Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ahoj holky, koukám, ze se to tu kontrolami jen hemží, tak my se přidáme...dnes druhý screening v 20+6, potvrzena holčička, vše naprosto v pořádku, placenta na zadní straně normálně nasedajici, beruška ma 370 g a já nahoře cca 5 kg, která ale zatím nejsou nikde moc vidět...bříško se mi cca od 14.týdne zmenšuje mám pocit 😂
Holky, když tu čtu o té naťuknuté těhotenské cukrovce, je tu někdo, kdo na to odmítá jít?
@zetta01 ja taky chtela trosicku vic holcicku a na velkem utz.v ni i doufala, no nevadi, budeme mit dalsiho milacka raubire po tatinkovi 😍 a do tretice to bude holcicka 😂 ale kdyz rekli, ze to je kluk, tak jsem se zacala smat, ze mam spatne instinkty 😂 jen to jmeno nevime 😅 k dnesnimu dni jsme na 0 s navrhy, vsechny jsme smetli ze stolu 😂😂😂
@cerlada já určitě nepůjdu, s dcerou jsem taky nebyla (ještě jsem věkově nemusela), do rizikový skupiny nepatřim, nemyslim si, že by mi to mělo vyjít nějak špatně a nechce se mi podstupovat risk hyperglykemie...jo a navíc jsem líná někde trávit dopoledne..takže já odmítnu ;)
@zetta01
Jsem koukala na tu hmotnost tvého miminka, docela macek co😉
@priefi No je to úplně boží. Tak jsem si řekli, že když to bude v pořádku všechno a bude to holčička tak ji dáme jméno co bylo včera v kalendáři. Ze to pro nás bude mít takový osobní význam. Tak uvidíme😉 Já mám placentu vzadu nahoře v rohu říkali. Takže bych mohla cítit pohyby dříve?
@sarinka_nevesta Já právě byla u prvního. Zvracela jsem do 5. měsíce, bylo mi tam dost špatně, celkově to bylo na prd. Ten čas, musela jsem se fakt přemáhat, abych nezvracela a nemusela znovu. Navíc si myslím, že jak to stresově působilo na mě, tak i na mimčo a že je to takové zbytečné stresování pro všechny. V rodině sice cukrovku máme, ale prej u tý těhotenský to může bejt dost individuální, navíc dřív (našim matkám, babičkám) se odběry nedělaly, tak se to prej blbě posuzuje. Proto tam ženou každou nastávající maminu...
Tak me napadlo, ze uz hodne z nas vi, co ceka, jak to dopadlo oproti tem nasim babskym radam atd.? Myslim tim prstynek, soda, vnitrni pocit, hcg, cinsky kalendar atd?
@sarkoc takove malinke 😊 to jsem mela u syna, ted mam obri 😂
@cerlada vubec se mi na ten cukr nechce 😕
@sarinka_nevesta ono je na to nejaka vekova hranice?
