icon

Jak zjistit, že pro mě antikoncepce není vhodná?

21. kvě 2025

Ahoj. Jak zjistim, ze nemuzu brat antikoncepci? Ze pro me neni vhodna? Napr.tromboza, atd. Delaji se nekde nejake testy?
Dekuju moc

marketa1218
22. kvě 2025

Gynekolog by ti měl odebrat krev dřív, než ti tu antikoncepci napíše. Nevím jak teď, ale mám zkušenost, že se na to dost kašle. Já na to doplatila, asi po 3 měsích užívání jsem dostala silnou trombozu do nohy. Skončila jsem na kapačkách a na trombolize, říkali, že mi šlo tenkrát o život. Bylo mi 20. Normálně si ty testy vyžádej.

autor
22. kvě 2025
@marketa1218

Gynekolog by ti měl odebrat krev dřív, než ti tu antikoncepci napíše. Nevím jak teď, ale mám zkušenost, že se na to dost kašle. Já na to doplatila, asi po 3 měsích užívání jsem dostala silnou trombozu do nohy. Skončila jsem na kapačkách a na trombolize, říkali, že mi šlo tenkrát o život. Bylo mi 20. Normálně si ty testy vyžádej.

@marketa1218 dekuju moc

hezz17
22. kvě 2025
@marketa1218

@marketa1218 testy jsou hodne drahe, v radech tisicu. Takze jen tak na vyzadani nejsou.

hezz17
22. kvě 2025

Samozrejme jako samoplatce neni problem.

somalicats
22. kvě 2025
@hezz17

@marketa1218 testy jsou hodne drahe, v radech tisicu. Takze jen tak na vyzadani nejsou.

@hezz17 a lecba nasledku je pak v radech desitek az stovek tisic. To neni argument.

kupi
22. kvě 2025
@hezz17

@hezz17 teď jsem je nechávala dělat dceři jako samoplatce a staly 890.

hezz17
22. kvě 2025
@kupi

@hezz17 teď jsem je nechávala dělat dceři jako samoplatce a staly 890.

@kupi jaterky nebo mutace?

hezz17
22. kvě 2025
@somalicats

@hezz17 a lecba nasledku je pak v radech desitek az stovek tisic. To neni argument.

@somalicats jasne. Ale taky nikdo nenuti tu hak brat. Vsechno z eraru hradit nejde.

somalicats
22. kvě 2025
@hezz17

@somalicats jasne. Ale taky nikdo nenuti tu hak brat. Vsechno z eraru hradit nejde.

@hezz17 To sice nenutí, nicméně je řada indikací, kdy ta hormonální suplementace je na místě. Kromě toho zrovna HAK je celkem běžná a za mě je rozhodně lepší to vyšetření před nasazením indikovat, protože léčba následků pak zasahuje celý rozpočet, ať chceš nebo ne, a vzhledem k procentuálnímu výskytu různých mutací v populaci (není to jen Leyden) je za mě mnohem efektivnější ta vyšetření preventivně udělat, než pak hasit požáry.

kupi
Autor odpověď smazal
kupi
22. kvě 2025
@hezz17

@kupi jaterky nebo mutace?

@hezz17 mutace

marketa1218
22. kvě 2025
@hezz17

@hezz17 myslím, že bys mluvila jinak kdyby sis takovou ošklivou trombozou, co jsem měla prošla. Já už samozřejmě brát hormony nemůžu, ale ze srdce ani opravdu nechci, je to strašná sračka... s prominutím

hezz17
22. kvě 2025
@marketa1218

@hezz17 myslím, že bys mluvila jinak kdyby sis takovou ošklivou trombozou, co jsem měla prošla. Já už samozřejmě brát hormony nemůžu, ale ze srdce ani opravdu nechci, je to strašná sračka... s prominutím

@marketa1218 nikde neni zakazano si to nechat vysetrit.

marketa1218
22. kvě 2025
@hezz17

@marketa1218 nikde neni zakazano si to nechat vysetrit.

@hezz17 Však jsem psala, ať si ty testy normálně vyžádá. Ty následky opravdu pěkné nejsou. Já už bych do toho nikdy nešla, samozřejmě ani nemůžu.

hezz17
22. kvě 2025
@marketa1218

@hezz17 Však jsem psala, ať si ty testy normálně vyžádá. Ty následky opravdu pěkné nejsou. Já už bych do toho nikdy nešla, samozřejmě ani nemůžu.

@marketa1218 vyzada z eraru.