icon

Zvlášť hluboký kočárek a sporťák nebo trojkombinace?

misapet
13. led 2017

Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, dle vašich zkušeností? Je lepší samostatný hluboký kočárek a potom sporťák nebo trojkombinace? Stále váhám 🙂 Předem všem děkuji 🙂

absintka19
•
13. led 2017

@misapet ahojky, tak za mne rozhodne trojkombinace, protoze planujeme 3 deticky a budou mit uz tak hromadu veci na lyze, na kolo takze spise fandim 3v1 ale ne kazdy. Musi vydrzet 3 deti minimalne , do mesta i do prirody takze tfk joggster III 2016 je ten co nam parkuje ve sklepe 🙂

myshoun
•
13. led 2017

Já bych po svy zkušenosti koupila pekne houpavy hluboký zvlášť a klidně z bazaru a sportak taky zvlášť- uz budete vědět víc co se vám hodí- malý/ větší, terén/ město, kolik chcete investovat atd. Měla jsem Peg perego Gt3 sportak byl milionový, ale mimino v něm nepohoupete...

barchen
•
13. led 2017

@misapet
Já spíš všechno separátně. Hluboký houpací kočár, na naše rozbité silnice i do lesa (Inglesina sofia), bytelný sporťák do terénu (chicco) a autosedačku mám úplně jinou (poděděnou). Je pravda, je to náročné na skladování a nevýhodou u mne je, že nemám podvozek na autosedačku, takže k lékaři musíme buď hlubokým nebo autosedačku do ruky (a tím pádem autem). Ale koukám se po nové, bezpečnější autosedačke a ty nejbezpečnější (podle d-testu) nejsou většinou jako trojkombinace. (Potřebuji něco fakt bezpečného, hodně jezdím na dlouhé trasy). A taky je rozdíl, jestli to chcete pro jedno dítko, nebo plánujete víc dětí po sobě. To je pak snažší mít něco praktického, skladného a bytelného, třeba k lékaři nebo na krátký nákup, pokud jste na to sama a nechodí s Vámi manžel nebo babičky, není snadné udržet víc dětí pohromadě aby se Vás drželi za ruku, za kočár....

j.a.n.i
•
13. led 2017

Taky jsem měla GT3 a tedy ani u jednoho dítěte mi houpání nechybělo. Houpací kočár jsem jednou vezla cizí a myslelajsem, že se z něj zblázním, blbě to zatáčí, blbě se s tím najíždí na chodník... nechtěla bych to doma.

absintka19
•
13. led 2017

@j.a.n.i tlumeni se da vypnout/zapnout, dle terenu 🙂

eliskaxox
•
13. led 2017

@misapet asi zalezi jak moc si potrpite na velikost korby. Pokud si stojite za obri korbickou, tak kupte kazde zvlast. Pokud jste smirena s tim ze mimco uz chce v 5-6m stejne koukat ven a pujde do sportaku, tak si vyberte velmi dobry sportak a k nemu shanejte korbu a autosedacku. Pokud mate rozpocet kolem 10tis, tak kupte hluboky a setrete na sportak. Pokud mate rozpocet 15tis a vys tak to uz se da sehnat pekna 3kombinace s kvalitnim sportakem- Concord, bugaboo, stokke, baby jogger, hartan, gesslein,britax go next apod

junkka
•
13. led 2017

My mame trojkombinaci a stejně jsem dokupovala z bazaru klasickej houpaci s obri korbou, mala se mi do te trojkombinace be 3 mesicich uz nevesla a v tomhle krasne spinkala jeste dlouho. No a pak jsem jeste dokupovala golfky.
Takze za me spise nejaky bazarovy hluboky a pak radeji nejaky poradny sportak ;)

swacinka
•
13. led 2017

My chtěli hluboký prostornější a houpací, ale sporťák se mi k tomu nelíbil, takže jsme zvolili variantu zvlášť a nelitovali jsme, u druhého miminka to máme v plánu stejně.

