icon

Bunda v autosedačce. Také svlékáte dítěti?

nonfood
22. lis 2019

Dobrý večer, ročnímu dítěti sundávám bundu v autosedačce teď v chladnu. Děláte to i vy?

Strana
z9
kuttu
25. lis 2019

@jipe Jsem ráda,ze jsou i takové matky,které to taky tak dělají...resp.reknou,ze to taky dělají a nemoralizuji druhé...

loylii
25. lis 2019

@kuttu používali bychom selský rozum😉

jane46
25. lis 2019

Sundavam. I na 5 min cestu k Dr. treba. Staci si dat dite v bunde, utahnout, sundat bundu a dat pasy zpatky a je videt, jak hodne jsou povolene. Nasi dva uz to znaji, z domu do auta uz jdou v mikine nebo max rozepnuta bunda. A to nam stoji venku. Kdyz chteji, prehodim pak tu bundu pres ne, vetsinou ale nechteji...

kuttu
25. lis 2019

@jane46 Jo,a pak jim bundu po cestě k doktorce dáš a u doktorky sundas,pak nandas a zase sundas,jedes nakoupit,jeden krám,druhy krám...jestli to opravdu delas,tak všechna cest....👍👍

blondynka400
25. lis 2019

@kuttu a proč by ne? Co je na tom tak těžkého? Tak šíleně vás to zdrží, že je to důležitější než bezpečí? Nehledě na to, že nechápu, proč by se dítě mělo pařit třeba v obchodě v bundě. Stejně zaparkuješ před obchodem a může jít vesele v mikině, rozhodně se mu nic nestane .-)

kuttu
25. lis 2019

@blondynka400 Nejde o zdržování,asi mas deti kterym to nevadi ta moje se mnou pere,jen ji bundu oblikam a nenecham 14 měsíční dítě ve 4 st.bez bundy,v obchode bundu rozepnu ja ji mam taky,taky se nesvlikam...a ne vždy zaparkuju u vchodu

normalnimatka
25. lis 2019

samozřejmě...a bohužel vidim pořád hodně lidí, který dítě do autosedačky soukaj v zimní bundě, i třeba v kombinéze.... jsou to i lidi s VŠ....smutný

kuttu
25. lis 2019

@normalnimatka tvuj nick mluví za vše....je mi smutno z toho,kolik je kolem me dokonalych matek,co nedelaji nic špatně

ajronka
25. lis 2019

@kuttu nobody's perfect 😉

leymea
25. lis 2019

@kuttu taky si nedokazu predstavit dat dite do autosedacky bez bundy kdyz mrzne. To ani deka nepomuze, vsak i ja se v tom aute v bunde klepu nez zacne topit 😀 ale samozrejme vim, ze v bunde byt nesmi. Uz v autoskole mi bylo receno, ze si mam sundavat bundu.

zelenaesmolda
25. lis 2019

@kuttu
promin,ale navazet se do nekoho kvuli nicku je docela podpasovka.

kuttu
25. lis 2019

Mě je spíš smutno u toho,kdyz vidim matku s cigaretou v puse jak to fouka pod nos miminku,jak 2 lete dite s silenym atopickym ekzemem jí utopence.

kuttu
25. lis 2019

@zelenaesmolda Ja narážela na to normální matka,nic vic nic min,
Uz jsem si rikala,kdy se tu objevis...spis jako nechápu to...lidi s VŠ a davaji dite v bundě do sedacky...jako by to VŠ melo nějaký význam...

ajronka
25. lis 2019

@kuttu co to? 😂😂

zelenaesmolda
25. lis 2019

@kuttu
pochopitelne kdyz jeji nick je normalnimatka...stejne je to neco co se nedela a kdyz uz to nekdo dela tak je to znak toho,ze nema jine argumenty do diskuze

blondynka400
25. lis 2019

@kuttu nejde o to, že jim to vadí a nebo nevadí. Prostě to tak bylo a bez řečí. A co se stane 14m dítěti, když bude chvíli ve 4 stupních bez bundy? Nestane se mu vůbec nic, naopak, mu to v dlouhodobém horizontu prospěje. Můžu mít jenom dotaz? Vy se do auta taky nesvlékáte a necháváte si bundu?

