Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko ten uvodni v emme je prekrasny a ta taska fakt krasna, akorat bych volila zase kolecka 12 nafukovaci a cele cerne (maji v nabidce, nechapu, proc je tam nemaji). Kdybych mela prvnatko, tak nevaham a tenhle beru vsemi deseti 😂😂😂 Avsak autosedacku bych urco volila zase maxicosi, pripadne cybex, tu jejich urco nee
@krisatko z polske nabidky vsech kocarku (myslim v Cieszynie), je toto nejvetsi a ma skoro 90cm, syna jsem vozila do 5m a jeste mel prostor, ale s ohledem, ze uz by mi z korby vyskocil, presli jsme na sportak, ktery je taky prostorny. Do korby se bez problemu vleze dite i s fusakem, dekou atd a je tam misto. O misto bych se fakt nebala, je krasne velka. Je vysoky, rukojet je nastavitelna, takze super, mamka kdyz vozila, dala si rukojet niz, my zase vyz a to jsme nikdy nedali na max, nebylo treba, ale Tvuj manzel by vyuzil. Za me je to top
@tsasenka marita je to same, akorat ma trosilinku odchylku ve zvhledu a boudicka se prehazuje z korby na sportak, emma ma vlastni boudu jak pro korbu, tak pro sportak, takze se tak neopotrebuje. Jinak uplne to same. Uvazovali jsme i nad Maritou, ale ta boudicka nas presvedcila. Treba podvozek je uplne stejny 😉 emma je o trosicku drazsi (kvuli boude)
@krisatko jsou tam takove vroupky a byl tam dratek, neco tam ruplo, ale to je nase vina, to co ten kocar prezil, to by jine nedaly 😅 a ze jsme toho najezdili hoooodne, ale jinak to je ok. Opotrebovalo se, ale na takove klasicke jezdeni ala sterk, to by nemelo udelat nic. Nekdy jsem mela pocit, ze jsme se zblaznili, kdyz jsem videla ten teren, kterym jsme meli jet do kopce, z ķopce mi uz to prislo jako sebevrazda a mela jsem strach... ale nastesti tech krkolomnych bylo mene, ale tereny silene casto
@krisatko hned Ti to daji do kupy a mas hotovy kocar, zaplatis a jdes. Muzes si rezervovat telefonicky predem, kdyby nemeli barvu, aby ji priobjednali. Nebo jit na obhlidku a pokud nemaj, do 3 dnu (jsou schopni i nasledujici den) budou mit k dispozici. My jsme kombinovali chrom, kolecka cerna 12 nafukovaci a barvu hnedou. Vyhledli jsme si ho predem a v den porodu manzel pro nej sel a hned si tuto kombinaci u prodavacky nakombinoval na miste a cely kocar napasyroval do felcky.
@priefi tak to je paráda... mě na barvě až tak nesejde. Hlavně mi jde o tu funkčnost. U nás je to právě samý kopec, rovina žádná, polňačky, které naši milí zemědělci a spoluobčané z obce vysypávají kamením a sutí ze staveb, lesní cesta zoraná od traktorů, protože nutně museli jet do lesa na dřevo když pršelo. A podobně. Takže potřebujeme fakt odolňáka 🙂
Moje požadavky na kočárek jsou: dítě leží vysoko a hlavně i pak sporťák je vysoko (to většina kočárků nemá); kola, co projedou "všechno"; vysoká rukojeť (s manželem máme oba přes 190 cm); prostorná korba a především prostorný sporťák (třeba Adamex by splňoval vše až na to poslední, což je pro mě dost důležitý, nechci v roce kupovat extra sporták), dobré krytí korby i sportáku pomocí stříšky, at furt nemusím někam věšet plíny přes to atd (to třeba nemá Dorjan)...jediný kočárek, co vše toto splňuje, je Firkon Vesta, takže tentokrát naštěstí nemá moje váhavost šanci, protože se nemám mezi čím rozhodovat :D Byla jsem se podívat tady u nás v městečku v malém obchodě a k mému velkému překvapení tam měla všechny kočárky, o nichž jsem uvažovala - Dorjana, Camarello, Roan a asi tři druhy Firkonů...Vesta převyšoval všechny o cca deset centimetrů, vzhledově se mi líbí taky moc, kamarádka má starší model Sorano a dosud nenašla jedinou vadu a to tenhle je ještě mnohem prostornější a vyšší (stály tam vedle sebe)...co tedy je fakt, tak vzhledově se mi taky nelíbí dole ty látkové tašky, což on má, ale prakticky musím říct, že u kočárku pro dcerku jsem třeba měla ten kovový košík a stejně jsem si tam přidělala tašku, která byla k tomu dodaná, protože věci byly bez toho všechny strašně zasviněné (jezdili jsme i po lesních cestách atd)...koukala bych tedy alespon na to, jestli se tam ta taška dá přidat...pak to vypadá nějak takhle, já měla akorát jinou barvu kočárku https://www.detskyraj.cz/kocarky-a-doplnky/jedo...
