Jsk dlouho se vzpamatovává tělo po antikoncepci?
Ahoj, zajmalo by mě jak dlouho jste se srounavali po antikoncepci, kdy je možne začít planovat mimi? Už neberu antikoncepci 8 měsicu a těhotenstvi nikde 🙂 spíše se mi rozhazely poslední měsic měsičky...
Já vysadila antikoncepci v březnu - po 7 letech a 2.5. jsem zjistila, že jsme těhotná. Takže opravdu je tohle asi individuální.Držím palce...
Brala jsem ji 9 let.. 2 roky trvalo než mi vůbec naběhl alespoň nějaký cyklus (cca 50-60 dní) a to se moje doktorka opravdu snažila aby mi naběhl. Takhle to trvalo další rok než se ustálil na cca 30 dnech a pak teprve konečně přišlo těhotenství, ale nedopadlo. Takže já ji už určitě brát nechci, zažila jsem si s ní svoje....
Poprvé se mi podařilo otěhotnět prakticky okamžitě po vysazení aniž bych chtěla. To jsem předtím brala HA cca 3 roky. A teď jsem ji brala 2 roky, vysadila koncem května a zatím nemám normální MS. Miminko bychom si přáli, tak jsem šla k doktorovi a ten mi řekl, že mám ještě tak 2 měsíce počkat jestli to nepřijde samo a kdyby ne, tak mám přijít a dá mi nějaké prášky. Ale hodně prý konkrétně u mě dělá i stres (měla jsem teď v práci šílené nervy), tak se mám snažit nestresovat a doufat. Ale myslím, že zrovna teď když miminko chceme, tak to jak naschvál určitě nepůjde ☹
Je to individualni. Ja brala antikoncepci hodne dlouho. 14 let s rocni prestavkou a po vysazeni jsem rok a pul chodila na injekce k vyvolani MS (samovolne neprisla), brala Duphaston, Gynex, kontryhelovy caj a ja nevim, co jeste. Po roce a pul mi poprve samovolne prisla MS a dalsi mesic jsem byla tehotna. Brala jsem i clostylbegyt a ani to s emnou nehlo ☹

stejně jako @marcelka311, brala jsem 12 let (mezi 1. a 2 dítětem) a pak na první dobrou 😀 Pro objektivnost ještě dodám, že pak jsem HA nebrala a po 3 letech byl dcerka taky na první pokus😉