normalnimatka
25. lis 2019

@kuttu jistě, že dělám něco špatně, ostatně jako každej, ale vždycky se snažim dělat všecko nejlíp, jak umim. ohrožování životě dítěte kvůli lenosti, nebo já nevim, co to vlastně je, to je ve skutečnosti smutný.

skarol
25. lis 2019

Jenže autonehoda se může stát i na těch blbých 2 kilometrech, to ti nikdo nezaručí. To, že na krátký úsek bundu necháváte nedává logiku, trochu mi to přijde jako loterie. Já teda nekupovala autosedačku za deset tisíc, abych ji pak špatně používala, to jsem si rovnou mohla koupit nějakou skořápku z bazaru a vyšlo by to nastejno. Rozhodně bych tuhle problematiku nesrovnávala s tím, jestli někdo dává bio zeleninu nebo pribiňáky. Tady jde o život.

kuttu
25. lis 2019

@blondynka400 Ano,kdyz jedu 10 minut do obchosu jedu v bundě a je mi i tak zima

kuttu
25. lis 2019

Normalnu matka dela chyby,věci co nekdo rekl,ze se delat nemaj,ze škodí očkování,deri nemaj poznat cukr az do puberty...to jako fakt delate vse tak jak se má???

kuttu
25. lis 2019

@blondynka400 Asi se mu nestane nic,ale nikdy jsem takhle male dítě v košíku nez bundy neviděla...prostě ja sama bych si do zmrzlyho auta ve svetru nevlezla...

zelenaesmolda
25. lis 2019

@kuttu
ono je ale rozdil dat diteti obcas cokoladu nebo ho schvalne vozit spatne pripevnene v autosedacce.kousek cokolady nebo pribinaka ho nezabije ale spatne utazeni pasu nebo vyber nevhodne sedacky klidne ano.nedavala bych to rozhodne na stejnou uroven.

kuttu
25. lis 2019

@skarol Divila by jste se,nektere matky se križuji,kdyz vidí pribinacka...takove jedy...

kuttu
25. lis 2019

@zelenaesmolda Jasně,kazdej den do me naboura 10 řidičů

zelenaesmolda
25. lis 2019

@kuttu
staci jeden a nestesti je na svete...

kuttu
25. lis 2019

Nevěřím,ze Vase deri v zivote nejely v aute v bundě..akorat si tu lzete do kapsy

kuttu
25. lis 2019

@zelenaesmolda To si piš v posměrné a ještě v bundě...

zelenaesmolda
25. lis 2019

@kuttu
tak k tomu neni co dodat...kdyz ti nekdo jasne vysvetli,ze je to nebezpecne a ty si stejne hrde stojis za svym kvui pohodli tak nema smysl dal diskutovat.pochopis,az se nedejboze nejaka nehoda stane.to uz ale vetsinou byva pozde...
A ne,predstav si,ze moje dite nikdy nejelo v sedacce v bunde,jezdi v protismeru a pasy ma poradne utazene.

blondynka400
25. lis 2019

@kuttu tak pak je to asi odpověď na všechno, že vám to nepřijde. Jak už tu někdo psal, toto je základní věc, která se učí už v autoškole. A je jedno, jestli je to pás automobilu a nebo pás sedačky. Ono do té doby, než se stane je to pohoda, ale pak.... Lepší zima a trošku nepohodlí a mít jistotu. Vám ale přeji, ať máte pořád tu pohodu a "teplo".
Jinak ano, moje děti jely v bundě. Jednou s tatínkem. A taky naposledy .-)

madbetka
25. lis 2019

@kuttu Nejely, nikdy. Nemám důvod o tom lhát, k čemu by mi to bylo? Jsou věci, ze kterých neslevím. A pak takové, ve kterých klidně polevím, takže, představ si to, obě moje děti už měly párkrát pribináčka i čokoládu. Krom toho teda jedly i trávu a písek, rozmanitá strava musí být 🙂

Strana
z9