icon

Jak dlouho jste užívali vajíčko 0-13kg?

monyszek
29. říj 2015

Jak dlouho jste používali vajíčko pro 0-13 kg? Máme vajíčko, kde je i takový vyznačení pro hlavičku, malá má nožky téměř na kraji vajíčka, je mi jasné, že už vyrostla, ale jde mi o ty popruhy, přijde mi, že jsou malé, přes malou to nezapnu, zatím jsem ještě nekoumala, jestli to jde navolit velikost,..malá má zhruba 53 cm, a skoro 1,5 měsíce.. jak dlouho jste užívali tedy to nejmenší vajíčko?

Strana
z2
eevvaa
29. říj 2015

ahoj, my měli vajíčko do 10 kg a používali téměř do roka, no nohy už mu pak taky přesahovaly, ale zvládli jsme. Včera jel na své první narozeniny premiérově ve velké sedačce 🙂, no máme něco málo přes 10 kg a skoro 80 cm.

petrajurinova
29. říj 2015

Nejmenší sedačku - "vajíčko" jsme používali dokud se do ní děti vlezly a nepřesahovala jim hlavička přes okraj. U syna to bylo krátce po půl roce (pak už mu byla úzká), u dcerky asi ve 14 měsících (to jí začala hlavička vykukovat přes okraj).

monini28
29. říj 2015

Ty brďo, 1 a půl měsíce je docela drsný 🙂 My jsme používali fakt asi až od 7 kg (9-18), což u dcery bylo asi v 6.,7. měsíci, ale dcera teda byla droboučká od narození. Že koukají nohy, to tolik nevadí, některé děti maj nohy dlouhý až do Ameriky, spíš se řiď tou hlavičkou, ta koukat nesmí, a jukni na ty popruhy, ty jsou samozřejmě taky zásadní.

bajana
29. říj 2015

@monyszek také malé miminko v ničom inom ako vo vajíčku aj tak nemôžeš voziť (teda okrem vanicky), takže rozhodni poriadne popozeraj návod. Určite nebude pre 6 - týždňové malá. Nohy môžu presahovať cez okraj, opierka hlavy sa väčšinou dá posúvať, až keď trčí hlava von cez opierku, je sedačka malá.
No a k tvojej otázke - do 10m. A to ešte nemala ani 9kg potrebných na väčšiu sedačku.

sara84
29. říj 2015

Dokud sam nesedel. A do vajicka se vejde i dite ve skoro 1,5 letech.Delka 86 cm. Staci dobre nastavit 🙂

prostenika85
29. říj 2015

Nemáte tam náhodou vloženou novorozeneckou vložku? Při 53 cm se mimčo musí do vajíčka vejít s přehledem 🙂 I popruhy musí jít povolit a natáhnout do dalších otvorů, aby mimčo mělo více místa až povyroste.

celaskon87
29. říj 2015

My jsme měli vajíčko do 13 kg do 11 měsíců, to měl syn něco přes 10 kg, ale nožky i hlavička mu přesahovaly a hlavně se mu tam už nelíbilo. Takže v rámci zkvalitnění našeho cestování a hlavně pro větší bezpečnost jsme pořídili autosedačku 9-36 kg a jsme všichni moc spokojení 🙂

terkaz
29. říj 2015

Nas maly ma 15 mesicu a stale ve vajicku jezdi. Ma kolem 9 kg, hlava mu nepresahuje, jen nozky trochu krci. Ale to nevadi, dulezite je, aby hlava nepresahovala 😉

betelgeuzz
29. říj 2015

@monyszek vajíčko jsme používaly asi do 18 měsíců. nohy přesahovaly, ale hlava ne, to je důležité. příjde mi divné, že by se 1,5 měsíční dítě do vajíčka nevlezlo. Popruhy by se měly vzadu dát povolit, vždyť se musí upravovat na dítě, které jede v kombinéze a dítě v bodýčku.

babyrenka
29. říj 2015

@monyszek : každá autosedačka kategorie 0+, tedy od narození do 13 kg, má výškově nastavitelné pásy a v podstatě by podle prostornosti skeletu měla vydržet minimálně třičtvrtě roku, u větších a prostornějších i přes rok. To, že dítěti přerostou nohy z autosedačky ven, je celkem normální a pokrčené nohy ničemu nevadí, muselo by je pokrčit i v případě používání autosedačky kategorie od 0 do 18 kg. Pro dítě je důležité, aby nepřerostlo hlavičkou horní okraj autosedačky, protože v ní jezdí vždy proti směru jízdy a mohlo by si v takovém případě zlomit vaz. Je nepravděpodobné, že by dítěti s výškou 53 cm byla jakákoli autosedačka kategorie 0+ malá, to spíš bude problém v nesprávném usazení dítěte do autosedačky, obvykle dávají maminky miminko příliš nahoru, právě proto, aby byly nohy pořád v autosedačce. Asi by bylo nejlepší zkonzultovat problém s dodavatelem autosedačky, určitě dokáže poradit její správné používání a seřízení pásů.

