icon

Rostlinné barvy na vlasy. Jaké máte zkušenosti?

chmelkao
21. srp 2025

Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost s rostlinnými barvami na vlasy. Už nějakou dobu o tom přemýšlím, protože klasické barvy mi vlasy dost ničí a jsou teď hodně suché a lámavé. Jen si pořád neumím představit, jestli ta rostlinná barva fakt vydrží, nebo se mi hned vymyje. Používáte je někdo pravidelně? A jak jste spokojené třeba s krytím šedin?

1pomnenka
22. srp 2025

Hennu jsi zkoušela? Nic lepšího přírodního asi není.

minimalistic
22. srp 2025

Koukni na Voono, sediny prekryje a kdyz budes barvit pravidelne, tak i krasne drzi, pak uz staci barvit jen odrosty a jednou za cas celou delku🙂 Maji tam k tomu i informace, jak barvy pouzivat🙂

amazienka
22. srp 2025

Pár let jsem barvila hennou, na šediny mi chytá hnusnou žlutou. Takže jsem dávala další vrstvu, čímž jsem to na hlavě mívala až 5 hodin. Pak jsem přešla na červenou s ibiškem, ta chytala jednofázově.
U barvení hennou jsem nemohla s dětma do bazénu, crčela že mě oranžová voda.
Teď barvím biokapem. Je to klasická barva, ale o dost šetrnější, bez zápachu. Vlasy vůbec nevysušuje.

babka
22. srp 2025

https://www.rossmann.cz/barva-na-vlasy-color-cr...

pouzivam tuhle a jsem spokojena. S vydrzi i krytim sedin

j.a.n.i
22. srp 2025
@amazienka

Pár let jsem barvila hennou, na šediny mi chytá hnusnou žlutou. Takže jsem dávala další vrstvu, čímž jsem to na hlavě mívala až 5 hodin. Pak jsem přešla na červenou s ibiškem, ta chytala jednofázově.
U barvení hennou jsem nemohla s dětma do bazénu, crčela že mě oranžová voda.
Teď barvím biokapem. Je to klasická barva, ale o dost šetrnější, bez zápachu. Vlasy vůbec nevysušuje.

@amazienka Ja barvim hennou a tedy sediny mi kryje v pohodě a ani z bazenu ze me nic extra neteče, jen pri myti hlavy pri cca prvnich 2-3 mytich.

majaveja
22. srp 2025

Už dva roky používám hennu Voono a všude doporučuju 🙂. Mají krásné odstíny, barvím každé cca 2 měsíce, šediny kryje skvěle a jako bonus jsou po ní vlasy i takové měkčí.

drep
22. srp 2025

Moje kadeřnice používal Natulique a jsou skvělé. Šediny kryjí skvěle, drží dobře.

bigmak
23. srp 2025

zatím jsem to nezkoušela, spíš přemýšlím, že barvu úplně vynechám a místo toho bych se soustředila na regeneraci vlasů

epidermiss
24. srp 2025

Já používám rostlinnou barvu Khadi. Srovnání s chemickou barvou nemám. Drží jak má, normálně kryje šediny a vlasy se mi po ní zlepšily. Nelámou se a jsou lesklejší.

hojda
25. srp 2025

Na domácí barvení na Naturigin (v salónu je to Natulique), tyhle barvy doporučovala i ta známá kadeřnice Marteena, jen je v poslední době hrozně zdražili.

nellinka123
26. srp 2025

Už nějakých 8 let si vlasy barvím hennou, z toho min 5 hennou Volnou a jsem tedy moc spokojená. Míchám si dva odstíny (protože se mi výsledek líbí více), šediny kryje dobře, udělá to jakoby trochu "melír". Vymývá se možná tak 3-4 umytí po barvení, ale potom je to už ustálené. Vlasy jsou krásně lesklé, hladké, vyživené. A opravdu hodně lidí mi to chválí. Barvím tak 1x za 6-8 týdnů, podle odrostů atd samozřejmě.

janniha
21. říj 2025
@epidermiss

Já používám rostlinnou barvu Khadi. Srovnání s chemickou barvou nemám. Drží jak má, normálně kryje šediny a vlasy se mi po ní zlepšily. Nelámou se a jsou lesklejší.

@epidermiss Souhlasím, mám to úplně stejně. Já používám odstín oříškově hnědý a jsem z něj nadšená, vlasy se krásně lesknou a působí zdravěji než po jakékoliv chemické barvě, co jsem kdy zkoušela.

kapii
21. říj 2025

@chmelkao barvím se směsí henny a indiga už asi 10 let. Vlasy mám lesklé, moje přírodní jsou hodně jemné a po henně je mám pevnější a nelámou se. Šediny barví o trochu světleji, ale mně to nevadí, vypadá to jako jemný melír. Když jsem chtěla mít sjednocenou tmavě hnědou, tak jde barvit i dvoufázově, první vrstva jen henna a na to pak směs henna+indigo. Vymývá se tak první 3 umytí, pak už drží, než odroste. To indigo se trochu vymyje, takže časem jde barva do měděných odstínů, barvím tak co 5 týdnů.
Vyzkoušenou mám henna Indian natural, khadi a voono.