icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

veselaopicka
3. zář 2018

@malecek jo tak to pak jooo ja jsem 28.1

veselaopicka
3. zář 2018

Nevíte náhodou co mi můře chybět ? Už třetí den mě bolí hlava jako blázen. Paralen si brát ani nebudu , pač mi ani přes těhu nezabíral.

broskev93
3. zář 2018

@veselaopicka kolik vypiješ vody za den? Mě dřív šílené bolela hlava.. a pak jsem začala pít více a odeznělo to. ☺️ Nebo od bolesti zad?

lindikova
3. zář 2018

@veselaopicka to může být leccos, od zad, změna počasí, tlak... kde tě hlava bolí? Zátylek, spánky, čelo? Já bych ten paralen zkusila, on se trochu podceňuje, pokud nezabere jeden, dá se druhý vzít třeba do hodiny, dvou. Jinak já mám na super silnou migrénu ve druhém trimestru "povolený" od neuroložky jeden ibalgin týdně.

zavodnice
3. zář 2018

@miryy Tak já jsem Chodov 🙂, to je stejná trasa 213 nebo 136 🙂.

ange_de_la_morte
3. zář 2018

@veselaopicka : mně teď často bolí hlava právě od zad - zkus si najít nějaké relaxační uvolňovací cviky na záda, pokud to bude od toho tak by to nejspíš mělo povolit ... jinak to může být klidně i jen hormonálníma změnama - u prvního těhotenství jsem trpěla šílenýma migrénama které po šestinedělí odešly stejně jako přišly

ange_de_la_morte
3. zář 2018

@lindikova : ibalgin jsem měla povolený po trhání osmiček ( ale nebrala jsem si ho) ... ale závidím že ti ibalgin na migrénu zabere - mně nikdy ... teď naštěstí ( klepu) se mi to vyhýbá

priefi
3. zář 2018

@veselaopicka hodne pij, rozcvic si krcni pater a dej si horcik (pripadne zkus ten paralen, mi taky nezabiral pred tehu, ale behem tehu byl ucinny)

bemo
3. zář 2018

@malecek nám dnes taky nastaly školní povinnosti. Zatím to je v pohodě, 2 a 4 třída. A od zítřka budeme mít ještě školkačku a doma mi na dopoledne zbude jen jedno dítě, to bude šok. Ale vím že sotva dojdu ze školky tak se jen otočím a poběžím zase zpátky. Byla jsem domlouvat kroužky a časy no to je tedy něco. Strávila jsem tam skoro 2 hodiny a to máme jen 4 kroužky. Už aby zase byly prázdniny, jsem horší než ty děti.

sarkoc
3. zář 2018

My dneska první dítko poprvé do školky...no, byla jsem naměkko trochu...ráno jsme ji tam oba dovedli, nějaká holčička tam pak začala natahovat...no a Eliška "Mami, já nepláču, už jsem velká slečna" (je tam asi skoro nejmladší, tři jí budou za měsíc) :D hned se pustila do hrabání popadaných švestek (chodí do lesní) a asi by si ani nevšimla, že odcházíme...tak snad jí to vydrží berušce...na třetí pro ní jedeme...

Jinak beru jodid 100g, to mám předepsané, a jinak jsem dobrala listovku někdy v osmém týdnu a už neberu nic...do konce května jsem kojila Elišku a to jsem byla občas vyšťavená, ale jak jsem přestala, mám pocit, že mám sil a snad i všech vitaminů atd dosti...testů krve a tak žel podstupuji docela dost a vše vychází v normě až na ten jód 🙂

kikika87
3. zář 2018

Holky kdyby jste sháněla některá fusak tak jsem objevila na detskydum.cz slevu na skladové 20%. Já si tedy vybrala. Platí to i na doprodeje.

journals
3. zář 2018

@halasovci007 Beru Femibion 2, já zase naopak kvůli ŠŽ se kterou se léčím musím brát celé těhotenství. Takže já to mám jasné až do konce....

