icon

Isofix. Ano či ne? Máte zkušenosti, prosím? Váhám...😔

kvetuska145
18. črc 2021

Prosim moc o radu, vsichni ted kolem mne maji isofix. Byla jsem presvecena prvni ze ano, potom ze ne, ze koupime malé až s větsí sedačkou. Mam vajicko Besafe k joolz a porad vaham zda dokoupit nebo ne😫😟

Strana
z3
jolana24
19. črc 2021

@kvetuska145 A jaký máte auto? Já bych třeba nutně isofix k vajíčku nekupovala. Bez isofixu vajíčko líp vyrovná sklon sedadel a na pásech je to stejně bezpečný jako na isofixu

jolana24
19. črc 2021

@zrzeckas tak do Nanie bych nedala ani panenku

nagojka
19. črc 2021

@ivakalinova ja mam koupenej kocar Raf pol Baby Lux Margaret...jasne je to polak takze nejakej extra luxus a super kocar to neni ale mi si ho vybrali a verim ze s nim budeme spokojeni..byli jsme si ho ozkouset,projet a pro me kocar dle mich predstav tak snad neco vydrzi..Vajicko neni primo v cene kocarku ale dokupovali jsme ho k tomu zvlast,takze to byla spis dvojkombinace s moznosti dokoupeni vajicka..Ja to chtela vsechno k sobe sladene...Ted jsem koukala jakou splnuje bezpecnosti normu...nemyslim si ze by to byl az takovy ksunt ze bych se tam bala miminko posadit...Kazdopadne isofix k tomu lze prikoupit,takze pokud by to melo zvysit bezpecnost o to vic dokoupim...Ale dle komentaru soudim,ze je to nazor od nazoru..🤷🤷🤷

vendes
19. črc 2021

@kvetuska145 Škoda fabia combi, nějaký facelift, takže má sedačky ještě víc zkosené než normální škodovky.
Jinak, co vím, je to problém aut od Škoda a Volkswagen.

surikata131
19. črc 2021

@nagojka bohužel bezpečnostní normy jsou hodně měkké, stačí si vedle sebe dát vajíčko z kombinace a od renomované značky a uvidíš rozdíl sama na první pohled, často ty kombinační jsou jen plastová skořepina a na tom potah, nemají zmenšovací vložky apod. Něco jiného je trojkombinace Cybex, Britax, Bugaboo má sedačky tuším od Nuna...některé značky nabízí v rámci kombinace třeba vajíčka Cybex, Besafe...

surikata131
19. črc 2021

@aneta_v rok 2013 je z pohledu autosedačky hodně dávno, 8 let staré sedačky už jsou většinou za hranicí životnosti. Určitě kvalitní sedačky co se vyrábí teď jsou někde jinde než před 8 lety...

zuzulka89
19. črc 2021

@kvetuska145 My měli vajíčko Cybex poutané jenom pásama. Nedávno jsme kupovali pokračovací sedačku 9-18kg a vybrali jsme Britax taky jenom na pásy. Máme dva auta a v jenom isofix je a v druhém ne. A i když je čistě na pásy, v testech dopadla hodně dobře.

aneta_v
19. črc 2021

@ivakalinova ja jsem tim nechela rict, at si tu sedacku zakladatelka kupuje, chtela jsem tim rict, ze ne kazda sedacka z trojkombinace musi byt nutne sunt 🙈

aneta_v
19. črc 2021

@surikata131 Ty sedacky se vyrabi stale, je dokonce modelovy rok 2021 🤦🏽‍♀️

jolana24
19. črc 2021

@nagojka Věříš špatně. Ty vajíčka z trojkombinací jsou katastrofa (ano, i to co máte vy). Nedostatečná ochrana hlavy, jsou jen do 9kg a většinou je to jen plast potaženej látkou bez polystyrenu a výplní. Co bys chtěla za 1400,- 🙈 Nechápu ten výběr, když pomalu na každej tenhle kočár jde nasadit minimálně Cybex nebo MaxiCosi

jolana24
19. črc 2021

@zuzulka89 jakej britax jste kupovali jen na pásy?

kvetuska145
autor
19. črc 2021

@jolana24
@vendes
My máme BMW X5. Tak snad to pude. Manzel rikal, ze se na to v aute podiva a pak si to prostuduje. Jemu je to v celku jedno jestli to bude nebo ne, ale on je na tyhle veci pedant, ze si potrpí, aby jsme s malou byly v bezpeci. Proto volí i auta SUV. Ja tomu prd rozumim, proste zenska no😀 ale vic lidi se priklani k tomu isofixu vidim. A kdyz koupim isofix na besafe vajicko, tak pak bude tam sedet sedačka pro vetsi, to chapu ale je naprd, kdyby jsme se pak rozhodli pro jinou sedacku, tak tam jinou nedam, a to mne docela odrazuje no😔kdyztak si ji schovam pro druhe😀

jolana24
19. črc 2021

@kvetuska145 v BMW obecně jsou ty sedadla dost šikmý. Na to bych isofix nekupovala. Navíc když koupíš isofix na Besafe, tak tam bude sedět jenom jedna pokračovací sedačka a to je dost omezenej výběr. Nechala bych to tak jak to je a poutala na pásy

