icon

Beru HA a nedostavila se menstruace, test negativní

texetka
1. říj 2014

Mnoho let beru HA z toho poslední rok bez vynechání. Nyní jsem na radu doktorky začala dělat pauzy ( na jaře chci vysadit a pokusit se o mimčo ) . Při prvním vynechání se menses dostavil na 3 dny - čili jako normálně když jsem dělávala pauzy . V sobotu jsem dobrala další platíčko a menses nikde - ani nemám žádný s ukazatelů, že by měla přijít. Test je negativní. Stalo se to některé ? ( našla jsem zde jen několik let starou debatu na tohle téma s asi 5 příspěvky, které mi ale moc nepomohly ) . Nechci plašit a volat doktorce...

etinka
1. říj 2014

Stalo se to jedné mojí známé.Pry stačí stres nebo nemoc a sliznice jakoby nenaroste a tudíž se ani vlastně ta pseudomenstruace nedostaví.

texetka
autor
2. říj 2014

Děkuji, tak snad to bude v pohodě.

evulina77
2. říj 2014

no být tebou, tak bych už HA přestala brát teď a nechala tělo, aby se po antikoncepci dalo do pořádku a to nejlépe samo (případně s kontryhelem nebo jinýma bylinkama). Brala jsem HA 10 let a prostě to pro tělo není úplně dobré. Už to brát nechci. Rozhodnutí je na tobě, ale pouvažuj. Absence menstruace nemůsí být velký problém, ale taky může a HA to vše jen zakrývá a problém se nepozná. Navíc už taky nejsi nejmladší. Nic ve zlém, taky jsem první těhotenství měla v 31 letech, ale pravda to je...

texetka
autor
2. říj 2014

@evulina77 Děkuji za názor . Nechám doběhnout tuhle pauzu, zezobu ještě jedno platíčko a uvidím. Je totiž fakt, že tenhle měsíc jsem byla dost na hromadě a navíc poměrně slušná fyz. zátěž , takže tomu dám šanci.
Doktorka mě při prevenčce v létě vyšetřila - myslím, že fakt pořádně - ultrazvuk horní i vnitřní, krev plus prevence rakoviny čípku / klasika ) a je vše ok.
Každopádně pokud by se tenhle problém opakoval i ze měsíc, určitě promluvím s doktorkou a vysadím .

blondys24
14. bře 2015

@etinka Ahoj, jako myslíš, že to může být stresem? Já dva roky po porodu stále nemám MS, sliznice nízká, žádná ovulace ani po třech vyvolávačkách a HA..:/