icon

Isofix. Ano či ne? Máte zkušenosti, prosím? Váhám...😔

kvetuska145
18. črc 2021

Prosim moc o radu, vsichni ted kolem mne maji isofix. Byla jsem presvecena prvni ze ano, potom ze ne, ze koupime malé až s větsí sedačkou. Mam vajicko Besafe k joolz a porad vaham zda dokoupit nebo ne😫😟

Strana
z3
zuzangel
18. črc 2021

Pokud máš v autě tu možnost, tak určitě. Je to prvek bezpečnosti navic takže rozhodně ANO 👍 situace na dnešních silnicích bývá děsná a ty můžeš jet opatrně, ale volá můžeš potkat kdykoliv a ohrozí té raz dva.

elesse
18. črc 2021

Za mě rozhodně ano. Nehrozí, že vajíčko špatně připoutáš a umístění do auta je raz dva, žádné lezení s pásem... Cvak a hotovo, cvak a odneseš domů

garpova
18. črc 2021

Já jezdila s vajíčkem bez isofixu, vozila jsem dceru na místě spolujezdce, na dosah ruky, kdyby něco. Teď už jezdí vzadu, sedačka pořád v protisměru a už s isofixem.

vaculovav
18. črc 2021

U syna auto nemělo Isofix, takže jsme neměli. Teď máme nové auto a určitě dokoupíme Isofix základnu k vajíčku.

aneta_v
18. črc 2021

@kvetuska145 Sedačky Besafe jsou mezi nejbezpečenějšími na trhu, a to i bez isofixu, takže bych jinou nekupovala.

zrzeckas
18. črc 2021

Za nas isofix.... Sedacka je dobre spojena s autem, stane se jeji soucasti... Porovnavali jsme a je to znat

terezia10
18. črc 2021

U obou bez přišlo mi to zbytečný kupovat psaní pásem je raz dva

blondynka400
18. črc 2021

@kvetuska145 zásadně jenom na isofix. Můžu se zeptat jaký je důvod proto, dát sedačku bez isofixu?

nagojka
18. črc 2021

Do zakladny isofixu jde pripnout jakekoliv vajicko?nebo musi mit nejake zvlastni prvky ci uchyty navic?mi koupili kocarek trojkombinaci i s vajickem,vajicko vypada celkem bytelne a bezpecne ale take uvazuji nad isofixem.jen nevim zda to do meho auta pujde

lizzie02
18. črc 2021

Praktičtější bude na pásy, že budete moci dát i do auta ve kterém Isofix není. Máme v autě sice Isofix, ale pokračováci sedačku máme protisměrku do 25kg na pásy, ono na Isofix může jít maximálně do 18 kg. Když to tak vezmu v případě nehody, pás musí být schopný udržet i 100kiloveho člověka, takže tak🤷 jinak samozřejmě pro vajíčko, které se přenáší je základna výhoda, jen se pricvakne a jede, to se stále vyndavá, pokračovaci už většinou zůstává v autě 😊 toť můj laicky názor, určitě si nechci hrát na odborníka, jen jsem také hledala informace než jsme pořídili 😊

lizzie02
18. črc 2021

Ještě přidám odkaz na článek 😊 https://www.centrumautosedacek.cz/goldim-blog/p...

ivakalinova
18. črc 2021

@nagojka vajíčko z trojkombinace stojí úplně za prd. Osobně bych zakázala tohle prodávat. Pokud tedy nemáte nějakou opravdu kvalitní značku, ty ale velmi málo dělají trojkombinace. Většinou jsou ty vajíčka šlupky a kvalita žádná ☹

blondynka400
18. črc 2021

@lizzie02 snad každé vajíčko jde dát jak přes isofix, tak přes pásy. Nejde o to, že pás by sedačku neudržel, ale když to zkusíš v praxi, jak drží sedačka v isofixu a v pásech, to do pásu už by jsi jí v životě nedala .-)

lizzie02
18. črc 2021

@blondynka400 nemluvím o vajíčku, to jsem psala, že je určitě praktičtější zacvaknout a jet🤷 spíš to smeruji na pokračovací sedačku, máme na pásy a ani se nehne, jestli narážís na tohle, takže ano dala😉

