Jakou autosedačku pro dítě zvolit, když potřebuje větší?
Zdravím holky , já vím, že tahle diskuze je tady asi furt .
Ale chtěla bych se zeptat jakou máte..
Mám zatím sedačku kde je otočený zády a už mu je malá i na nohy :D
Chci už koupit sedačku aby koukal dopředu.
Ale absolutně netuším jakou vybrat .
Děkuji
@hanourek_ dcera byla taky tam malá, meli jsme problém, ze vejce nemohlo byt na základně - padala hlava .. takže u pokracovaci jsme si na to dávali pozor …a chtěli jsme poradit 🙂v jedny autosedacka vyloženě plavala… a to byl nás původní favorit.. nakonec jsme odcházeli s jinou.. brali jsme otočnou 😀 chtěla jsem mít možnost otocit do posmeru kdyby to nevyhovovalo… navazující máme teď čistý protismer 🤣v posmeru otočená jela dvakrát s tchanem …přes zrcatko vidím na ni a ona vidí vlastně do všech směru 🤣
@pe_tu_ss_ka pochybuji. Blila ve dne v noci. A když myslím v noci, tak myslím opravdu ve tmě. Ne něco osvětleného, viditelného.
@me_druhe_ja tak v praci jsme vybírali všichni dle nějakých těch žebříčku a crash testu … a 2 maji britaxku posmer, další dva mají pultikovku (ze prý vytez D-testu)🤣a všichni to s téma detma myslíme dobře a chtěli jsme vybrat to nej 😎 četla jsem i nějaký články, statistiky ze zahraničí .:.
@janule0123 Tak já na český ani skoro nekoukala, nežiju v ČR. 🙂 takže ani nevím, co u nás vede. 🙂
Ta pultíkova se mi zdá jako fakt úlet, protože nemá pásy, to moc nechápu....Ale jinak ty posmerny kvalitní jsou taky bezpečné. Ano uznávám, že protisměr je v určitých případech určitě bezpečnější, ale furt i ty dnešní posmerny nejsou špatné. Už jsem i četla názor, že pokud je dítě v posmerne, klidně nemusí být v sedačce vůbec. To je fakt úlet.
@me_druhe_ja ony některý matky mají tendence byt dost radikální… po předchozích zkušenostech se vyhýbám tématům jako kojení a prikrmy .. je to tenký led 😎taky bývají radikální názory stejně jako u autosedaček 😎
@janule0123 ... nezapomeň očkování 🙈
@janule0123 přesně tak. Já si vždycky vzpomenu na případ Damianka, kterému se nemuselo nic stát kdyby byl v protismerce, teď je z něj ležáček. Takže jak píšeš, čím dyl protismer, tím lip.
@janule0123 Mě přijde tenký led snad všechno co se kolem dětí řeší. Od plen ( jednorázové x látkové), non toxic praní x prostředky z drogerie, bio x nebio, očkování , antibiotika při nemoci až po obuv, oblečení, styly výchovy...Co kolikrát zachytím na hřištích od některých maminek, nestačím čumět. A ideálně se za svou pravdu s cizí ženskou i pohádají.
@veroniquecz "nemuselo se mu nic stát" tohle je hodně odvážné tvrzení. Nikdo nikdy nezjistí, jak by to dopadlo, kdyby byl v té nejlepší protisměrné sedačce. Možná lépe, možná stejně, možná hůř. Tohle nikdo nikdy nezjistí tak nevím, jestli je tento zbytečný lynč už tak dost zničené matky nezbytný.
@michaela666 Tohle je specialita ČR a SR. Tady ve Francii tohle nikdo neřeší. Nikdo nikoho nesoudí, nedává nevyžádaná rady, matky do sebe nerypou....to jen u nás jsou matky často šíleně zlé na sebe. A přitom by to mělo být naopak:(
Děkuji všem za názor 🙂 určitě jsem tím nechtěla nějak touhle debatou vytvořit nějaké problémy :D nebo konflikty.. jen jsem se chtěla zeptat ..🙂 Každopádně v protisměru ho určitě nechám do ty doby co to jen půjde .. ale jak to vždycky bývá 100 lidi 100 chuti ..
@me_druhe_ja jo tohle je šílený.. chodím s prckem plavat a kdyz vidím některé ty mami a ty děti-_- říkám proč proboha .. někdy poslouchat ty maminky je šílený.. vnucovat svůj názor a ,že jejich dítě je geniální.. a Ježíš tohle nemůžu poslouchat:D protože mám strašné nervy .. ale ,že je jejich dítě nevychované řve .. a aby mela matka klid , tak mu koupi nějaké sladké věci-_- .. nechápu..jasný, každá máma a dítě je jiné.. ale proč to ty ženský musí všem vnucovat..
@me_druhe_ja neberu to jako lynč matky. Beru to jako odstrašující příklad toho, jak může dopadnout batole v posmerce.
Já teda každý den před školou a před školkou u nás ve městě vidím děti bez autosedaček. Nejsem náročná, neočekavám od rodičů, že budou děti vozit do 5-6 let v protisměru, ale do té zapnuté autosedačky by je rodiče dát mohli a to ježdění bez sedačky teda odsuzuju. Kdyby rodiče vozili děti bez bundy, to by pak bylo taky fajn a nějaký protisměr je u nás na maloměstě asi scifi 😁😁. Jednou jsem viděla, jak dítě sedělo mamince na klíně na předním sedadle, řidič zastavil u přechodu a dítě vyletělo a praštilo se do hlavy o palubní desku. Auto brzdilo v malé rychlosti a stejně to dítě letělo jak panenka. Vůbec jsem ty lidi neznala, ale stejně to nezapomenu a asi i od té doby nad sedačkama víc přemýšlím. Některé zkušenosti jsou nepřenositelné.

@janule0123 Já to nemyslela na tebe, jen jsem psala důvod, proč na diskuzích to vypadá, že všichni jezdí v protisměru, ale realita je jinde. Prostě ostatní si nechtějí nechat nadávat. 🙂 (nemyslím to osobně na tebe, ale buhuzel obecně to vidím furt, že na matky, co vozí po směru, se kouká skrz prsty jako na nezodpovědné vražedkyně svých dětí, který si ani neumí zjistit informace na internetu - já všechno četla, zjišťovala a stejně nakonec vybrala posmer. 🙂)
Btw však protisměrné sedačky se taky vybírají na základě recenzí a crash testů stejně jako posmere ne? Nebo jak jinak jsi vybírala sedačku?