestalo se vám, ze by mely vase miminka po antikoncepci zacpu? Ja ji beru týden a ac jim porad stejne, jsem porad tak nějak nafoukla. Mala prdí o sto šest, ale ma zacpu. Dřív kakala třeba i 3x denne, ted co ji beru mi kakala az po třech dnech a od te doby zase nic. Dneska čtvrtý den. Myslíte, ze by to mohlo byt tim?

denvon
8. čer 2016

já musela vysadit, pořád jsem krvácela ☹ dr mě po

martina468
8. čer 2016

@catherinat myslim ze ne

ppejskova
autor
8. čer 2016

Tak za mě taky ne, krvácím ob týden...:/

j95m
13. črc 2016

dobrý den, chtěla jsem se zeptat dnes mi Mudr. předepsala Evellien, z důvodu obavy že bych mohla dostat trombozu, chtěla jsem se zeptat zda prášky jsou i pro nerodičky. děkuji

martina468
13. črc 2016

@j95m ano urcite 😊prave tyto jednohormonove uzivaji zeny,co maji riziko trombozy

disa
14. črc 2016

Ahoj,jsem 14 měsíců od porodu a po šestinedělí jsem od doktorky dostala antikoncepci Evellien,ale nebrala jsem jí. Myslíte že jí teď můžu začít brát i když už mám několik měsíců menstruaci? A opravdu se berou hned platíčka za sebou a normálně přijde menstruace? Byla jsem zvyklá na 7 denní pauzu a pak zase začít brát.A nebo taky je že když se bere v kuse že menstruace nedorazí? Děkuji

martina468
14. črc 2016

@disa prasky se berou v kuse,ms pri nich muze byt,ale taky nemusi.Akorat nevim jak se s nima zacina,ja je zacla hned brat,co jsem je dostala

disa
14. črc 2016

Děkuji za odpověď. Aha takže je to 50 na 50 . A ty to máte vy? A ještě kojíte?

martina468
14. črc 2016

@disa ja prave jeste kojim,a co jsem zacla brat tuto ha,ms nemam

evunapevuna
22. srp 2016

Můžu se zeptat na cenu této antikoncepce?

martina468
22. srp 2016

@evunapevuna ja platim kolem 450

evunapevuna
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
kakuna
23. lis 2016

Beru tuhle antikoncepci cca 3/4 roku, ze začátku jsem měla taky problém s krvácením ob týden, ale moje gynekoložka mi na tohle poradila jíst kyselinu listovou (tabletu denně) a po té se to úplně spravilo. Takže teďka sem bez ms a jinak s antikoncepcí jiný problém nebyl.

drabkova26
19. pro 2016

Ahoj, taky se přidám k většině. Křeče, zvracení, bolest žeber, nemohoucnost se postarat o své dítě půl dne kvůli téhle blbosti. A pak máte kojit když nemáte nic v žaludku.. super.

jani03
18. led 2017

Ahoj, já tuto HA dostala cca 7 týdnů po porodu a hrůza. Furt jsem krvácela, bylo mi špatně, výkyvy nálad, bolesti hlavy, podrážděnost žádné libido. Takže jsem dobrala balení a skončila jsem a hned mi bylo líp. Teď mi ji zase sestra napsala (uvedla jsem že nekojím a že mi je z ní špatně), takže to jdu řešit, že ji nechci. Přitom s HA jsem nikdy problémy neměla až u této.

hannar
18. led 2017

@jani03 já si jí ze začátku chválila, i jsem u ní zhubla🙂, ale pak přišla úplná ztráta chuti na sex a navíc pořád špatná nálada, až deprese... Vysadila jsem ji a do měsíce jsem byla zase normální. Už hormony nechci, je to svinstvo.