lhdm
29. čer 2016

A je vajíčko male i když ty popruhy ji jdou spíše z pod lopatek? A ne ze shora nad raminkama. Další díry už tam nemám, malé jsou 4mesice a ma6,2kg

karlajasmine
29. čer 2016

my jsme museli vajicko vymenit ted za autosedacku 0-18kg - Malemu uz presahovala hlava a uz ma 10kg (bude mu ted 8 mesicu). Uz teda i sam sedi, ale tak pro vetsi bezpecnost jsme poridili 0-18kg zatim jeste proti smeru jizdy. Myslim, ze dokud nema dite min.9 kilo a min.pul roku, tak mu vajicko male byt nemuze.

rousse
29. čer 2016

@lhdm nemáte tam ještě nechanou novorozeneckou vložku? Já řešila to samé asi ve 2 měsících a nevěděla jsem, že tam jsou, tak se malá chudinka 2 měsíce krčila zbytečně 😎 jinak vajíčko je malé v okamžiku, kdy čouhá hlavička - klidně i do roka, roka a půl - naše malá byla a je fakt macek a jezdila ve vajíčku do 9 měsíců - pro nesedící dítě jiná sedačka ani vhodná není.

lhdm
30. čer 2016

@rousse to už mam vyndanou, ale když tam je dítě tak dlouho, tak teda nevadí ze ty pásy vylejzaji diteti vlastně za zády?

missigime
30. čer 2016

Take resim problem s vajickem. Na prvni pohled tam je novor.vlozka, ale zjistila jsem, ze se jaksi neda vytahnout... Maly ma kolem 6kg a uz mu to zacina byt uzke pres hlavicku a raminka. Prijde mi, ze je tam natlaceny a nedokazu si predstavit delsi cestu☹

karlajasmine
30. čer 2016

@lhdm tak ono zalezi jakou mate znacku toho vajicka? Nektery jsou dost maly.. muzete se zkusit zeptat v prodejne nebo sem dat fotku..

mina_
30. čer 2016

do 1 roka, malý měl lehce přes 9 kg, vajíčko by mu ještě bylo, ale je letní a v sedačce je to vzdušnější, takže proto tam šel.... vajíčko máme Teutonia a řekla bych, že patří mezi ty větší 🙂

lhdm
10. črc 2016

Tak jsem vandala vložku 🙂a ještě chvíli nám vydrží ;)

elu
10. črc 2016

do osmi mesíců

babyrenka
11. črc 2016

@mina_ : Teutonia Tario je hodně prostorná, je určená pro děti do 13 kg tělesné váhy nebo 81 cm tělesné výšky, takže klidně i 13 až 14 měsíců.

mojeuzivatelskejmeno
11. črc 2016

Nas syn jezdi ve vajicku jeste ted - 13m, 8,8kg. V patek byl poprve ve velke sedacce, ale budu ho vozit jeste ve vajicku, dokud se tam vejde.

micaella23
11. črc 2016

Mame nejake uzsi, v 7m je problem s pohodlnosti, na sirku take nic moc. Max do 2mesicu uz bude nova

mina_
11. črc 2016

@babyrenka jj, víme 🙂 teď jí má dcerka.... budeme si muset udělat výlet do liberce a nechat opravit pružení na kočíku ☹ ☹ Pravá strana se po lehkém zatížení dotýká konstrukce a odírá ji ☹ máte někde na stránkách ceník? abych věděla max částku? díky

mina_
11. črc 2016

jinak tedy ... není vajíčko jako vajíčko... měli jsme 2, obě na 13 kg.... ale rozdíl v prostoru propastný....

slimacikmia
11. črc 2016

My ho vyuzivame doteraz, maly ma necelych 10 mesiacov, cez 10 kg, cca 73cm. Mame od jane 0-13 🙂

alzibetka
27. lis 2019

No, do vajicka se mi syn uz asi v 10ti mesicich nevedel, coz nevadilo pac uz sedel tak jsme ho dala do vetsi sedacky. 🙂 Jen s vyberem jsme dlouho otalely :-/

hankamila
28. lis 2019

Jakto? Podle ceho jste vybirali ze jsem nemohly sehnat?

leilinka1234
28. lis 2019

První dcera jezdila ve vajíčku 15 měsíců. Druhá dcera má za pár dní rok, má cca 9 kg a vajíčko jí je pořád dobře.

leymea
28. lis 2019

Syn sel do vetsi autosedacky presne v roce. Do te doby bezproblemu jezdil ve vajicku. Jen mu couhaly nohy, ale hlava byla v poradku 🙂

bamak
28. lis 2019

@monyszek pouzivem občas ještě teď... Malá bude mít 4 roky 🤣. Když vezu víc děti (sousedi...) tak se hodí. A sice těsně, ale ještě popruhy zapnu. Jdou navolit. Či. Déle používáš, tím lépe. Do 1 roku úplně v pohodě.

Strana
z2