icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

ange_de_la_morte
4. zář 2018

@priefi : taky jsem chtěla rodit bez ,,pomoci,, no ale bez oxitocinu bych nejspíš neporodila vůbec - podobný průběh jak u tebe, po 24hodinách od příjezdu do porodnice ( to už jsem ale měla kontrace několik hodin doma) stále otevřená na 1,5 .... nakonec jsem porodila po téměř 40 hodinách kontrakcí - to už jsem vůbec nevěděla o co jde a celou poslední fázi porodu mám naprosto v mlze protože jsem usínala mezi těma 2 minutovýma kontrakcema , já bych v té situaci snad byla ochotna kývnout i na toho císaře

zavodnice
4. zář 2018

@krisatko Tak si to představuju taky a v čem je to alternativní, když by to mělo byt normální?

sarkoc
4. zář 2018

@kikika87 Do nějakých dvou měsíců spala dcerka v zavinovačce (měli jsme něco mezi rychlozavinovačkou a tou pevnou, ted tedy bude ta outlastová, která je spíše pevnější)...když jsem třeba větrala apod, tak jsem přes ní přehodila ještě tenoučkou peřinku z mikrovlákna, pak spala jen pod peřinkou...tu má vlastně doteď (skoro tři) a polštář naopak doposud vůbec nemá...v postýlce měla klín pod matrací, aby t měla trošku do kopečka...

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
ange_de_la_morte
4. zář 2018

@priefi : jo to mně štvalo - všichni už porodili a jen já furt jak blbec skáču na balóně ve sprše 😀

priefi
Autor odpověď smazal
tsasenka
autor
4. zář 2018

Holky, oni jsou ještě někde porodnice, kde se bez nutnosti zasahuje do porodu? Já jsem rodila 2x na Obilňáku, všemu dali volný průběh, nikdy nijak nezasahovali. Jen při tlačení mi pomáhali najít správnou polohu, protože porod na boku byl pro mě naprosto nesnesitelný. Neumím si představit, že by mi preventivně pichali kanylu a jiné, když není k tomu žádný důvod.
Nějak si nedokážu představit, proč by do porodu zasahovali, když není potřeba

priefi
Autor odpověď smazal
sarkoc
4. zář 2018

@priefi dělají pevné zavinovačky nepéřové (leckdo peří nesnese) ;) Já ty rychlozavinovačky měla dvě nebo tři a používala je jako deku, vůbec se v tom dítě nedá nosit, ale ty s pevnými zády jsou super...

tsasenka
autor
4. zář 2018

@priefi Tak holení zvládám sama, klystýr u druhého ani nedělali, ani se na něj neptali. Prostě mě jen položili a počkali, až porodím 😀

@sarkoc Já mám zase rychlozavinovačky moc ráda. Dokud se mi do nich děti vlezly, tak jsem je používala. Líp se s nimi manipuluje, než jen když je miminko v oblečku

sarkoc
4. zář 2018

@tsasenka třeba v HK se na všechno ptali...pro mě byl důležitý bonding, pokud bude vše v pohodě, to říkali, že je samozřejmost, když nejsou komplikace...ale jinak mít zavedenou kanylu, Yal gel apod, na to se vše ptali, ale souhlasila jsem...odmítala jsem léky na bolest apod zpočátku...po těch dvou dnech kontrakcí už jsem souhlasila s vyvoláním a dokonce i s epidurálem, který to měl urychlit, už mi to bylo fakt jedno, hlavně, at je venku (nakonec se ale epidurál nestihl, po vyvolání už to bylo rychlé)...super bylo, že na sále jsme byli většinou jen s manželem, občas přišla PA, primář až zkonzultovat to vyvolání a pak na šití...kdyby tam mělo být nějak moc personálu, asi bych měla námitky...studenty u porodu jsem odmítla (je to fakultka) a naprosto to chápali 🙂

sarkoc
4. zář 2018

@tsasenka to určitě, můj tatka třeba by si dítě do ruky nevzal bez zavinovačky, je to takový hromotluk...ale ta rychlozavinovačka mi přijde, že v tomhle vůbec nepomůže, je to jak kdyby bylo dítko zabalené v dece...měli jsme zavinovačku s pevnými zády a tam už byl ten rozdíl značný (nemusí se hlídat ani držení hlavičky atd)...

