icon

Mohu používat autosedačku z trojkombinace?

nikolaokr
29. kvě 2019

Ahoj chtěla jsem se zeptat čekám prvni mimi a přemýšlím teď nad tím, když koupím kočárek trojkombinaci s tou nacvakavaci autosedackou musím pro mimi mít ještě nějakou jinou do auta?

Strana
z3
kackaw
4. čer 2019

@eldrag no dokud se neco nestane, tak neni duvod byt s nejakou o neco horsi sedackou nespokojenej, ze jo... ale taky zalezi, co je to za kombinaci, v nekterych jsou samo i kvalitni sedacky 🙃

kackaw
4. čer 2019

Holky, jeste k tomu isofixu... ja tomu teda dopodrobna nerozumim a je jasny, ze isofix eliminuje chyby, ale fakt je to na pas, pokud je dobre pripoutano, stejne bezpecny? Nemecky neumim, ale dost me presvedcilo tohle video - stejna sedacka s isofixem a bez.... zacina to asi v 1:20 😉

https://www.youtube.com/watch?v=3OlNWJHTwr0
zelenaesmolda
4. čer 2019

@kackaw
presne tak,me vzdycky bavi jak lidi pisou,ze je nejaka sedacka dobra.jak to poznaji dokud nebourali?

kittyy17
4. čer 2019

@mishulka26 jsou základny bez isofixu, připoutaného pásem, a do ní se zaklapne vajíčko. Měla jsem Britax Romer baby-safe belted base, a super...

nikolaokr
autor
5. čer 2019

@zelenaesmolda
Jojo přidala .🙂

zelenaesmolda
5. čer 2019

@nikolaokr
a dozvedela ses neco zajimaveho? 🙂

nikolaokr
autor
5. čer 2019

@zelenaesmolda ještě jsem se tam pořádně nedostala pořád něco dělám a telefon ,nebo notebook se mi do ruky moc nedostane každopádně než přijde chvíle nákupu pořádně to proctu🙂 děkuji za info o stránce🙂 cením si teď každé rady, je to moje první tehu tak jsem jak Alenka v říši divů🙂

zelenaesmolda
5. čer 2019

@nikolaokr
ani se nedivim,je toho tolik na trhu,ze by se z toho jeden pokakal 🙂

krasna_neznama86
5. čer 2019

Ja treba sedacku z trojkombinace pouzila, ale mela jsem k tomu nacteno dost informaci a vajicko bylo vitez adac testu (nevim tedy ktery rok), ale ja nemela polsky kocarek a samotne vajicko je dost drahy

zelenaesmolda
5. čer 2019

@krasna_neznama86
jaka to byla sedacka?

krasna_neznama86
5. čer 2019

@zelenaesmolda peg perego

zelenaesmolda
5. čer 2019

@krasna_neznama86
to jsem mela taky ale priste uz bych sla do jineho vejce,za me bylo strasne tezke oproti jinym...ale peg perego kocar za me uplne super 🙂

petronilkaa
5. čer 2019

@kackaw Schválně jsem se koukla na to video.. Vzhledem k tomu, že ten pán natáhl ten pás na autosedačku obráceně, tak bych ten test nebrala za pravdivý.. Měli jsme taky cybex aton a měli jsme ji s pásovou bází, ale často jsem ji poutala i pásem rovnou. Ta strana pásu co je přikotvena v autě dole jde přes dítě, pak se zacvakne a ta strana co je přikotvena v autě nahoře jde okolo celého vajíčka... Pak se nemůže stát, to co ukazuje test... Já upřímně věřím víc pásu, protože jeden kamarád měl ošklivou bouračku. Celý kufr auta vzal z boku náklaďák.. Měl tam naštěstí prázdnou isofixovou autosedačku pro syna, která se po zdeformování kufru a přilehlých konstrukcí proletěla přes celé auto, pás ale zůstal pevně přikotven.. Osobně volím u sedaček kombinaci isofix a pás a poutám obojím, ale máme už velký sedačky..