ange_de_la_morte
3. zář 2018

@kikika87 : díky za tip, fusak jsem objednala 🙂

kikika87
3. zář 2018

@ange_de_la_morte Jaký sis vybrala ?

ange_de_la_morte
3. zář 2018

@kikika87 : od Altabebe ten černý - myslím že nám to bude stačit a 550Kč super cena, mám ještě klasický beránkový a od Emitexu zimní zavinovačku - dávala jsem i do kočáru a přes to teplou deku když už nebyly úplně mrazy ... který sis vybrala ty ?

kikika87
3. zář 2018

@ange_de_la_morte Já jsem strašně chtěla Odenwalder a tady byl za bezkonkurenční cenu. Koupila jsem jeden zimní do kočárku a pak slabší do autosedacky. Já nemám nic, tohle je první co jsem koupila. Udělali jsme si s prckem radost 😁 a teď už se zase začneme držet pri zemi 😁

ange_de_la_morte
3. zář 2018

@kikika87 : vypadá krásně 🙂 .. já čekám druhé a beru tak nějak střízlivěji, dost věcí které jsem u prvního ,,musela,, mít už na druhé vůbec nepotřebuju 🙂

sarinka_nevesta
3. zář 2018

Nevim, jestli to tu uz nebylo... Ale zajimate se nektera o prirozeny porod/hypnoporod/domaci porod/jine alternativy nez medicinsky vedeny porod lekarem?

ange_de_la_morte
3. zář 2018

@sarinka_nevesta : co se týče porodu nejsem moc alternatvní člověk ( jsem stresař a potřebují mít to ujištění že všechno probíhá jak má ) ... nicméně u prvního porodu jsem doktorku viděla až při šití, jinak celou dobu jen porodní asistentky, přirozený porod bych si přála - chtěla jsem i s prvním ale bohůžel bez oxytocinu bych nejspíš neporodila vůbec ... no takže to moc neřeším, jediné co si hodlám tentorkát prosadit za každou cenu je bonding ( nechci mít dítě zabalené jak housenku a pak až ho dostat k prsu) a potom okamžitý rooming-in i za cenu že si zaplatím nadstandart kde bude moci být manžel neomezeně ( v případě že budu slabá na samostatnou péči)

cerlada
3. zář 2018

@sarinka_nevesta Já budu mít svou PA do nemocnice. Rodím v té samé, kde jsem se téměř 20 hodin pokoušela o přirozený porod se synem před 2,5 lety. Měl ale 2x šňůru kolem krku a skončilo to císařem. A protože jsem se dost alternativní (ačkoli to tak na první dojem nevypadá), tak bych chtěla přirozený. Chtěla jsem jej už u syna, ale bohužel. Přeju si bonding, mít miminko hned u sebe, nemít nástřih, nepoužít žádné léky a snad ještě dotepat pupečník. Naštěstí porodnice je pro přirozené porody, mají oproti jiným nízké % císařských řezů a dělají je jen opravdu z nutnosti. Tak snad se to povede, protože je mi jasný, že ta rekonvalescence je úplně někde jinde.

sarkoc
4. zář 2018

@ange_de_la_morte altebabe jsme měli na první dcerku a úplně stačí ☺ Jestli máš stejný typ, co my, tak je super, ze není moc velký, dobře se v nem dítko třeba i prenasi...budu ho mít první rok i pro druhé, pak poridim ten rostoucí na další 2 roky ☺

kikika87
4. zář 2018

@ange_de_la_morte Však ten fusak zdědí i to druhé. Měl by to v klidu vydržet.
Pořád nevim jestli kupovat perovou zavinovacku. Má to cenu?

zavodnice
4. zář 2018

Co je na přirozeném porodu alternativní? Nemělo by to byt naopak běžné?

krisatko
4. zář 2018

@zavodnice Přirozený asi holky myslí bez zbytečných zásahů medicíny, tz bez oxytocinu na podporu stahů, léků na bolest a tak...

