Jak dlouho jste hledaly práci po rodičáku?

aneta15
12. zář 2014

Ahoj,
skončila mi rodičák a po 6 letech doma hledám práci. Byla jsme zatím na jednom pohovoru a hned mezi dveřmi se mě zeptali zda mám děti, zda si chci ještě nějaké pořídit a zda mám hlídání. Prý vědí, že se ptát nesmějí ale stejně se ptají. Jaké máte zkušenosti a psali jste si děti do CV. Já si je tam nenapsala, protože jsem byla celou dobu zaměstnaná, ale nevím jestli je to výhoda...řeknou si je jí 32 bude chtít děti tu nevezmeme a když si je tam napíšu tak si řeknou ta má dvě malé děti takovou nepotřebujeme. Je to prekérka 🙂 Hledám kancelářskou práci.

uztotakbude
12. zář 2014

Děti se do CV nepíší!!! Na tohle se tě ptát nesmí, musíš se ohradit, řeknou si tak, že jsi průbojná. Buď se jim to bude líbit, nebo tě nevezmou, ale to by nevzali tak jak tak, pokud se takto blbě ptají. Práci jsem hledala po absolvování VŠ bez dětí rok a půl. Žádný med. Jedině sebevědomí a umět se prodat, nic jiného nefunguje.

antoinet
12. zář 2014

Pracovala jsem jako personalistka, nikdy bych se na děti nezeptala, ale určitě je lepší to říct na pohovoru, jak se věci mají, především, jaké máš časové možnosti, aby třeba budoucí zaměstnavatel nepočítal s občasnými přesčasy, když ty musíš být včas ve školce apod., prostě oboustranná upřímnost. Do CV si je nepiš, ale mateřskou ano, ať to nevypadá, že jsi byla několik let nezaměstnaná. Pokud zapůsobíš jako profesionál (kancelářský pracovník nesmí mít chyby v žádosti nebo CV, v příspěvku jich máš hodně, ale chápu, že tomu jsi nevěnovala tolik pozornosti), určitě zaujmeš i jako matka, zkus vysvětlit, jak je to organizačně náročné🙂 Držím palce!

aneta15
autor
12. zář 2014

@antoinet Máš pravdu, nepřečetla jsem si to po sobě. CV mám samozdřejmě vymazlené 🙂 Řekla jsem jim vše narovinu, jen mi přišlo zvláštní, že to bylo první, co je zajímalo. Z pohovoru mám dobrý pocit, myslím, že jsem ho zvládla dobře. Ale co si budeme povídat, děti jsou v dnešní době pro zaměstnavatele důvod, proč nezaměstnat.

martinka_33
12. zář 2014

Žena je 1) moc mladá a nemá praxi, 2) má už nějakou praxi, ale taky věk na to, aby chtěla děti, 3) má malý děti, 4) je moc stará, takže vlastně není vhodná nikdy!! Přeju hodně štěstí a pevné nervy 🙂

antoinet
12. zář 2014

@aneta15 jak kde, někde si naopak neškrtnou bezdětné, protože by jim brzo utekly, je potřeba hledat. Obecně trvá hledání a výběrové řízení tak půl roku (i u hodně kvalifikovaných), takže je potřeba obrnit se trpělivostí a hledat na všech frontách (inzertní weby, personálky, přímé oslovení firem v okolí, LinkedIn, známí), nejlíp denně a mezitím makat na jazycích a PC dovednostech. Ostatním maminkám radím začít hledat v předstihu.

evaviki
12. zář 2014

po materske jsem hledala 3/4 roka, pak jsem zacala jako osvc..

jasamin
12. zář 2014

@martinka_33 -tak s tímhle naprosto souhlasím.

aneta15
autor
12. zář 2014

Holky je to dřina, ale zase jsem měla důvod si po 6 letech v keckách a džínách pořídit kožené lodičky na vysokém podpatku a reprezentativní ohoz 🙂

johy80
13. zář 2014

@aneta15 já stále hledám, přes 3 měsíce a nic. 😠 Ale lodičky jsem si koupila taky 😀

petulka25
18. zář 2014

taky souhlasím s martinka_33 🙂 🙂 BOHUŽEL je to pravda! mě taky skončila mateřská! po 6 letech jdu do práce! během července-srpna jsem si dávala životopisy,kde jsem si přála jít a nic!! 1 záři jsem šla s životopisem kde jsem věděla, že berou a hned mi dali papíry, takže od října jdu do práce na 12 tky ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

spagatice
18. zář 2014

14 dní od zaslání životopisu jsem seděla u počítače a makala 🙂 , byl to docela šok, nečekala jsem to tak rychle 😉