Ještě uvažuju o Inglesině, ale zase si myslím, že to pro jedno dítě nemá cenu, stojí dvakrát tolik, parametry má plus minus stejný a ještě strašně malý sporták, což teda je zásadní minus...
ještě poměrně zajímavý je Terrain, ale nenašla jsem myslím nikde parametry...jen ho má sousedka, tak vím, že je taky vysoký a prostorná korba, ted ale před pár dny nasadila sporták a klasika jako u většiny kombinací, ten je zase strašně krátký no... http://www.letajicisen.cz/cz/produkt/petite-mar...
@krisatko ten je odolny, takze teren, o kterem pises zvladne bez problemu a navic je krasny 😍
@sarkoc vse co chces splnuje i roan emma, striska ma moznost prodlozeni, staci odepnout zip a je delsi, dokonce ma i moznost vetrani v zadu strisky, kdy se zvedne a je tam sito proti hmyzu pliny jsem nemusela pouzit, abych stinila, nevim, co myslis tim, ze mimi ma lezet vysoko? Korba je vysoko a navic ma moznost polohovani. Sportak ma strisku, ktera lze sundat az dolu, zalezi od polohy ditka, lezici je to vys, sedici uplne dolu, coz asi nikdo nevyuziva 😅 a opet moznost vetrani. Napis mi co chces, ja Ti napisu, zda to roan emma ma, ale z toho, co jsi psala splnuje
@priefi Mimo jiné kratší sporťák...já nepsala že je Roan špatný, to vůbec, pro menší lidi než jsme my může být třeba super, ale když jsem našla kočárek, co splňuje moje požadavky podstatně lépe (celkově je vyšší a prostornější), tak si vyberu ten ;) Viděla jsem je vedle sebe (resp. ob jeden kočárek, abych byla přesná) a ten rozdíl je fakt veliký...předtím jsem nad Roanem taky uvažovala, vím, že na něj jsou taky vesměs pozitivní recenze
@sarkoc ale roan neni pro mensi, naopak spise pro vetsi. Korba velka, rozhodne vetsi nez adamex, sportak velky a prostorny. Syn se jeste s prehledem tam vejde, ma.jeste furu mista a to ma cca 95cm, jeste by si klidne pojezdil do 3 let, jestli ne dele, ale kocarek je pase s ohledem na male, aby si ho pak nenarokoval
@priefi já přece nepsala, že není, ale našla jsem větší a vyšší, tot vše (asi chce vidět to naživo, ty míry, co píšou na eshopech dost často nesedí a lidi pak píšou úplně jiné centimetry, když to měří v reálu) 🙂 Jinak dcera měla 92 cm v roce a půl, to je právě ten "problém"..o délku korby mi ani tak nejde, to jsem měla u jejího kočárku 80 cm a úplně to stačilo (Vesta má myslím 85, takže pohoda), stěžejní je ten sporťák pro nás...
@sarkoc manzel se chtel podivat a kdyby bylo na nem, vybere v prvnim lepsim obchode 😂 ale ja to uz pred tim presla po ocku s mamkou a mela na to trochu vic casu, takze jsem si to uz otukla. Az na zaver jsem ho vzala tam, kde se mi kocarek libil a nakonec se mu libil taky nejvic 😊 ja myslim, ze to necha na Tobe, ale tak uz asi vis, jak to vypadalo u vyberu 1., jestli mel pozadavky, nebo jen odkyval

@priefi tak to je přesně moje představa.... dole kovový košík a ne ty hadrové pidi košíčky co jsou ted moderní .....