icon

Autosedačka do protisměru. Máte zkušenost? Např. zn. Nania?

oveckaluky
6. srp 2019

Dvojčatům bude rok a my pomalu přemýšlíme o nových autosedačkách, vajíčka přestávají stačit. Máte nějaký tip, prosím? Aby šly do protisměru a pokud možno nestály ranec...
Líbí se mi zn. Nania, i podle recenzí lidí, ale v některých testech našli její slabiny, v jiných jí chválí, tak nevím...

Strana
z5
zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
to chapu,ze u dvojcat je to jine.kdybyste ale koupili joie tak ty stoji kolem 5-6 tisic a to uz neni takova palka jako 20.
btw zrovna dneska nekdo prodaval na bazaru britax protismerku za tusim 4 litry,dobra sedacka za dobrou cenu 🙂
nohy si daji na sedadlo,je to lepsi nez kdyz jim visi dolu,oni se nejak poskladaji 🙂

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda Mmch, už nevím kde, ale jak celé odpoledne prijíždím testy, tak třeba značka Römer v jednom taky propadla, a není levná. Ne vždy je to o ceně, často se platí značka.

oveckaluky
autor
Autor odpověď smazal
oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda Tak bazarový určitě ne. Navíc potřebuju stejně dvě.

zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
ale v kolika jich uspela? 🙂
tady tahle sedacka je v podstate od nejake nezname znacky,to bych fakt neriskovala.
mrkni se do te skupiny deti proti smeru,tam ti fakt dobre poradi.
a male dite,ktere zrovna vyrusta z vajicka bych posmeru nedala ani omylem,proto rikam,ze ta sedacka na kterou ti poslaa odkaz agnes je ti k nicemu protoze ji budes stejne ve 13kg muset otocit do protismeru a takhle male dite na to opravdu neni fyzicky pripravene 🙂

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@agneska7 Jeste zvažuju Caretero Scope.

zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
Caretero je dalsi sunt,nedavno propadla v testech a museli je stahnout z trhu.

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda cekam na schválení. Jako vyrůstají ale na délku, do 13 kg mají ještě čas. Takže rozhodně nemám v úmyslu je otáčet po směru nějak brzy...

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda No asi nemuseli, když se dají sehnat a v testu nepropadly. Možná jiný typ, než co jsem našla.

m_tina
6. srp 2019

@agneska7 ta je ale protismerna jen do 13kg, tj jako vajicko a hl je pro strasne velke vahove rozpeti, to vetsinou na mensi deti nesedi :(

zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
bude to asi jiny model ale celkove tahle znacka mezi dobre nepatri
co joie stage nebo stages?ty nejsou pokud vim nejak drahe a jsou do 25kg,ted nevim ktera,pletou se mi 🙂

zelenaesmolda
6. srp 2019

@m_tina
a hlavne dite,ktere samo nesedi nema v pokracovaci sedacce co delat.To,ze je psana 0-x kg neznamena,ze je vhodna od narozeni 🙂
ted dostanes od agnes sprda :D

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda Naši oba sedí. Ale vajíčko začíná být malé na délku.

m_tina
6. srp 2019

@zelenaesmolda to je taky pravda 🙂
hele, klidne... ono komu neni rady...

m_tina
6. srp 2019

@oveckaluky ono pomalu se bude stejne vyzadovat, aby v protismeru jezdily deti min do 1,5r, ma to svoje duvody... ja sem rada, ze nas bude v protismeru aspon do tech 5, mozna 6 let...
kazda znacka muze byt dobra i blba, treba cybex dela pultikovky a do toho bych dite nedala! tragedie a priton s ostatnimi patri k top...
a neboj, nohy si poskladaji 🙂 zrovna nedavmo na to byli i vlakno na fb centra autosedacek

zelenaesmolda
6. srp 2019

@m_tina
presne tak
a s tim jezdenim do protismeru do 1.5r mas pravdu,vyzaduje to nova norma R129,ktera postupne nahradi tu starou

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@ehrdlicka ta vypadá taky dobře.👍
Koukni, @agneska7 😊

ehrdlicka
6. srp 2019

@oveckaluky Ale cenově je mezi 5,5 až 6tis.

lizzie02
6. srp 2019

@oveckaluky hodně záleží i na typu auta, koukněte do skupiny Děti v protismeru tam mají přehled, jinak pokud jde o peníze, tak se blíží se Vánoce tak by mohli příbuzní místo dárečků přidat na sedačky😊 jinak my máme protismerku do 25 kg, je to nejbezpečnější způsob jízdy, takže jsem chtěla, aby vydržela co nejdéle 😊

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@ehrdlicka Mně vyjela za necelé tři...