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
tsasenka
autor
4. zář 2018

@priefi No, ke konci to holení je fakt sranda, ale 2x jsem to zvládala sama až do porodu, tak doufám, že teď to zvládnu taky. Asi bych nechtěla, aby mě holili v porodnici, to bych asi zaúkolovala manžela 😀

priefi
Autor odpověď smazal
sarkoc
4. zář 2018

@priefi Já nemyslela jen alergii, mě třeba péřová peřina nevyhovuje...také jinak co se dá preferuju přírodní materiály, ale např. to peří a nebo i merino mi vadí pocitově, merino mě třeba dost svědí a tak nějak se v něm necítím dobře...

malecek
4. zář 2018

Ahojte , tedy vy mi dáváte vždycky než to přečtu 😂😂
Tak k fusakum původně jsem toužila po stylovce od elodie details ale nakonec asi spíše koupím od little angel nebo odenwalder s tím materiálem co se prcek nepotí.
Zavinovačka mi postačí asi klasika.
Hnízdo povlečení a baldachýn chci v jednom stylu.
A co se porodu týče tak to už mám bobky teď, první porod hrůza.
Takže teď se chci připravit aniball a masáž hráze.
Holit se budu určitě sama. Sáhnout na sebe nedám. A klistyr už nedám psychicky takže spíš asi něco z lekarny jsem četla že je místo klystýru.
Přirozený porod by byl fajn ale pokud to nepůjde jsem pro všechny drogy a utišující prostředky.
Ráda bych darovala pupecnikovou krev (ta má být prý nejvzácnější) a chtěla bych si nechat zpracovat placentu (že budu za exota mi je celkem jedno) 😂
Jinak nejsem nijak alternativní člověk 😉😉

malecek
4. zář 2018

@sarkoc me merino taky vadí kdysi jsme měli celé peřiny a je to hrozně těžké

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
kikika87
4. zář 2018

@priefi My milujeme peří, sami máme perova peřiny. Tuhle zavinku dělá moje sousedka co má právě tyhle vecicky na fleru. Dela ji z husiho peri a má na ni nějaké atesty. Má spoustu krásných věcí. Ale samozřejmě to není nejlevnější a teď si musím ujasnit co fakt koupit a co ne...

krisatko
4. zář 2018

@kikika87 hnízdo jsem si ušila. Mantinely mám, ale jen si dám novou výplň. Jsou placaté

priefi
Autor odpověď smazal
krisatko
4. zář 2018

@priefi epidurál taky nechci. Nabízeli mi jo u dominicka a jak jsem slyšela "jehla, páteř, manžel musí pryč" tak jsem to odmítla

zavodnice
4. zář 2018

Po zkušenostech se svodnou anestezii epidural taky nechci. To byl horší zážitek než následky operace. Do páteře mi nikdo nic pichat nebude. To radši rajský plyn nebo tak něco.

sarinka_nevesta
4. zář 2018

@zavodnice urcite by to melo byt bezne, bohuzel to v nasich nemocnicich neni mov bezne... 😣

sarinka_nevesta
4. zář 2018

@tsasenka bohuzel jo...

sarkoc
4. zář 2018

@malecek my třeba zrovna peřiny z merina máme a nemůžeme si je vynachválit, dcerce je teď budeme pořizovat také...máme super zkušenost s tou českou firmou Ovečkárna...těžké mi nepřidou vůbec...mě vadí merino u oblečení, když je to vrstva, co se dotýká kůže, tak jsem to myslela...třeba ponožky ešjtě dejme tomu, ale triko nebo tak, to nedávám...

Strana