sarkoc
4. zář 2018

@kikika87 Péřová těžko říct...zavinovačka je většinou jen na doma a tam asi nebude taková zima...myslím, že by se mimčo dost potilo...já jdu do té z outlastu, to je super materiál a funguje na obě strany (podle potřeby hřeje/chladí)...mám super zkušenost s oblečením od nich třeba na nošení atd

https://www.littleangel.cz/product/detsky-texti...

ange_de_la_morte
4. zář 2018

@sarkoc : tak to jsi mně potěšila , mi jde hlavně o tu hlubokou korbu - když si vezmu kolikrát byl syn ve sporťáku tak bych to nejspíš spočítala na prestech rukou - spíš jsme nosili a s druhým to bude nejspíš stejně - u nás se s kočárem moc nikam nedá dostat, žijeme trošku na konci světa 😀 a oba jsme s manželem sportovně založení takže spíš jsme vyráželi fakt s tím nosítkem než s kočárem 🙂

@kikika87 : jojo však to ti zůstane na druhé, peřovou zavinku jsem vůbec neměla, měla jsem 3 rychlozavinovačky z toho jednu takovou teplejší s fleecem uvnitř ale tu jsme využili minimálně

@zavodnice : jo dobrá poznámka, přirozený porod by neměl být alternativní záležitostí ale spíš normálem, asi jsem měla zvolit jiné sousloví 🙂 ... nicméně pod pojmem přírozený porod si každý představí něco malinko jíného

kikika87
4. zář 2018

@sarkoc
@ange_de_la_morte No tak to ji kupovat nebudu. Takže jen nějakou slabší zavinku. A pak mantinely a hnízdo kupujete ? A co perinky ?

priefi
4. zář 2018

@kikika87 my meli perovou zavinovacku a super, lepsi nez klasicka. Miminko se v ni nucha a je spokojene. Mam hned dve, aby bylo na vymenu, kdyz se treba precurka. Meli jsme i klasickou zavinovacku, ale synovi se v ni teda moc nelibilo

priefi
4. zář 2018

@sarinka_nevesta ja chtela u syna prirozeny, ale nakonec skutek utek... kdyz po 18h kontrakci otevrena jen 1 cm, zadonila jsem o injekci pravdy, o ktere mi sestry poprve rekly po 12h kontrakci, at si o ni reknu, pak za dalsi 3 h to sestra nevydrzela a chtela po dr., aby mi to pichla, at mi to nabidne, ale odsunula to na pozdeji a pak uz jsem sla sama a prosila, at mi to pichnou 😅 pak se konecne zacalo neco dit a za dalsi 3h jsem byla na 4 cm a smitec, dalsich 5 hodin se nic nedelo, jen kontrakce, tak mi rupli plodovku, dalsi 2 hodiny prdlajs a nakonec oxitoxin a otvirani branky, za coz jsem byla neskutecne vdecna, mlela jsem totalne z posledniho, druha neprospana noc, vyhladovela... po 30h konecne porod za mnou.... ted uz tak blba nebudu, pokud to prirozene nebude postupovat, budu chtit, at mi pichnou, co mi pomuze. Chci si precist o hypnoporodu, al3 myslim, ze nemam tak bujnou predstavivost, abych si kontrakci dokazala predstavit jako neco nadherneho 😂 Chci to mit hlavne rychle za sebou, at muzu mit u sebe i syna, spis jsem na prasky z toho, ze nebudu moci byt se synem (v dobe porodu bude mit 2,5r). Ale epidural nebudu chtit 😉 zvladla jsem bez nej prvni porod, zvladnu i tento (doufam) 😊

ange_de_la_morte
4. zář 2018

@kikika87 : mantinely jsem měla, na novoška jsou zbytečné, ale později když se syn začal točit jsem je ocenila ... hnízdo nemáme, měla jsem svázaný kojící polštář když spal syn u nás v posteli, jinak máme ještě košík ( tak do 4 měsíců v něm syn vydržel) ... peřinky normální do dětské postýlky, polštářek jsem nedávala, měla jsem celou postýlku podloženou ze strany hlavy ( nebo se dá koupit klín pod matraci)

Strana