blondynka400
18. črc 2021

@lizzie02 ano, myslela jsem to celkově, tedy na všechny typy sedaček. Tak každý máme svůj názor a zkušenosti. Já fakt nevidím jediný důvod, proč v dnešní době dávat jakoukoliv sedačku do pásů. Prostě to nikdy nemůže být bezpečnější...... A dokuď nedojde k nehodě, v pořádku je i ta nejlevnější sedačka od Čínaňa .-)

marge_s
18. črc 2021

Z hlediska bezpecnosti rozhodne isofix. Uvahy kolik unese pas nejsou vubec relevantni. Isofix jako vybava je tusim od r 2006 (?) povinny. Vetsina aut ho mit bude. Kdyby ne, pasy to jisti

lizzie02
18. črc 2021

@blondynka400 tak možná třeba i proto, že chci právě bezpečně vozit dítě co nejdéle v protisměru, do Isofixu bych dala sedačku max do 18kg, mám 3lete dítě, které má 17 kg, tudíž mohu vozit ještě možná pár let 😉 spíš nechápu to ohaneni isofixem, jako nejbezpečnějšim prvkem, vybírali jsme sedačku v centru autosedaček a ano jela jsem tam přesvědčena o tom, že nejlepší volbou bude Isofix, myslím že odborník nám to jasně vysvětlil a poté už jsme se jen přesvědčili, že v našem případě je pas dobrá volba, isofix není bezpečnější, když je sedačka správně připoutaná 😉 sedačku od Číňana či supermarketu bych nezmiňovala, tu snad už nekoupi nikdo 🤦 třeba já nechápu v této době, kdy je tolik informací, že dá někdo roční dítko do posmerne sedačky, ale to je asi můj problém 😁

slunea
18. črc 2021

@kvetuska145 u vajíčka je isofixová základna hlavně o pohodlí. Cvakneš a jedeš. Bezpečnější jen v tom smyslu, že je blbuvzdornější. Ale pokud je vajíčko připoutané správně - tedy nepopleteš, která část pásu má vést kudy a dobře jej dotáhneš, bývají v testech vajíčka na pásech i o malinko bezpečnější, než na isofixu.
U pokračovacích je to podobné, tam je isofix o pohodlí poutání sedačky. Dokonce ty nejbezpečnější, které umožňují dítěti jezdit v protisměru do 25kg, se poutají pásy, protože isofix takovou zátěž nedá.
Co se bezpečnosti týče, tak isofix je dobré mít v kategorii těch největších sedaček, tj 15-36kg, tam je dítě drženo pásem auta a isofix drží sedačku, takže sedačka při nárazu netlačí na dítě nebo nelítá volně po autě, když se dítě neveze.

slunea
18. črc 2021

@nagojka musí to být základna přímo k tomu vajíčku

zrzeckas
19. črc 2021

Aai bych se na to podivala jinak..... Jestli je to prvni dite a bude dalsi, zda s dalsim budu mit to stejne vajicko (stejny kocarek), jestli budes jezdit hodne, jak jsem na tom financne a jestli se k tomu vajicku prodava original zakladna nebo jen, co tam pasuje..... Popravde - my udělali blbost. Zakladnu koupili az u druheho. Neoriginal, protoze se na nasi trojkombinaci originalni nedelala. Ze zacatku fajn, ale jak maly zacal odrustat z vajicka a byt tezsi, tak jsem se modlila, kdy uz bude sedet a stejne zakladnu na samem konci nepouzivala. Prislo nam, ze zakladna to vajicko neudrzi. A kdyz vis jak, tak pásma to mas taky rychle pripoutane...... Jinak je izofix suprovy... U pokracovaci je ta sedacka opravdu soucasti auta (cvaknes izofix a jeste pridelas pasem do kufru, aspon ta nase), ty jeste vetsi cvaknes jen izofix (jsou lehci, staci to) a kdyz se neco stane tak sedacka zustane na miste a nepriklopi dite. Kdybych nemela trojkombinaci nebo penez dost, tak bych koupila neco takoveho (viz foto), segra (ta by nejradeji v sedacka snad sedrla taky) meli podobnou (starsi typ, bez otaceni, jen polohovaci) a byla velmi spokojena..... Ale my nakonec moc nejezdili a k dr jsem jezdila s dedou a zakladnu vzdy zapomnela u manzela v aute 😃

vendes
19. črc 2021

Záleží na typu auta a sklonu sedaček. Do některých se nedoporučuje kvůli moc šikmým sedadlům, dítěti potom přepadává hlava dopředu. Máme v autě isofix a nepoužíváme ho na poutání vajíčka, protože kvůli sklonu sedaček by právě dítěti klinklala hlava. Isofix není bezpečnější než pásy, navíc se v protisměru dá používat jen do 18 kg.