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@lizzie02 Jj, čekám na schválení do skupiny. U nás bude na Vánoce pozdě, Péťa už z ní vyrůstá teď, a narozeniny už babičky pokryly...

lucajda17
6. srp 2019

@oveckaluky
My jsme koupil Joil kategorii 0-36 kilo, ted stoji do 6000. V protismeru se da vozit do 18 kg, takze nase mala uz ve trech letech musi jezdit po smeru. Samozřejmě nerikam, ze je tou nejlepší na trhu, to urcite neni. Prijde mi bitelna a hlavova operka ma dobry tvar. Pokud ti zatim vyrůstá z vajicka pouze jedno z dvojcat, co takhle koupit jen jemu a druhemu treba za dva tri mesice?

lizzie02
6. srp 2019

@oveckaluky a co koupit jednu teď a druhou po Vánocích? Kouknete kdyztak na značku joie, patří mezi ty levnější, já teda doporučím Axkid, máme Axkid Minikid a jsme velmi spokojeni, dokonce jsem teď koukala, že na centru autosedaček mají Axkid Move v akci, ale nevím jaký máte limit 😉 je to protismerka do 25 kg 😊
https://centrumautosedacek.cz/domu/276-axkid-mo...

korneliusa
6. srp 2019

@motylcice29 Ta druhá je proti směru jen do 13 kg, to je na bobek. Těch 18 kg je pro většinu dětí naprostý minimum, do kdy by měli být protisměru. Opravdu jsou nejlevnější a zároven slušný Joie. Cokoliv je pod nimi, je ohromnej skok dolů, co se týče kvality.

ha_ja
6. srp 2019

@oveckaluky Máme Besafe izi kid X2 i-size, nejbezpečnější v kategorii 0-18 kg, pouze protisměrná. Je větší než jiné sedačky (např. Sirona), syn bude mít 3 a má stále dost místa, takže do 4 let určitě vydrží, možná i déle. Je drahá, ale za tu bezpečnost to stojí. Pak bys ji určitě i slušně prodala. Koukala jsem, že dvojčata mají za chvíli rok, tak co se domluvit s rodinou, že místo dárků uvítáte příspěvek na sedačku? Opravdu bych nešla do Nania, apod., to už raději koupit bazarovou.

korneliusa
6. srp 2019

@oveckaluky Raději koupíš očividný klump, než kvalitní použitou? A to chceš poradit dobrou sedačku za rozumný prachy, nebo schválit koupi shitu? Jestli to první, tak levněji než Joie novou a dobrou prostě fakt nekoupíš. Jestli to druhý, tak ok, klidně kup sedačku s Elsou, nebo Bleskem Mekkvínem. Vždyt, vo co de? Jaká je asi pravděpodobnost, že budete mít bouračku, žejo?

motylcice29
6. srp 2019

@korneliusa já bych si nekoupila ani jednu, ale obě dvě považuji za lepší než no name značky Nania a apod. Za mě se proste vyplatí investovat do ověřených značek jako Roemer, Be Safe, Cybex...tedka budeme kupovat opět Sironu, respektive isofix + Aton M2i size a pak dokoupime jen vetsi sezení.

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@korneliusa Prosím? Ptala jsem se na názor, protože jsem na ní při výběru narazila.
Taky jsem psala, že s Joie mám dost blbé zkušenosti, přesto mi ji tu dost z vás doporučuje. A proč nechci bazarovou? Třeba proto, že nechci riskovat, že je z bouraného auta?
Bohužel mi přijde, že pro tebe je krom té Joie všechno shit, v tom případě díky za názor. Na pravděpodobnost nehody jsem se neptala.

Strana
z5