rousse
•
13. led 2017

@ misapet za mě jednoznačně ano - zvlášť hluboký a zvlášť sporťák. Začali jsme na 3-kombinaci. Krom toho, že korba byla malé malá už ve 3 měsících, tak jsem si hlubokou verzi chválila, ale jakmile jsem vytáhla sporťák, děs běs. Těžký (i když byl jeden z nejlehčích mezi 3-kombinacemi, bydlíme na kopci, malá je velká od narození, 2x denně šlapat s naloženým kočárem plus případný nákup, no hrůza), na cestování nepraktický, nevlezl se mi celý do kufru auta, musela jsem "korbu" sporťáku vozit na zadním sedadle, otočený proti směru jízdy a položený do lehu velmi špatně ovladatelný. Po měsíci jsem prodala a koupila sporťák Babyjogger city elite a pocítila jsem opravdu kočárkovací extázi🙂 Vleze se všude, v létě jsme letěli na dovču a nemusela jsem půjčovat golfáč, praktický, lehký, úžasně ovladatelný, prostorný. Ani neplánuju pořizovat golfky. Takže na případné druhé pořídíme jen hluboký kočár a šmitec. 3 kombinace už by mě znovu nemohla překročit práh baráku😀

martinaxxx1
•
13. led 2017

Za mě rozhodně zvlášť. Jako nezkušená matka jsem šla do trojkombinace a děs. Hluboká korba ještě šla, i když tam byl malý jen do 5-ti měs., protože řval, že nevidí, ale sporťák hrůza. Zabere celý kufr auta a váží snad tunu. Takže jsem ještě musela dokoupit golfky. Příště bych koupila bazarový hluboký kočár a pořádný sporťák. Trojkombinaci jedině pokud bych věděla jaký sporťák chci a k tomu pokud by šla hluboká korba, jinak nee...

alenita001
•
13. led 2017

Já jsem si koupila každý zvlášť a jsem spokojena. Při trojkombinaci se mi buď nelíbil hluboký kočár a nebo mi neseděl ten sportovní .. takhle jsem si oba vybrala podle svého .

j.a.n.i
•
13. led 2017

@absintka19 u houpací 4 kolové potvory žádné tlumení ani nezapneš ani nevypneš, to prostě houpe i když nechceš.

mastik
•
13. led 2017

Kdybych mohla vrátit čas, tak vše pořídím zvlášť. Ale ne všechny trojkombinace jsou špatné. Jako sporťák jsme pak pořídili Jané Slalom Pro a teď na druhé dítě jsem k němu akorát dokoupila korbu. Jenom autosedačku máme takovou, co vyšla dobře v testech (Maxi-Cosi Cabriofix). Ty z trojkombinací většinou nestojí za nic.

msimankova
•
13. led 2017

Po zkušenosti s trojkombinací, co mám - Cam Cortina X3, už mám plán - s hlubokou korbou super /byla i velká/, sporťák dobrý, ale stejně jako @rousse - obrovský, těžký, s nákupem do kopců super 🙂 Takže si ho nechám ještě tak půl roku - malé je 10 měsíců a když jí tam nacpu s fusakem, přijde mi hezky jako v tanku (hodně jezdím v MHD) a pak pořídím něco menšího, skladnějšího, takové ty bytelnější golfky. Ale kočárek jsem koupila starší, svojí volby nelituji. Jinak ty autosedačky z trojkombinací neberu moc vážně, používala jsem tu od Cam, protože není špatná, ale autem jezdím velmi málo.

alcar
•
13. led 2017

Taky uz bych koupila vsechno zvlast. Hluboky na par mesicu, nez zacne ditko sedet a pak rovnou nejaky lehci sportak typu Britax, Valco, Nuna...proste takovy trochu golfac (ale ne primo golfac), co se sklada jednim vrzem, ma jen jednu cast, je lehoucky a skladny.

calabasa
•
14. led 2017

Zvlášť. Vybrat uz si pak musis podle svých představ. Za mne klasika houpak svelkou korbou a pak skladný a skvělý terénní Baby Jogger Summit.

kristynatita
•
14. led 2017

Za me zvlast a tenhle nazor slysim casteji. Trojkombinace mohou vyjit cenove levneji, nez koupe vsech 3 casti zvlášť, ale pokud chcete skutecnou kvalitu a nevadi vam investovat par tisic navic, urcite zvolte zvlast korbu, vajicko i sportak. Doporucuju vybirat takovy posvozek, ktery bude kompatibilni s vajickem (obcas je to potreba).

misapet
autor
•
14. led 2017

Holky moc děkuji za vaše rady🙂