icon

Jeanine a negativní účinky. Je to běžné?

nikyrm
17. črc 2023

Ahoj všem zde přítomným. Mám všeobecný dotaz i konkrétní dotaz. Všeobecný .. dlouhý roky jsem užívala antikoncepci a tak nějak byla v pohodě. Poté jsem ji vysadila na nějaký 3 roky a 2020 že zkusím … kroužek - infekce močové cesty .. okamžitě vysadila a byla v pohodě. 2021 náplasti… - nevolnost, průjem … vydržela jsem to týden. 2022 pilule sidretta - vydržela jsem 5 pilulek nevolnost, na zvraceni vysadila jsem. No a tak jsem si řekla, dostalo se ke mě doporučení z druhé ruky. Konkrétní : Jeanine - užila jsem 3 pilulku a extrémní bolesti hlavy a nevolnost. Když jsem si dala první, říkala jsem si po par hodinách, že bolest hlavy je k prvnímu dni menstruaci. Nezabrala analgetika. 2 pilulka bolest hlavy, dalo se to vydržet. Včera 3 pilulka a do cca 5hod extrémní bolest hlavy a opět nezabrala analgetika. Bolest za očima v čele a v týlu.. musela jsem zalezt do tmy a ticha. Na druhy den bolest hlavy a dokonce i žaludeční nevolnost. Kdy už tak nějak nemám chuť něco pozřít… Přijmu jakýkoliv názor. Ať už : jak je možné, že po dlouhé pauze bez HA už tělo jakoby to nechtělo ? Je možné, že po par pilulkach tělo říká Nee? … Nebo jen psychika ??
Díky díky všem 🙂

julie290
17. črc 2023

@nikyrm Já jsem první antikoncepci brala před třemi lety. Užívala jsem ji 3 měsíce a nastaly komplikace. Vysadila jsem ji. Nasadila jsem ji v 2022 a první dny katastrofa. Silná nevolnost, točení a bolest hlavy trvalo to asi týden a následně to prošlo. Zůstalo však jen hnědé špinění, které trvalo až do druhého blistru. Nakonec bylo všechno ok 🙂 říká se, že první tři měsíce si tělo zvyká a je vhodné vydržet pokud to není takové, že se to nedá vydržet.

nikyrm
autor
17. črc 2023

@julie290 děkuji za zkušenost😌 pro mě je těžké zvládat nevolnosti. Jsem úplně nepoužitelná a nemůžu do sebe pomalu nic dostat. Tak váhám jestli pokračovat a vydržet a nebo kašlat na to :(

janule0123
17. črc 2023

@nikyrm já brala, pak dva roky pauza a kvůli léčbě jsem se k HA musela vrátit .. stejný název jak beres ty… jinak brala jsem od 15 do 25 vše ok, pak od 27… někdy v průběhu užívání - nevím jestli způsobila změnu léčba .. najednou jednou do měsíce regulérní migrény, dva dny mimo, nevěděla jsem jestli úmřít v posteli nebo vedle wc, peklo… leky defakto k ničemu, kupa vyšetření … a nakonec jsem došla na to, ze ty migrény mám vždy při te pauze od antikoncepce týdenní … jak jsem přestala brát nevím co jsou migrény a predtim jsem taky migrény neznala … lekar me rekl ze žádnou HA už nemůžu brát, pouze tělísko..

emillyhk
18. črc 2023

Konkrétně Jeaninne jsem brala asi 10 let, často 2 - 3 platíčka, potom pauza a nikdy žádný problém. Potom jsem měla z ničeho nic psychický problém tu pilulku spolknout, asi biologické hodiny, kdoví. Věřím, že tělo ví, co a jak, tak jsem je přestala brát. Cyklus v pohodě, jen se mi rozjely migrény při začátku MS a ovulaci. Bez HA jsem byla celkově asi 6 let, teď jsem si ji nechala napsat. Ptala jsem se konkrétně na Jeaninne, protože mi dřív vyhovovala. Doktorka mi nabídla jako alternativu Calleto, že je o polovinu levnější. Kdyby jakkoli nevyhovovala, zkusím tu Jeaninne. Když jsem jí začala brát měla jsem MS o 3 dny delší. Teď mám druhé platíčko, za pár dní budu dělat pauzu a uvidím po tom třetím. Tělísko by pro mě byla asi nejlepší alternativa, ale po porodu jsem měla problémy s infekcí a teď mám strach nechat si cokoli zavést.
V tvém případě opravdu těžko radit, nejsem lékař, ale úplně v pořádku se mi to nezdá (i když chápu, že si tělo na ty hormony musí třeba zvyknout). Ale osobně bych se na antikoncepci vykašlala, tohle by mi za to nestálo.

nikyrm
autor
18. črc 2023

@janule0123 @emillyhk holky děkuji moc za názory. Emilly, včera večer jsme měla to stejné. Psychický blok si vzít 4pilulku.. bylo mi s prominutím úplně blujno. Tak jsem si ji nevzala a dnes ráno jsem se probudila bez bolesti hlavy a žaludku a konečně se najedla.

kim
Odpověď byla odstraněná