Autosedačka pro 8letého rošťáka, poraďte
Ahoj holky potřebuju radu,
sháním sedačku pro kluka, má osm let 130 cm a 27kg.
Doteď jezdil v podsedáku protože se nám do auta nevešly tři sedačky i dvě sedačky a podsedák bylo umení do naší fabie nacpat.
Teď ale máme jiné auto a tam už se 3 sedačky vlezou v pohodě, takže mu chci dopřát větší bezpečí a vozit jej v pořádné sedačce, doma sice jednu máme 15-36kg ale má i v nejvyšší poloze hlavové opěrky mu zbývá jen malý kousek a přeroste ji, takže mi prosím
poraďťe vy co máte podobně velké děti, jaká sedačka mu vydrží do těch 150 cm?
@petrajurinova no to je chlap jak hora a chybí vám jen pár cenťáku a může jezdit bez ničeho, nám chybí podstatně víc. Tady de krásně vidět jak je každé dítě jiné.
@lucinek trošku nám narostl - teda hlavně v oblasti kolem pasu 😅 , takže mu věčně vyhrožuju, že bude všude chodit pěšky, ať se zase scvrkne 😅
@petrajurinova tak to už může jezdit bez ne? Pokuď vím, tak stačí splnit jedno kritérium, buď výšku a nebo váhu. (tedy tím netvrdím, že je to pak bezpečné)
@petrajurinova Tak to už by měl jezdit bez sedačky, ty jsou do 36 kg, i podsedáky. Sice mi teda říkali, že ty limity váhové u sedaček jsou orientační, že může i váhu překročit. Zase pokud má jen 142 cm, tak aby ho neškrtil pás, to by taky nebylo ono.
Jinak podle vyhlášky pokud je dítě těžší než 36 kg NEBO vyšší než 150 cm tak jezdí bez sedačky.
U syna mi to vyšlo přesně měl 150 cm a 36 kg zároveň - ale vypadal jak z koncentráku. Dcera byla těžší, jezdila v sedačce do 150 cm a 40 kg - říkala, že se jí v sedačce sedí lépe než bez ní. Věkově jim to vyšlo zhruba do necelých 9,5 let (syn) a dcera 10 let.
@mooncaa @blondynka400 bez podsedáku mu jde blbě pás ke krku, takže zatím potřebuje trošku nadzvednout i když je těžká váha.

@hojda tak to je dobře, že jim to konečně došlo, že je to jejich velké mínus. 🙂