icon

Přechod z orální antikoncepce na antikoncepční náplast. Jakou máte zkušenost?

janule1940
29. led 2026

Dobry den, tělísko mi nesedělo, stále více jsem krvácela, nyní proto beru HA Yadine. Mam ale pocit,ze mi dlouhodobě nedělá dobře na zažívání. Uvazuji o náplasti. Mate někdo zkušenost? Jaky byl přechod z orální HA? Nejske potíže? Špinění? Nežádoucí účinky? Uz me krom tohoto a sterilizace nic nenapadá🤦‍♀️dekuji

anonym_9dbb20
29. led 2026

Myslím, že náplasti jsou ze všeho nejhorší, kvůli špinění. Moje lékařka je nerada dává. Nikdy ne kuřačkám.

janule1940
autor
29. led 2026
@anonym_9dbb20

Myslím, že náplasti jsou ze všeho nejhorší, kvůli špinění. Moje lékařka je nerada dává. Nikdy ne kuřačkám.

@anonym_9dbb20 aha…nekouřím,nepiju….chjo…injekce mi přijde hrozně brutální pecka hormonu najednou🤦‍♀️

drep
29. led 2026
@janule1940

@anonym_9dbb20 aha…nekouřím,nepiju….chjo…injekce mi přijde hrozně brutální pecka hormonu najednou🤦‍♀️

@janule1940 náplasti jsem používala, nešpinila jsem, naprosto mi vyhovovala. Můj největší problém je neschopnost něco brát denně ve stejný čas

lenickakl
29. led 2026

Ja jsem byla spokojena.

vladenkamaminka
29. led 2026

Ja špinila 6 měsíců a pak s tím skončila… mam Zlyndu a ta je super, nemam diky ni uz rok ms

klokanka31
29. led 2026
@janule1940

@janule1940 Do injekcí nechoď 🙈

mackys
30. led 2026

@janule1940 ja jsem to taky kdysi zkousela. nebavilo me kazdy den jist prasky. mela jsem znacku Evra (myslim) a nesedla mi. Bylo mi spatne a mela jsem i snad prujem. Po par dnech, co jsem ji odlepila, zase bylo vse v normalnu.
Ale urcite zalezi na znacce a dle me i na stavbe tela. Ja jsem hubena, tak to moje telo neslo asi jinak.
A jinak injekce muj gynekolog taky nedoporucuje. Porad se s nim, pokud mas nejakeho rozumneho a urcite ti rekne, jak to vidi on.
A jak se rika, za zkousku nic nedas 🙂

janule1940
autor
30. led 2026
@mackys

@janule1940 ja jsem to taky kdysi zkousela. nebavilo me kazdy den jist prasky. mela jsem znacku Evra (myslim) a nesedla mi. Bylo mi spatne a mela jsem i snad prujem. Po par dnech, co jsem ji odlepila, zase bylo vse v normalnu.
Ale urcite zalezi na znacce a dle me i na stavbe tela. Ja jsem hubena, tak to moje telo neslo asi jinak.
A jinak injekce muj gynekolog taky nedoporucuje. Porad se s nim, pokud mas nejakeho rozumneho a urcite ti rekne, jak to vidi on.
A jak se rika, za zkousku nic nedas 🙂

@mackys zkusim prodiskutovat s lékařem. Jsem také celkem štíhlá…moc tuku na mě není…pouvažuju, aby to na mě nebylo moc. Nakonec mi snad zbyde už jen ta sterilizace🤦‍♀️deti už určitě nechci, ale nechce se mi pod narkózu😮‍💨.

ivkasolavova
30. led 2026

@janule1940 zajímá mě to krvácení po tělísku , já ho mám druhým rokem a buď krvácím nebo spinim pořád , Dr mi to nechce vytáhnout ze tam hezky sedí

mrs.duck
31. led 2026

S náplastí nemám zkušenost. Ale už roky mám kroužek Nuvaring. A ten je pro mě naprosto ideální. 👌🏻 Tak jen přihazuju jako další možnou alternativu.

janule1940
autor
2. únor 2026
@ivkasolavova

@janule1940 zajímá mě to krvácení po tělísku , já ho mám druhým rokem a buď krvácím nebo spinim pořád , Dr mi to nechce vytáhnout ze tam hezky sedí

@ivkasolavova po roce šlo u mě ven. Bez tělíska jsem menstruovala 5 dní v měsíci. S tělískem jsem postupně skončila na téměř 14 dnech krvácení nebo špinění v měsíci. Lékař říkal hned ven, že je to jasné nepřijetí tělíska. Nemusí jít jen špatné umístění. Proste ho tělo odmítá.

ivkasolavova
2. únor 2026
@janule1940

@ivkasolavova po roce šlo u mě ven. Bez tělíska jsem menstruovala 5 dní v měsíci. S tělískem jsem postupně skončila na téměř 14 dnech krvácení nebo špinění v měsíci. Lékař říkal hned ven, že je to jasné nepřijetí tělíska. Nemusí jít jen špatné umístění. Proste ho tělo odmítá.

@janule1940 to mi řekli taky tě moje tělo s tím bojuje ale že dobře sedí tak to tam nechame

petaov
Včera v 19:43
@janule1940

@janule1940 to bylo hormonální tělísko? Uvažuju o nemorální. Nad náplastí jsem taky přemýšlel. Zatím vůbec nevím.