icon

Autosedačka do protisměru. Máte zkušenost? Např. zn. Nania?

oveckaluky
6. srp 2019

Dvojčatům bude rok a my pomalu přemýšlíme o nových autosedačkách, vajíčka přestávají stačit. Máte nějaký tip, prosím? Aby šly do protisměru a pokud možno nestály ranec...
Líbí se mi zn. Nania, i podle recenzí lidí, ale v některých testech našli její slabiny, v jiných jí chválí, tak nevím...

Strana
z5
oveckaluky
autor
6. srp 2019

@ha_ja Bohužel, rodina už narozeniny pokryla... ale my jsme s tím tak nějak počítali.

korneliusa
6. srp 2019

@motylcice29 My máme Klippan, na ten nedám dopustit, ale ta Joie vážně není špatná. Měla jsem jich několik v ruce a fakt je to nebe a dudy, oproti těm lacinejm. Když bych musela každou korunu dvakrát otočit, tak bych do ní šla s klidným svědomím. Já ráda zkoumám sedačky, když jedeme na vrakáč a je to sice komplet plast, ale opravdu bytelnej a ty polstry jsou taky dobrý.

korneliusa
6. srp 2019

@oveckaluky Ne, jen to co je levnější než Joie, je total shit. Tak to prostě je, at se ti to líbí, nebo ne. Jestli nejsi s Joie spokojená, tak máš samozřejmě spoustu lepších možností. Pokud tě ale takhle moc tlačí prachy, tak nějakou tu nespokojenost budeš muset zkousnout, to se holt nedá nic dělat.

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@korneliusa Ok, díky, fakt mi to stačí.😂

ha_ja
6. srp 2019

@oveckaluky Koukni se na testy na německý ADAC, na kolonku bezpečnost a uvidíš. Někdy je ta celková známka zavádějící, protože hodnotí více kritérií.

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@ha_ja Kouknu, děkuju. 😊

lizzie02
6. srp 2019

@oveckaluky když už se zmiňují ty testy, tak pro nás bylo důležité, aby prošla Plus testem, kterým projde málokterá, tak kdyztak mrkněte 😉

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@lizzie02 Aha, super, díky.😊

zmrz_lina
6. srp 2019

Jen u toho plus testu. Tím neprojde žádná sedačka, která se dá použít i posměrně. Ať by byla sebelepší v protisměrné pozici, třeba i nejlepší z nejlepších, pokud je možnost otočit jí pro posmernou jízdu, tak plus testem neprojde. Takže třeba Britax dualfix, joie, Cybex, dokonce ani Klippan plus test nemají, byť jsou to všechno špičkové autosedačky.

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zmrz_lina Jj, ted jsem na to narazila.

zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
ja pokud vas tlaci rozpocet tak bych opravdu radsi vzala Joie nez nejakou no name.Mame ji taky,tu spin 360 a mala v ni treba sedela lip jak v sirone,v te byla tak divne zalomena.
sice otocne sedacky neprojdou plus testem ale z hlediska uzivani je to otaceni k nezaplaceni 🙂

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda No koukáme na ni jako na kompromis, no... a můžu jen doufat, že ta blbá zkušenost byla fakt náhoda...
Našla jsem tuhle https://www.detskydum.cz/produkt/joie-steadi

zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
je mozne,ze byl vadny model nebo serie,jsem v te FB skupine a jeste jsem nenarazila,ze by si nekdo na tenhle problem stezoval.

agneska7
6. srp 2019

@oveckaluky taky jsem přemýšlela i o téhle . Malý má vijicko ještě ok je to malý prďošek mám v plánu mu ji koupit k narozeninám. v říjnu a asi to i vyhraje tato ale kdo ví třeba najdu zas něco jiného 😁

zelenaesmolda
6. srp 2019

@agneska7
hodne lidi si mysli,ze vajicko je diteti male ve chvili,kdy mu koukaji nozicky.Neni to pravda,dulezite je,aby necouhala ven hlavicka,az ta zacne precuhovat tak je treba vymenit vajicko za pokracovaci sedacku.Cim dele ve vajicku tim lepe,to je pro male deti nejvhodnejsi 🙂

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda Koukám, kde ji mají poblíž, abysme se na ni mohli podívat naživo... ale asi do ní půjdeme.

zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
doporucuju opravdu vyzkouset v aute a s detma,ne do kazdeho auta sedne kazda sedacka a taky nesedne kazdemu ditku.

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@agneska7 Asi do nich půjdeme. Lucka je taky prcek, ale Péťa už tam hlavu tak tak...

zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
to jsem rada,ze jste upustili od puvodniho rozhodnuti co se Nanie tyce,to opravdu neni dobry napad 🙂
Ale pokud je jedno dite vetsi nez druhe tak bych tomu mensimu klidne jeste nechala vajicko a koupila sedacku az bude potreba,neni kam spechat,vajicko je nejbezpecnejsi

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda To nebylo rozhodnutí, jen jsem na ni narazila, tak jsem se ptala na názory. 😉

zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
porad se jeste ve skupine nez ji koupite 🙂

lucajda17
6. srp 2019

@oveckaluky
Myslim, ze v Boleslavi na starem meste je prodejna s autosedackami.Co se tyka Jicina, nevim o nicem. Muzete si tam sedacky odzkouset, uvidis jake maji zpracovani, tvar hlavove operky atd. Pokud ti prijde nejaka kompromisne cenove a kvalitou, muzes se podivat na netu za jakou cenu ji muzes sehnat. Nekdy maji treba zlevnene lonske kolekce i na prodejne.

eithelwing
6. srp 2019

A co Britax Römer. Máme tu 0-18, kupovali jsme ji ale jako první po vajíčku. Je protisměrná, ale přesně - na moc dlouho to není, dcera se nevejde s nohami. Navíc chce vše vidět, takže buď protisměr a řev, nebo relativní klid po směru.
Dá se i decentně naklopit.

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@lucajda17 Zkusím, díky moc 🙂 Zatím jsem našla Hradec, kde mají přímo tuhle.

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda Jj, ale pořád čekám na schválení.

zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
nestalo by za to zajet do prahy?

lucajda17
6. srp 2019

@oveckaluky
Mohla by si do te prodejny v Bolce jen zavolat, jestli ji zrovna nemaji. My ji treba koupili v Ostrave, je tam veliky obchod a sedacek mraky, ale je fakt, ze kdyby v Ov nebydleli rodice, tak bych jela max do Hradce, v Praze bych byla ztracena.

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@zelenaesmolda Ta je na programu hned po Hradci, ale doufám, že nebude třeba. V centru nezaparkujeme a s dvojkovým kočárem si cestu metrem neumím představit...

oveckaluky
autor
6. srp 2019

@lucajda17 Jééé, teď koukám, ty jsi z Libáně? Tam jsem chodila do školy, bydlela jsem v Dětenicích. 😉

zelenaesmolda
6. srp 2019

@oveckaluky
tak trreba centrum autosedacek ma urcite vlastni parkoviste ne?dost bych se divila kdyby prodejna kam vetsina zakazniku jede autem nemela parkoviste

Strana
z5