Hormonální vs. nehormonální tělísko? Alergie na kovy

janca15
4. led 2016

Mám dotaz ohledně nitroděložních tělísek. Mám 2 roky po porodu a vracím se do práce a abych nemusela každý den myslet na HA, tak jsem se s dr. bavila o tělísku. Mám si sama rozmyslet, které by se mi zamlouvalo, jestli hormonální nebo nehormonální. Já jsem alergická na kovy (jediné co snesu je zlato a titan), vím, že tělíska obsahují kovový drát a můžou být i se zlatem. Mám proto dotaz je tady někdo kdo má podobný problém a má tělísko? Jsou tělíska se zlatem hormonální nebo nehormonální? Máte s nimi nějaké zkušenosti? Případně problémy? Díky

terezia10
4. led 2016

Ahoj. Já mám také alergii na kov i zlato mě zčerná protože mám problém s imunitou. Doktorka mě řekla ale že to tam dole nevadí a není to žádný problém. Mám nehormonální gyneplus se zlatem a mědí. Mám ho 1 měsíc a zavádění bylo hodně nepříjemné ale jsem nerodička takže možná pro to. Po tom týden nehorázné křeče a špinění pomohl mě až algifen a ibalgin.

veruska007
5. led 2016

Já mám nehormonální, protože nic hormonálního nesmím. V uších mi hnisá jakýkoli kov, ale s tělískem problém nemám. Zavádění teda bylo velice bolestivé a mám mnohem silnější ms než dřív. Jinak spokojenost, až doslouží, půjdu do dalšího.