kvetuska145
autor
19. črc 2021

@jolana24 děkuju moc za radu 😊

nagojka
19. črc 2021

@jolana24 🤷🤷🤷🤷no vajicko teda rozhodne nestalo 1400kc...asi sme teda narazili na nakej spatnej kram pokud se zrovna tohle vajicko kupuje za 1400...🤔🤔🤔

nagojka
19. črc 2021

@jolana24 jinak dekuji za nazor a zkusenost..🙂

jolana24
19. črc 2021

@nagojka Vajíčko, aby se barevně hodilo k tomuhle kočárku je za 1400,- na většině eshopů. V kamenných obchodech bývají dražší

ivakalinova
19. črc 2021

@aneta_v sedačky z trojkombinaci jsou z 95% šunt bohužel. Ale chápu tvoji myšlenku 🙂

vendes
19. črc 2021

@kvetuska145 BMV asi bude podobný jako VW, nejlepší by bylo zeptat se v Centru autosedaček.

ivakalinova
19. črc 2021

@nagojka zrovna to vaše vajíčko je bohužel z řady těch šuntů. Opravdu stačí vedle sebe dát třeba vaše vajíčko a jiné (Cybex......) a uvidíš obrovský rozdíl. Váhové rozpětí do 9 kg, což mají některé děti v půl roce. Co pak? Kupovat další? Dáš půlroční dítě do velké sedačky?
Vůbec bych neřešila ladí, ale bezpečnost.
Škoda, že to vůbec prodávají, opravdu. Samozřejmě, ono to nějakým testem projít musí. Ale osobně bych tam dítě nikdy neposadila.
A není to jen o financích. 4,5 léta a kupovali jsme jedno vajíčko a jednu 9-18kg, nic víc zatím. Je to spíš jednorázově dát více, ale je to na delší dobu 🙂

vendes
19. črc 2021

Vzhled je v případě bezpečnosti asi to poslední, co řešit.
Vajíčko z trojkombinace jsem měla na první, kdy jsem ještě nic moc nevěděla. Jenže v 10 měsících bylo malé a jeli jsme vybírat novou protisměrnou sedačku (od 8m seděla). V obchodě jsem viděla vajíčka od Cybex, Maxi Cosi, Be Safe, Klippan,... A to z trojkombinace bylo v porovnání s nimi jako skořepina, chudý příbuzný. Teď mám Cybex Aton M na pásy a počítám, že do 15-16 měsíců vydrží, potom do něj přijde třetí.

zrzeckas
19. črc 2021

@zelenaesmolda me se jednalo o ten tvar a jak je polohovatelna do uplneho lehu....... Segrina vypadala takto, ale od nekoho jineho a znameho, pouzivaneho u nas... Mozna jsem to mohla lepe napsat

zuzulka89
19. črc 2021

@jolana24 https://m.sambaby.com/1977-autosedacky-9-18-kg/...
Jestli se to neotevře, tak je to:
Britax romer king II LS

jolana24
19. črc 2021

@zuzulka89 Byla skvělá před pár lety. Momentálně, kdy je 5x bezpečnější protisměr do 18kg, už tak skvělá není.

slunea
19. črc 2021

@kvetuska145 já bych se neomezovala tím, že na základnu od besafe pak sedí jen pokračovací od besafe. Brala bych to jako příslušenství k vajíčku. Buď i se základnou využiješ pro druhé, nebo obojí prodáš. U besafe vajíček myslím, že problém s padáním hlavičky nebývá tak častý.

mona91
19. črc 2021

Za mě určitě isofix a kvalitní autosedačka i vajíčko. Ja jsem hodně vybírala zvažovala nehledela jsem na můj komfort ale zásadně na bezpečnost. Dělám na emergency (naštěstí ne detskem) a hodně jsem se bavila s koukala ze záchranky který to maj z první ruky, většina z nich ma děti a řešila jsem s nima do čeho svoje dite posadili nebo by posadili. Rozhodovala jsem se tehdy mezi besafe a Británie. Šla jsem do besafe i vajíčko i pokračovací obojí na isofixu. Po tom co mi řekli a kolikrát ukázali na fotkách jak dopadli levné vajíčka a autosedačky nebo nedej bože vajíčka z trojkombinace a jak dopadly deti.... za mě byl isofix jasná volba...😉

zelenaesmolda
19. črc 2021

@zuzulka89
King II urcite nebrat,je posmerna

kvetuska145
autor
19. črc 2021

@mona91 děkuju🙏🏻

zuzulka89
21. črc 2021

@zelenaesmolda a jaká je teda nejlepší bez isofixu protisměr?

lizzie02
21. črc 2021

@zuzulka89 pokud máte FB koukněte na skupinku Děti proti směru, je tam hodně informací, určitě záleží na tom jaké máte auto a jestli sedne i ditku, dobré je vyzkoušet 😊 my máme třeba na pásy Axkid Minikid, protisměr do 25 kg, patří mezi top sedačky 😊

Strana
z3