@priefi tak to my jsme nad holčičkou hodně přemýšleli. Já jsem už roky tvrdila že bych chtěla Natálku a Nelinku, mamka posedlá točením prstýnku, že to všem vždy vyšlo nás k tomu taky donula a vyšli nám oboum s manželem 2 holky, tak já jsem byla spokojená. Fakt ten prstýnek všm vyšel, i zpětně. Brácha čekají za 2 měs. i jim vyšel kluk a dle všeho to kluk i bude. A na jak si furt valila to svoje,tak jsem si ani nic jiného než holku nepřipouštěla no 😀 já už jsem jí několikrát řekla jasně, aby k malému nemluvila jako k ní a maličká atd.. že nevíme co to bude, že to ukáže až ultrazvuk. Její reakce byla no jak chceš, ale já stejně nepotřebuji žádný ultrazvuk já moc dobře vím, že to ta holka bude. Kdyby jsi viděla její reakci když jsem jim pustili video z ultrazvuku a já po něm pak vysypala věci z tašky kdy ona celá natěšená čekala na tu růžovou barvu a ono se z tašky začaly sypat věci modré 😀 hleděla s otevřenou pusou a prý jako fakt? říkám tak né asi jsem utratila spousty peněz za to, abych si z tebe udělala srandu 😀 Ale jinak klučičí jméno jsme vybrali během jedné nedělní snídaně, asi během 5 minut 😀 ještě v den ultrazvuku mě napadlo, že je škoda že nebudeme mít kluka, že to jméno co jsme vybrali je pěkné a že by bylo i pěkné mít páreček a né 2 holky 🙂
@kikika87 no já myslím, že na 18+3 je to krásná váha. Já teda nemám představu, jak rychle mimčo roste, ale co mám stáhnou aplikaci v mobilu, kde mi to píše, co se každý týden v bříšku děje, tak když jsem šla na velký UTZ v 21tt tak měl malý mít dle té aplikace nějakých cca 350-375g přesně už si to nepamatuji, proto mě pak ta velikost překvapila
Holky ještě se zeptám nemáte některé problémy se zácpou? Já poslední týden a něco trpím, jak pes nepomáhá vůbec nic, zkoušela jsem kde co už. Já ať sním cokoliv, tak za chvilku takové křeče a šílené nadýmání. Proto když jsem měla včera u dr. i tu váhu 66kg, tak jsem jí moc nevěřila, když vemu, že už jsem docela dlouho nebyla pořádně na wc. Jsem říkala, že si omlouvám se za takový výraz připadám jak koza, bobeček a stačí 🙂
@zetta01 To je krásný jméno 😉 pro kluka zatím nemáme rozhodnuto. Musíme k tomu ještě sednout. No v tomto týdnu vychází tak na 240g cca, tak máme o deset víc. Holt budete mít pořádného chlapa. Nebo se zastaví a bude nakonec menší, kdoví. My jsme oba měli když jsme se narodili mezi 3-3,5kg. Tak snad tak bude i nás prcek.
Hele ta zácpa mě hodně zlobila na začátku. Teď pár dní taky moc nechodím. Ale co mám dělat, když se mi prostě nechce.
@kikika87 no já jsem z dvojčat a já jsem měla necelá 3kg a brácha něco málo přes 3 kg, na to že jsme byli dva jsem byli velicí 🙂 jinak já jsem to měla, také na začátku asi kolem 12tt, pač to přešlo a dobré, ale teď šílené hlavně to nadýmání mě štve, kam pak člověk může jít. Dr. mi doporučila nějaký Duphalac je to sirup v malých sáčcích, tak to mám brát 3x denně, až se dostaví výsledky tak 1x denně je to ale sladké jak blázen a se švestkovou příchutí, fakt hnus, ale jestli to pomůže
Mně se na ten test cukrovky nechce. Nejsem rozhodnuta, ale když si to představím, je mi zle. Nevydrzim bez jídla, omdlivam, navíc mám pořad nevolnosti. Klidně budu každý den curat na papírek, jestli nemam cukr v moči, mám jich doma dost, hlavně když na to nebudu muset jít.
@sarinka_nevesta no zkoušela jsem i džusy, švestkový kompot ráno na lačno a zapít teplou vodou, máčené sušené švestky, kefíry, prostě takové kombinace, že by se z toho 1 po.... jen já nic ☹ snad pomůže ten sirup, ale děkuji za radu 🙂

@priefi právě že jsem chtěla strašně holčičku, snila jsem o ní celý život, ale byla jsem vším tak doblblá, že jsem byla i na 99% přesvědčená, že to ta holčička bude. A když dr. řekla kluk, manžel se smál a já držela slzy 🙂 ale nebylo to, že bych nebyla ráda, spíš pořádný šok 😀 ale i za chlapečka jsem moc ráda a hlavně šťastná, že je vše v pořádku daří se mu a roste, tak jak má. 11.9. jdu ještě k zubařce a 20.9. na cukr toho se docela děsím, já totiž nesnáším sladké, tak jsem zvědavá, jak to tam zvládnu. Jinak díky za ty stránky, určitě se tam kuknu.