icon

Barvení vlasů: Melír vs. celoplošné barvení. Co je lepší?

mari90
13. pro 2023

Zdravím, potřebovala bych poradit...x let si nechávám dělat od kadeřnice světlý hustý melír, poslední rok jsem si nechala dělat melír světlý i tmavý. Nějakou dobu ale přemýšlím o změně, chtěla bych si zkusit nechat obarvit celou hlavu klasicky jednou barvou. Dříve jsem si vlasy barvila doma sama barvami z drogerie, ale po jednom nevydařeném pokusu, kdy ze světle hnědé vznikla černá, jsem do toho již nikdy nešla a raději chodím ke kadeřnici. Mě by zajímalo co je lepší klasika melír s tím, že většinou chodím vždycky tak nějak dvakrát do roka...odrosty nejsou tak extrémně vidět tak se to dá a nebo zkusit nechat obarvit celou hlavu. Mám takové plavé vlasy, odstín nic moc a ráda bych asi nejspíš blond, ale to už chce pak asi ty odrosty barvit častěji, že? A ještě otázka nakolik vyjde barvení u kadeřnice celé hlavy? Děkuji za zkušenosti

mamikry
13. pro 2023

@mari90 Na odrosty jsem chodila cca po 6 - 8 tydnech. Zalezi na odstinu, ale pocitej, ze vlasy vlasy rostou +- 1 cm za mesic, nekomu mozna rychleji. A barva se vymyva, takze uz po delsi dobe neni tak pekna, taky to zalezi na frekvenci myti. Vlasy si nebarvim uz par let, takze ceny budou asi jine a zalezet bude na lokalite, ale ja jsem za barvu a strih platila kolem 2 tisic.

mari90
autor
13. pro 2023

@mamikry hm, takže ten melír bude asi stejně nejlepší, co?

mamikry
13. pro 2023

@mari90 Existuji i jine metody, balayage, ombre.. chce to najit sikovnou kaderni, a pak vypadaji moc pekne a prirozene. Meliry se daji udelat decentne a pekne, ne v silnych pruzich. Ja jsem mela leta meliry i barvu, a nakonec jsem nejvic spokojena se svou barvou, me to chozeni na dobarveni strasne stvalo. Vzdycky jsem si myslela, ze mam mysi hnedou a nakonec to tak neni. 🙂

alice345
13. pro 2023

Melír je na odrosty lepší - nejsou tak rušivé a vypadá to líp. Já jsem přešla z plné blond barvy na balayage a je to lepší - vypadá to přirozeně, odrosty nejsou rušivé - vypadá to, že je to záměr - a na odrosty chodím jednou za 3-4 měsíce. S plnou barvou (i když budeš mít celé vlasy blond) počítej tak jednou za 6 týdnů. Cena u kadeřnice se opravdu strašně liší, v Pze rozmezí 2tis ("obyčejná" kadeřnice) do klidně 10tis v prestižnějších salonech (pokud si třeba ještě do barvy dáš nějaké ty proužky atd.).