icon

Negativní recenze na hormonální tělísko. Je to opravdu tak špatné?

23. kvě 2025

Holky, uvažuji nad hormonálním tělískem, tedy spíš bych měla říct, uvažovala jsem, protože po přečtení recenzí tady na koníkovi z toho mám obavy... tloustnutí, deprese,...holky,opravdu je to tak špatný?

pavicka
23. kvě 2025

📌

g_m
23. kvě 2025

Mela jsem Mirenu a byla jsem nejstastnejsi na svete. Milionkrat lepsi nez klasicka HA, zavedeni jsem vubec necitila a spinila jen lehce. Po peti letech mi ji museli kvuli pooperačnímu zanetu delohy vyndat a kvuli tomu zanetu ji uz mit nemuzu a dost me to stve...

loupacek
23. kvě 2025

Netloustnu, ani nemám deprese.
Ale...
Ale 18 měsíců prakticky skoro pořád špiním nebo krvácím. Mívám 22- 24 denní cykly, kdy mám pouhých 9-10 dní klidu. 7 dní menses, 5-7 dní špinění.
Pořád ale lepší než to, co jsem zažívala před tím půl roku ( po odstranění polypu). Mám i fotku, kdyby mi doktor nechtěl věřit, čeho je moje tělo schopné (hrst sraženin).
Můj průzkum: kdo jde do tělíska kvůli antikoncepci, z 90 procent pohoda, kdo jde do tělíska kvůli řešení velkého nárůstu sliznice (já), potýká se s problémy.

Zavádění u mě v pohodě, nemám bolesti. Jen prostě 3/4 cyklu furt krev. Řeším to, ale po prázdninách zkusím vyndat.

monaluza
23. kvě 2025

Mirena, už asi tři roky, bez obtíží, menstruace téměř vymizela, jen takové špinění (bohužel trochu nepravidelné).

uzivatelkapetra
24. kvě 2025

Taky netloustnu ani nemám deprese. Tělísko si sedalo fakt rok, nebolelo, ale furt špinění a teď už mám klid.

lencaa11
24. kvě 2025

Ano u některých žen toto tělísko dělá ten to typ nežádoucích účinků ( padání vlasů ,hormony ,váha ,deprese ,naladovost , nechuť na sex atd ...)

zuzkasim
26. kvě 2025

Mám Mirenu, kdybych přibrala, nevadilo by mi to, deprese nemám, chuť na sex když vím, že je to bezpečné, fakt menší není, konečně stále nekrvácím, jen občas nepravidelně špiním. Jsem moc spokojená.

metallico_mondo
26. kvě 2025

Mám od února, nejlepší volba 🥳

tereza0111
26. kvě 2025

tloustnuti... trochu si myslim, ze je to stejne u HA - tak nejak se pokryje doba, kdy je telo zas o neco starsi a neshazuje kila tak lehce jako mladsi telo a svede se to na telisko. Takze jo, opravdu jsem trochu pribrala, ale sebekriticky si teda myslim, ze telisko za to nemuze :D
Jinak mam Levosert, zavadeni samo o sobe neboli, ale den potom byl na neschopenku a nejakou chvili jsem o nem vedela. Prvni den byl desny, co jsem se citila jak pri stahovani delohy po porodu, potom ale uz lepsi. Po roce se vyrazne zkratila MS, telisto jsem chtela hlavne jako antikoncepci, ale i na delku menstruace to pomohlo - mela jsem cyklus kratsi nez 20 dni (jak kdy) a krvaceni obvykle 5 dni velmi silne (protekaly vlozky ) a dalsich +-5 slabeji, ted pouzivam jen intimku, je to spise spineni nez krvaceni. Coz si dost chvalim, ale trvalo to skoro rok, nez si to sedlo.
Je prijemne, ze clovek nemusi na nic myslet a muze si jen "uzivat", ale nejsem si vubec jista, jestli do nej pujdu za par let znovu. Spis ne

loupacek
26. kvě 2025
@tereza0111

tloustnuti... trochu si myslim, ze je to stejne u HA - tak nejak se pokryje doba, kdy je telo zas o neco starsi a neshazuje kila tak lehce jako mladsi telo a svede se to na telisko. Takze jo, opravdu jsem trochu pribrala, ale sebekriticky si teda myslim, ze telisko za to nemuze :D
Jinak mam Levosert, zavadeni samo o sobe neboli, ale den potom byl na neschopenku a nejakou chvili jsem o nem vedela. Prvni den byl desny, co jsem se citila jak pri stahovani delohy po porodu, potom ale uz lepsi. Po roce se vyrazne zkratila MS, telisto jsem chtela hlavne jako antikoncepci, ale i na delku menstruace to pomohlo - mela jsem cyklus kratsi nez 20 dni (jak kdy) a krvaceni obvykle 5 dni velmi silne (protekaly vlozky ) a dalsich +-5 slabeji, ted pouzivam jen intimku, je to spise spineni nez krvaceni. Coz si dost chvalim, ale trvalo to skoro rok, nez si to sedlo.
Je prijemne, ze clovek nemusi na nic myslet a muze si jen "uzivat", ale nejsem si vubec jista, jestli do nej pujdu za par let znovu. Spis ne

@tereza0111 Závidím. Že si po tom roce sedlo. Mám taky levosert. U mě bylo zavádění v pohodě, i následně, ale prostě po 1,5 roce stále na prd.

tereza0111
26. kvě 2025
@loupacek

@tereza0111 Závidím. Že si po tom roce sedlo. Mám taky levosert. U mě bylo zavádění v pohodě, i následně, ale prostě po 1,5 roce stále na prd.

@loupacek to je mi lito. Ja tedy po roce uz take ztracela nadeji, ale ted jsem si nedavno uvedomila, ze uz je to vlastne lepsi. Koukala jsem do skrinky, ze se mi zacina prasit na vlozky a doslo mi, ze ani nevim kdy jsem je naposledy musela pouzit 🙂 Tak neztracej nadeji, treba se jeste chyti!

loupacek
26. kvě 2025
@tereza0111

@loupacek to je mi lito. Ja tedy po roce uz take ztracela nadeji, ale ted jsem si nedavno uvedomila, ze uz je to vlastne lepsi. Koukala jsem do skrinky, ze se mi zacina prasit na vlozky a doslo mi, ze ani nevim kdy jsem je naposledy musela pouzit 🙂 Tak neztracej nadeji, treba se jeste chyti!

@tereza0111 Kéž by. Jako slabší menses rozhodně mám, ale jak kdyby se to rozložilo do víc dní.
Kdysi mě doktor přesvědčoval, že si mám dát tělísko, že ušetřím na pomůckách. Tehdy jsem měla kalíšek a pohoda, od tělíska kalíšek nesnesu a raději nepočítám, kolik jsem utratila za intimky, vložky a tampony a menstruační kalhotky. 😅