Jeanine a negativní účinky. Je to běžné?
Ahoj všem zde přítomným. Mám všeobecný dotaz i konkrétní dotaz. Všeobecný .. dlouhý roky jsem užívala antikoncepci a tak nějak byla v pohodě. Poté jsem ji vysadila na nějaký 3 roky a 2020 že zkusím … kroužek - infekce močové cesty .. okamžitě vysadila a byla v pohodě. 2021 náplasti… - nevolnost, průjem … vydržela jsem to týden. 2022 pilule sidretta - vydržela jsem 5 pilulek nevolnost, na zvraceni vysadila jsem. No a tak jsem si řekla, dostalo se ke mě doporučení z druhé ruky. Konkrétní : Jeanine - užila jsem 3 pilulku a extrémní bolesti hlavy a nevolnost. Když jsem si dala první, říkala jsem si po par hodinách, že bolest hlavy je k prvnímu dni menstruaci. Nezabrala analgetika. 2 pilulka bolest hlavy, dalo se to vydržet. Včera 3 pilulka a do cca 5hod extrémní bolest hlavy a opět nezabrala analgetika. Bolest za očima v čele a v týlu.. musela jsem zalezt do tmy a ticha. Na druhy den bolest hlavy a dokonce i žaludeční nevolnost. Kdy už tak nějak nemám chuť něco pozřít… Přijmu jakýkoliv názor. Ať už : jak je možné, že po dlouhé pauze bez HA už tělo jakoby to nechtělo ? Je možné, že po par pilulkach tělo říká Nee? … Nebo jen psychika ??
Díky díky všem 🙂
@nikyrm já brala, pak dva roky pauza a kvůli léčbě jsem se k HA musela vrátit .. stejný název jak beres ty… jinak brala jsem od 15 do 25 vše ok, pak od 27… někdy v průběhu užívání - nevím jestli způsobila změnu léčba .. najednou jednou do měsíce regulérní migrény, dva dny mimo, nevěděla jsem jestli úmřít v posteli nebo vedle wc, peklo… leky defakto k ničemu, kupa vyšetření … a nakonec jsem došla na to, ze ty migrény mám vždy při te pauze od antikoncepce týdenní … jak jsem přestala brát nevím co jsou migrény a predtim jsem taky migrény neznala … lekar me rekl ze žádnou HA už nemůžu brát, pouze tělísko..
Konkrétně Jeaninne jsem brala asi 10 let, často 2 - 3 platíčka, potom pauza a nikdy žádný problém. Potom jsem měla z ničeho nic psychický problém tu pilulku spolknout, asi biologické hodiny, kdoví. Věřím, že tělo ví, co a jak, tak jsem je přestala brát. Cyklus v pohodě, jen se mi rozjely migrény při začátku MS a ovulaci. Bez HA jsem byla celkově asi 6 let, teď jsem si ji nechala napsat. Ptala jsem se konkrétně na Jeaninne, protože mi dřív vyhovovala. Doktorka mi nabídla jako alternativu Calleto, že je o polovinu levnější. Kdyby jakkoli nevyhovovala, zkusím tu Jeaninne. Když jsem jí začala brát měla jsem MS o 3 dny delší. Teď mám druhé platíčko, za pár dní budu dělat pauzu a uvidím po tom třetím. Tělísko by pro mě byla asi nejlepší alternativa, ale po porodu jsem měla problémy s infekcí a teď mám strach nechat si cokoli zavést.
V tvém případě opravdu těžko radit, nejsem lékař, ale úplně v pořádku se mi to nezdá (i když chápu, že si tělo na ty hormony musí třeba zvyknout). Ale osobně bych se na antikoncepci vykašlala, tohle by mi za to nestálo.
@janule0123 @emillyhk holky děkuji moc za názory. Emilly, včera večer jsme měla to stejné. Psychický blok si vzít 4pilulku.. bylo mi s prominutím úplně blujno. Tak jsem si ji nevzala a dnes ráno jsem se probudila bez bolesti hlavy a žaludku a konečně se najedla.

@nikyrm Já jsem první antikoncepci brala před třemi lety. Užívala jsem ji 3 měsíce a nastaly komplikace. Vysadila jsem ji. Nasadila jsem ji v 2022 a první dny katastrofa. Silná nevolnost, točení a bolest hlavy trvalo to asi týden a následně to prošlo. Zůstalo však jen hnědé špinění, které trvalo až do druhého blistru. Nakonec bylo všechno ok 🙂 říká se, že první tři měsíce si tělo zvyká a je vhodné vydržet pokud to není takové, že se to nedá vydržet.