krasna_neznama86
5. čer 2019

@zelenaesmolda mne spis pripadalo, ze mu pri spanku pada hlavicka... Pro druhe ho taky chci...a kocar pecka, jen sportovni nastavbu koupim dalsi, tahle vysisovana a bude na chalupe, vozit budem jen podvozek

kess01
5. čer 2019

@kackaw nu tak jsem se na to podivala (bez zvuku, nemecky neumim) a vajco bez isofixu pripoutal ten chlap blbe, nevim tedy jestli chtel dokazat jen ze isofix je blbuvzdorny, ale takhle to ve me nevzbuzuje duveru v provedeny test...

kackaw
5. čer 2019

@petronilkaa je možný, že tam právě pán demonstruje, co se stane, když se to špatně připoutá - jak jsem psala, bohužel neumím německy :D 🙂

kackaw
5. čer 2019

@kess01 jj, zrovna jsem to psala @petronilkaa - možná právě tohle chtěl demonstrovat ... já německy neumím a autosedačku ještě poutat taky neumím, protože prtě se teprv narodí :D a navíc jsme teda pořídili ten isofix ...

zelenaesmolda
5. čer 2019

@krasna_neznama86
tak male hlavicka nepadala,ono taky zalezi na sklonu sedacek v aute

krasna_neznama86
5. čer 2019

@zelenaesmolda jj, to mas pravdu... Asi k tomu dokoupim zakladnu...

zelenaesmolda
5. čer 2019

@krasna_neznama86
doporucuju ale nejdriv vyzkouset v aute,on prave ten isofix v nekterych autech moc nejde kvuli tomu sklonu sedacek.a nevim na kolik je PP vajicko kvalitni...

krasna_neznama86
5. čer 2019

@zelenaesmolda podle testu by melo byt kvalitni, ja spokojena byla...
S isofixem problem nemame.

m_tina
5. čer 2019

@kackaw ty jo, co to je za video? vždyt to vajíčko tam je úúúúplně blbě nainstalovaný! chjo :( my třeba isofix hodně řešili, vybrali sme si cybex aton 4 a tohle bylo v testech bez a s isofixem prakticky stejné, takže sme prostě v tomto ušetřili a isofix sme nedokupovali a vůbec mi to nevadilo, zapnout ten pás je rychlovka...ale nepřemlouvám, každému vyhovuje něco jiného 🙂

zelenaesmolda
5. čer 2019

@m_tina zalezi na sedacce a vajicku,u nas bylo zapinani vajicka na pasy vzdycky porod

m_tina
5. čer 2019

@zelenaesmolda je to možný...já prostě položila vejce, přehla sem se přes něj do spony - cestou dala spodní pás a cestou "ven" z auta sem to přehodila rukou vzadu a bylo...fakt mi to přišlo v pohodě, to spíš ted malýho napasovat do větší sedačky je kolikrát boj :D

zelenaesmolda
5. čer 2019

@m_tina
tak my to mame presne naopak,vajicko byl des kvuli kratkym pasum,ted mame isofix takze pohoda 🙂

ddanik1
5. čer 2019

@nikolaokr My máme Britax Römer se základnou na pás, je to super rychlé a nemusím se bát, že by byla sedačka špatně daná. Cca v září ji budeme prodávat

m_tina
5. čer 2019

@zelenaesmolda no my máme ted taky iso, ale to je celkem jedno, já mám problém tam malýho naštelovat na ty jeho pásy, ptž on si pokáždé sedne jinak :D takže má věčně úplně blbě hlavovou opěrku atd :D

zelenaesmolda
5. čer 2019

@m_tina
tak my mame otocnou sedacku,to je k nezaplaceni 🙂

m_tina
5. čer 2019

@zelenaesmolda já myslím, že u nás by to bylo jedno :D

zelenaesmolda
6. čer 2019

@m_tina
jakto?

Strana