Riziko těhotenství po zapomenutí antikoncepční pilulky?
Ahoj, minulý měsíc jsem antikoncepci brals trochu nezodpovědně. Cca 2-3x jsem na ni zapomněla (neměla jsem pohlavní styk). Nyní ji od pondělí 3.1.2022 beru zodpovědně. Problém je v tom, že dnes, 6.1.2022 se do mě přítel udělal a mě by tedy zajímalo, zda je možné mít větší riziko těhotenství kvůli předešlému měsíci, kdy jsem ji brala “nezodpovědně”? Zbývají mi 2 dny do plodnosti. Děkuji Vám za odpověď.
@te_reza Nově ji neberu. V prosinci jsem ji brala nezodpovědně, pak jsem dostala menstruaci a teď ji beru stejně jako vždy.
@necojakotaanonymni tos ji měla brát v kuse bez pauzy na MS, bude to určitě i v příbalovém letáku
Já si myslím že se nic nestane. V těle je určitá hladina antiko i při MS, takže pokud jsi ji teď začala brát, jak ty říkáš zodpovedne, tak bych asi nestresovala. Jak dlouho ji bereš?
@novamamina Beru ji už něco přes 2 roky. Nikdy jsem na ni nezapomínala až do tohoto prosince, kdy jsem si zapomněla dát tak 3 pilulky za celý ten prosinec. Nakonec jsem teda tu menstruaci dostala v pohodě a beru prášky zase stejně jako vždy před tím. Bála jsem se, že ty prosincové vynechávky budou mít nějaké větší riziko otěhotnění v lednu, tak snad to tak není.
@necojakotaanonymni no, to si fakt myslím že tak není. Když jsem za mlada brala antiko, tak jsem ji brala fskt jak jsem si vzpomněla - vrchol zodpovědnosti 🤣... Několikrát v měsíci dvě pilulky naráz atp. A nikdy jsem neotěhotněla. Takže klid 🙂
@novamamina Super, děkuji moc. Budu doufat❤️
@novamamina já využiju tohoto příspěvku, protože mi ještě nikdo nikde neodpověděl.
S přítelem provozujeme nechráněný sex, těsně před ovu se mi zdálo že mu to trochu ulítlo (ale neudělal se do mě - alespoň ne celý), celkově má málo spermatu při vyvrcholení, tak ani nepoznám jestli ze mě nějaké sperma vyteklo nebo to bylo ze mě apod.
Každopádně mám divný pocit, prsa mě bolí jako stejně před ms, furt mám hlad, a semtam je mi zle od žaludku (ale nezvracím).
Ale mám jiný výtok s hlenem. Týden jsem měla bílý vlhký a dnes nic. Jsem 27 dc
TT jsem samozřejmě ještě nedělala.
Cítím se normálně až na ten výtok a trochu nafouklé břicho.
@evunka27 a na co se ptáš? Jestli jsi těhotná? Nemám vesteckou kouli, 🤣. Samozřejmě můžeš být. Prerusovana souloz není ochrana. A pokud byl sex těsně před ovu a jemu to "trochu ulitlo", tak si troufám říct že šance na otěhotnění poměrně je. Takže vyckej na den MS a pokud nedorazí, tak test.
@novamamina no jako jestli nemáš nějakou zkušenost s tim výtokem 😂
To že být můžu vím, ale nechci si nic namlouvat.
@evunka27 já jsem žádný neměla. Takže tak 🤔
@evunka27 pokud je prilis brzo na test, tak je prilis brzo i na priznaky… vsechny ty nevolnosti, nafouklosti, zravosti a divny pocity jsou v tomto obdobi nahoda nebo sugesce. Par dnu/tydnu od oplodneni se proste na tele takhle neprojevi. Do menstruace nebo testu je to ted proste padesat na padesat 🤷🏻♀️
@mysh_me já vím, že to nemusí být příznaky, říkám, mám tyhle “příznaky” běžně, mně šlo právě o ten výtok s hlenem, že ten takovýhle u sebe vůbec neznám, tak jestli se někomu při oplodnění změnilo toto či ne.
Ostatní beru jen jako příznaky PMS.
Jinak brzy na test - jsem 27 dc, a cykly mívám tak 28-29 takže zas tak brzy taky neni, už by se mohl ukázat. Jen ho prostě nemám 😂
@evunka27 tohle "ulítnutí" 3 dny před ovulací mi tu teď leží dvoutýdenni 😉 😀
@evunka27 teda u tebe mě docela zajímá jak to odpadne. Dej vědět
@novamamina @sirinfirst
Holky, dnes jsem dělala test, je čisto bílý 😔
Já bych miminko moc chtěla, přítel chce ještě počkat, ale když se stane, byl by rád. Minulý měsíc jsem měla týden zpoždění, tak mi pak říkal, že už se těšil. Tak snad mu to ulítne častěji 😂
@evunka27 tak třeba MS ještě nepřijde, neves hlavu.

Tak pokud ji bereš teď od pondělí, po měsíci nově, tak si ji nasazovala se začátkem menzesu, ne? Takže budeš mít těžko za dva dny ovulaci, nehledě na to, že s HA ovulace není.