surikata131
19. črc 2021

Co se týče bezpečnosti, vyjde isofix i pásy na stejno, pokud člověk není levý a líný přečíst si návod a poutá vajíčko pásem tak, jak má. Výhody isofix. základny jsou, že je to pohodlnější (jen se nacvakne), rychlejší, pokud se později vajíčko už nenosí, ale zůstává v autě, tak drží na základně, nemusí se odpoutat pás a pak zas připoutat, ať tam vejce nelítá na volno. Další výhoda větší pohodlí pro dítě, protože mu nejde pás přes nožičky (ale tuším např u Dinofixu je pás vedený spodem pod sedačkou). Jen může být problém, pokud má auto špatný sklon sedaček, pak u isofixu může padat dítěti hlavička když usne

aneta_v
19. črc 2021

@ivakalinova treba Peg perego primo viaggio SL z trojkombinace vyhralo v roce 2013 test v kategorii 0+
Mimochodem na nej existuji dve zakladny - isofix a belt base, dokonce jde pridelat i bez zakladny. Co se obou zakladen tyce, bezpecnost je srovnatelna

kvetuska145
autor
19. črc 2021

@blondynka400 mne odrazovalo to padání hlavičky s isofixem. Hodně maminek si na to stezovalo. Ale jak to tady čtu, tak poridim isofix 💪🏻 Jsem ráda že se takhle muzu nekde poradit 😊 dekuju moc všem😍

kvetuska145
autor
19. črc 2021

@vendes muzu se zeptat jake mate auto? To byl muj strach, ze ho koupim a pak kvuli sedackam v aute nebudu pouzivat. 😫

Ale zase vim, ze budu hodně s malou jezdit a bylo by to pro me pohodlnejsi. 😊

marta_kovar
19. črc 2021

Jako pokud furt někdo cestuje, tak asi ano. Ono furt pásat a vytahovat, nikoho moc dlouho bavit nebude. Ale je to poměrně dráha legrace. Většinou okolo 25000 což je skoro jako samotné vajíčko. Já isofix mám, využíváme ho. Ale přežila bych i bez něj.

kvetuska145
autor
19. črc 2021

@marta_kovar no právě, a ja jsem rikala, ze mimino z toho rychle vyroste, a pak muzem koupit lepsi sedačku až bude vetsi. Bezpecnostni je to i bez isofixu, akorat jde o to poutani no. Jeste to nastuduju a uvidim, jinak az z toho vyroste tak bych musela koupit od stejne značky aby to šlo zacvaknout do isofixu. Jako budu jezdit tak normalne, k dr, nakoupit nebo ke kamaradkam, obe babicky mam ve stejne vesnici. Sbiram proste zkusenosti, my mame vetsi auto, a ja bych proste potrebovala nekoho kdo rekne, ano do tohoto auto to kup nebo nekupuj. 😀

lizzie02
19. črc 2021

@kvetuska145 v tomto případě bych asi zajela do specializované prodejny a nechala si poradit, vyzkoušíte přímo do auta 😊 případně koukněte na fb do skupiny Dětí proti směru, jinak doporučuji pobočku Centra autosedaček, odborníci co poradi, i tady na MK v poradně je pán z centra autosedaček 😊

ivakalinova
19. črc 2021

@aneta_v na rok 2013 bych nekoukla. Je rok 2021 a technologie je úplně někde jinde. Vajíčka z trojkombinaci jsou šlupky, stačí si to porovnat a dát je vedle sebe 🙈

zelenaesmolda
19. črc 2021

@zrzeckas
Nania je cinsky sunt,do tehle sedacky bych nedala ani panenku

Strana
z3