niedobova
20. led 2017

Ja ani nekojim ani nejsem tehotna. Je mi 47 a cely zivot mam problemy s antikoncepci. Vyzkousela jich hodne. Doktor mi rekl ze jsem v te skupine zen co ji nesnese. Posledni Veyanne mi zpusobila po 1,5 roce silne závratě, vypadky pameti, mdloby az omdlevani. Po vysazeni mi bylo do 2 mesicu skvele. Bylo to z HA. Prodelala jsem plno vysetreni na neurologii, MR a renzgeny. A mohly za to hormony. Ted zkousim Evellien. Zatim 1 mesic. Trochu spinim. Ale asi potrebuji mene estrogenu. Vzdy jsem byla spis klucici postavy a HA mi cpe moc estrogenu a je mi z toho zle. Ztloustla jsem. Vlasy mam lepsi i plet. Prsa skoro 3 a vzdy jsem byla plocha. Asi bude lepsi nebrat nic. Nebo jit na sterilizaci? 😲

jani03
26. led 2017

@hannar Já právě hned první týden po užívání krvácení a ještě k tomu na svatbě, takže dost nepříjemné a druhý týden po užívání už přišly deprese, bolesti hlavy, nevolnost, únava, libido nula, takže jsem vysadila a taky se mi do měsíce ulevilo. Já mám teď doma HA, co jsem používala před těhotenstvím, ale ještě jsem ji nezačala brát, tak uvidíme co to se mnou udělá ;)

hannar
27. led 2017

@jani03 já už nemám odvahu se k hormonům vrátit. Po většině zadržují vodu, padají mi vlasy, mám deprese. Myslím, že mi tělo dává jasně najevo, co mi nevyhovuje. Už se spoléham jen na manžela, ale u nás v ložnici teď stejně šéfuje naše malá, takže by to při naší frekvenci musela být velká shoda náhod.

gujduska
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mysaakh
7. čer 2017

Ahoj, za mě tedy tuto antikoncepci určitě nedoporučuji. Dostala jsem ji od dr po šestinedělí, s upozorněnín, že po ní s největší pravděpodobností nebudu mít žádnou ms, tak ať se nelekám. První dva měsíce všechno v pořádku, pak jsem začala krvácet a špinit prakticky nonstop. Vždy cca týden, pak dva tři dny klid a zase nanovo. K tomu se přidalo enormní padání vlasů a únava. Původně jsem myslela, že je to hormony po porodu (navíc stále ještě kojím) a že se to brzy srovná. Nesrovnalo, vlasy jsou prostě všude a neustále padají. Malé je dnes 7 měsíců, na doporučení dr jsem antinu nyní vysadila, začala brát železo a doufám, že brzy to zase bude ok.

niccorsy
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
inkognita
8. dub 2018

@mysaakh Zdravím. Prosím, dostala jste jinou antikoncepci za Evellien a případně jakou?

Mám abnormální vypadávání vlasů a už to jde vidět i na hlavě :( začínám plešatět. Padání jsem začala sledovat po týdnu užívání antikoncepce, ale říkala jsem si, že se to srovná - začínám třetí plátíčko a je to horší a horší.. div že ještě nějaké vlasy mám :( Jsem z toho nešťastná. Na konci měsíce jdu na kontrolu a jistě řeknu doktorovi, že tuto antikoncepci nechci. Nicméně je nějaká jiná, za kterou lze vyměnit a která nebude mít stejné složení - aby to nebylo z bláta do louže? Je v některých antikoncepcích prosím rozdíl? Ještě podotknu, že plně kojím - malý má 4 měsíce. Moc děkuji za rady! PS: změnu nálad netřeba asi uvádět :(

mysaakh
8. dub 2018

@inkognita Ne, přestala jsem tyto prášky brát a další jsem raději odmítla. Padání vlasů se během měsíce zmírnilo na snesitelnou úroveň, zároveň s používáním šamponů proti vypadávání s přesličkou a chmelem z lékárny. Dceři je téměř rok a půl a i když stále ještě kojím, vlasy jsou ok.

eliska0302
22. čer 2019

Dobrý den, také užívám už skoro 3 měsíce a krvácím třeba co druhý týden :( teď jsem měla pauzu pouze 4 dny a zase krvácím :( máte to taky tak někdo nebo mám radši zvolit jinou antikoncepci?

opifka
22. čer 2019

Ja ji beru uz rok a neco a bez problemu. Dvouslozkova mi delala strasny trable, mykozy, zadrzovani vody, navaly, ale tahle mi vyhovuje. A to uz ani nekojim. MS postupne vymizela a citim se dobre 🙂