Kdy začít užívat antikoncepci po farmakologickém ukončení těhotenství?
Ahoj prosím mám dotaz. Ve středu jsem byla na farmakologicke ukončení těhotenství dostala jsem první pilulku . A v noci ze čtvrtka na pátek to že mě odešlo. V pátek jsem byla na druhou pilulku. A můj dotaz je mám již napsanou antikoncepci kdy ji mám začít brát? Musím čekat až proběhne první Ms nebo můžu začít vlastně už teď ? Na netu jsem našla že do 5 dnů od potratu můžu začít .....
Počátek užívání jste asi domluvili pri predepsání antikoncepce, nebo to tak mělo být. Kontrola po ukončení těhotenství bývá po 14 dnech, po 6 týdnech je pozdě kvůli možnosti nekompletního potratu. Zkuste se domluvit telefonicky a kontrolu určitě nezanedbejte.
Počátek užívání jste asi domluvili pri predepsání antikoncepce, nebo to tak mělo být. Kontrola po ukončení těhotenství bývá po 14 dnech, po 6 týdnech je pozdě kvůli možnosti nekompletního potratu. Zkuste se domluvit telefonicky a kontrolu určitě nezanedbejte.
@1772 ano zítra zavolám své gynekoložce , antikoncepci jsme domlouvaly měsíc předtim ..... Než jsem ji stihla začít užívat otěhotněla jsem ,takže instrukce jak ji mám brát teď nemam
Můžeš do 5 dnů po užití druhé dávky (misoprostolu), to pak ochrana nastupuje hned.
Pokud začneš brát HA po více než 5 dnech, je třeba se prvních 7 dní chránit dodatečně, např. kondomem.
Více informací zde (anglicky): https://consult.womenhelp.org/en/page/422/when-...

@anonym_autor po kontrole že je vše ok po 6 neděli