Problém s vložením tělíska Mirena. Jak řešit bolestivou aplikaci?
Byla jsem na vložení tělíska,ale vůbec nešlo vložit.Hodně bolelo už i vkladání zrcátka a to co pak následovalo,byl doslova horor.Doktorka to skoušela skoro púl hodiny,nemohla se vůbec k čípku dostat.Já na pokraji omdlení z té bolesti.A to jsem dostala i injekci proti bolesti.Jsem vraj hodně úzka,navyše to bylo 2 týdny po menstruaci,nerodila jsem.Nakonec doktorka řekla,že to opet skusime tesne po menstruaci a ak to nepůjde,vloží mi ho v narkóze.Od tej mě ale odrazovala.Je tu někdo,kdo měl podobný problém?Jak jste to nakonec vyřešili?
Já byla na zavedení domluvená, že mám zavolat, jakmile začnu menstruovat, a dojít jsem měla tuším třetí nebo čtvrtý den potom. Mám tedy za sebou jednu sekci a jeden přirozený porod.
Já jsem ji řekla,že bych do té narkózy šla klidně ještě toho dne,ale doktorka mi to odmítla s tím,že každá narkóza je riziko a dávají jí jen tehdy,když už není jiná možnost.Takže teď musím počkat na menstruaci a skusí mi ho zavést znova.A do narkózy až potom,když to ani tak nepůjde.Už teď mám strach,že to bude bolet stejně.Počas toho prvního zákroku mi říkala,že se mám úplně uvolnit,vraj to nebude tak bolet.Ale jí se to řekne,když mám už dopředu strach že to dopadne stejně.
Mě zaváděl Dr tělísko v době MS, kdy ten čípek je přístupnej. Nenechala bych si v průběhu. Teď po druhém porodu si ho nechám zase.
@ivuse20 takže je šance,že to půjde líp? Skoušela to asi půl hodiny a vraj tam je malo prostoru a ten čípek je úplně neprístupný.Navyše jsem celkovo dost úzka.Bylo to půl hodiny intenzívní bolesti jak tam rvala to zrcadlo a tlačila mi ním na okolí,hodně jsem po tom pokuse krvácela.Nakonec to vzdala a mám jí zavolat první den silné menstruace a poví mi další termín.Vraj nejlíp to bude ke konci menstruace,když budem už jen špinit,aby se mi to tělísko po aplikaci nevyplavilo.
Chtěla jsem si nechat zavést a DR mě odradila, rovnou řekla, že u mě by to bez narkózy vůbec nešlo. Mám dvě děti.

@colik lepší je když se dává ještě v době Ms na konci kdy je cipek skrz Ms přístupný jinak pod narkozu bych se nebála je to otázka cca 20-30min ...