Autosedačka 9-18měsíců za rozumnou cenu
Ahoj,
potřebovala bych poradit a znát Vaše zkušenosti s autosedačky od 9-18 kg. Je jich mnoho a já vážně nevím, jakou si vybrat.
Co jsme koukali, tak se pohybují okolo deseti tisíc, přijde mi to jako šílená pálka.
Ale zase pro bezpečí svého dítěte jsem ochotná tu cenu dát.
Budu ráda za každou radu, děkuji 🙂
Romer king plus..uz spousty let jedna z nej sedacek, za nas maximalni spokojenost.. Ale.rozhodne Romer nebo Cybex do jiny bych nesla..
Koukali jsme na nejlepší sedačky a vítěze testů, chtěli jsme opravdu kvalitní sedačku, často někam jezdíme.
Ale teď jsem koukala také na ten Britax Romer a zdají se docela přijatelné.
Ještě kouknu, které jsou proti směru jízdy, tu chvíli určitě.
Jinak všem moc děkuji za typy :*
my mame britax romer, 10 000 Kc za autosedacku nedam.
A máte všichni už po směru, i u tak malého mimi? Našemu malému je zítra 10 měsíců.
@katka9184 a kolik ma kg? Už sedí sám?
Pokud ne tak nechte ještě ve vajicku
Máme britax za 5tisic a jsem moc spokojena. Není protismerna.
Jinak bych taky volila britax, maxi cosi nebo cybex
My máme romer king II za 4t a spokojenost,může se i polohovat. Je v ní už od 9 měsíce,protože už mu bylo vajíčko malé
Nám je právě vajíčko už malé, má hodně venku nožičky. A sedí už sám delší dobu, teď už dokonce i stojí a je to věc teda :D, kdyby mohl, tak je na těch nohách furt.
Takže hledáme sedačku novou, i pro něj pohodlnou.
@katka9184 Venku nožičky nevadí, důležitá je hlava. Doporučuju přečíst si tohle https://www.ibesip.cz/Tematicke-stranky/Cestuje... Jinak 10 tis. není "rozumná cena". 😀 My používali vajíčko tak do 14 měsíců a pak přešli na Römer King II a cenově je hluboko pod uvedenou cenou. Ta vydržela do 3,5 let a pak jsme šli do levnější - Joie Trillo a jsme spokojení.
@katka9184 Syn má příští týden 12 měsíců, sam sedi a 2 měsíce uz chodi a stále jezdí ve vajicku. Nožky mu taky trčí. On bude dědit sedačku po dceři - Cybex Juno Fix. Kupovali jsme ji novou před 3 lety a tehdy jsme za ni dali něco málo přes 4 tis.
Protismerna sedačka pro vás by byla nejspíš Cybex Sirona a ta skutečně těch 10 tis. stoji.
Kolem 10tis vetsinou stoji otocne sedacky. Jen protismerne o neco min, jen posmerne jeste min. Mame protismernou a synek 2r je spokojeny. Sel do ni v 16m, kdy se uz ve vajicku nudil, protoze nevidel z okna.
Fajn web o protismernych: http://protismeru.cz a na Facebooku je skupina “Deti proti smeru”, umeji tam poradit s vyberem konkretni sedacky.
U tak maleho bych volila urcite protismernou. Syn ma 18 mesicu a stale je ve vajicku, je drobnejsi a tak se do nej vleze jeste dlouho. Okoli se na nas sice diva vselijak, ale je to zatim nejbezpecnejsi.
@katka9184 ze sedi, stoji a ze mu couhaji nozky z vajicka prece nicemu nevadi 🙂. Dceri je 15 mesicu, mame uz doma sice pripraveny ten britax romer, ale drzim se vsjicka zuby nehty 😀. Prijde mi nejbezpecnejsi a nejpraktictejsi (da se prenest spici dite, vajicko se da dat na kocarek, popr. do nakupniho voziku, obsahuje clonu proti slunicku a madlo za ktere se da zavesit hracka, dite v ni pololezi, tak hezky usne). uz ji teda zbyva za hlavickou jen par cm, ale kdyz nema latkovku, je to tak 5 cm 😀. snad vydrzi co nejdyl
Máme protisměrnou Besafe izi Kid X2 i-size, 0-18kg, jedna z nejbezpečnějších na trhu v této kategorii.
Nohy koukat můžou, ale hlava ne. Po vajíčku jsme kupovali otočnou protisměrnou od Britax Römer. Dcera má rok. Když vidím, jak někteří jezdí, jsem za ní ráda.

@katka9184 stejné jsem teď řešila já. Nakonec jsme pořídili Petie&mars prime II izofix. Je od 9-36kilo. Přišla mi robustní, při zkoušení v tom malá neplakala nic. Hrozně ji zajímala 😊