Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky vy jste toho zase napsaly 🙂
Takže ke kávě - pila jsem vždy dost kafe, teď se krotím - ráno si dělám čaj místo kafe a během dne pak třeba Caro - i když mi už leze krkem , nicméně občas si neodpustím s manželem kvalitní arabiku z italské konvičky - jen se snažím si to dělat silnější, nebo jen usrkávám od manžela - když dobré kafe je u mně větší kámen úrazu než pro mnohé sladkosti.
K poporodním vložkám a kalhotkám - kalhotky jsem kupovala síťované v lékárně ( značku nevím)- ale říkala jsem lékarnici že chci ,,po císařském řezu,, - tak mi to doporučovaly holky - jsou vyšší tak mi přišlo že líp drží, použila jsem asi jen 3 kusy - v porodnici jsem to vždycky přečváchla v ruce a byly hned suché , doma jsem pak už používala bavlněné kalhotky, poporodních vložek jsem na začátek měla koupené 3 balíky ( Batist Flower a Samu Midi - ty Batist jsem měla raději), dokupovala jsem pak ještě nejmíň 3 balíky ... ale očistky jsem měla tak 10 dní docela silné a celkově skoro měsíc ( ke konci jsem ale používala už vložky Bella Perfecta - přišly mi že jsou nejmíň napuštěné tím absorčním gelem) ... koupím ale zas jen 3 balíky - není problém to dokoupit v každé lékárně
@ange_de_la_morte ty kalhotky, o kterych jsem dnes psala, ze je doporucuji, jsou vhodne i pri cisari 😉 jestlipak to nejsou ty stejne 😊
@priefi : nejspíš ... značku si už nepamatuju, ale byly prostě síťované - jako pruban co dávají v nemocnici po úrazech hlavy 🙂
@ange_de_la_morte Já si zase nakoupila Batisty a v porodnici jsme dostaly Samu a vyhovovaly mi mnohem víc...tak jsem Batisty ani nesdělala a nakoupila si Samu :D
@sarkoc jj přesně to jsem myslela, takže jsou pratelné to je pro mě nová informace děkuji 🙂
@semmi já právě cukrovku mám, ale mám jen malinko limit je 5,0 a já měla 5,1 a 5,2 takže nic extra ale už musím do poradny. Jinak piju tu magnezku a občas tu colu, ale zase moc nejím sladké ono se to asi vyrovná 😀 ale zase díky tomu nemusím na to ogtt, což jsem teda fakt vděčná!!
@priefi děkuji nevěděla jsem doteď že jsou pratelné, pro mě je všechno nové a jen zírám 😀
@halasovci007 tak jednou za dva dny late jinak ne.. do 4. Mes jsem nepila vubec bylo mi po nem zle.
@halasovci007 Ja sem tedy netušila, že musím mít nějaké takové sitovane spodary a vlozky🙄 radši ani nechci vědět na co😃
já teda nejsem nějak extra velká kafařka 1 denně mi stačí, ale prostě to ráno si bez něj nedokážu představit. Kor já obvykle pořád snídám svou zdravou cuketovou bábovku a tak k ní to kafe prostě potřebuju. Dr. říkala, že občas nevadí, navíc jsem měla opravdu problémy s tlakem, hodně nízký, teď, už je to lepší. Mamka nás čekala dva a kafe pila až do 7 měs. každý den než jí vyletěl tlak, tak pak přestala. Já jsem zkoušela různé alternativy, caro, meltu, ale nakonec jsem si prostě koupila kafe bez kofeinu a chutná mi, u mě to je prostě asi o tom zvyku dát si ráno kafe s mlékem, to piju teda sojové od Alpra a hned jsem spokojenější.
Tak mě holky napadlo kdo jaký máte termín porodu? Se v tom trochu ztrácím, tak mě napadlo jestli jste tu taky některá tak hraniční konci prosince a začátku ledna? Já mám termín 2.1.2019 tak jsem zvědavá jestli se za náma malý podívá ještě letos a nebo až př. rok 🙂
Tak já pijí kafe každý den. Vždycky mě dr říkal že i dvě kávy, ne nějaký extra silné denně ničemu nevadí. Taky jsem mívala nižší tlak, tak prý lepší než abych sebou nejde třískla, což se mu taky už stalo. A ráno bez kávy si skoro nedokážu představit, nejsem že mě to nakopne, ale je mi po ní líp. Když ji někdy nestihnu hodně se mi motá hlava.
@zetta01 já mám termín 13.1. Sama jsem velmi zvědavá kdy budu zase rodit. Se synem jsem měla tenkrát termín 6.1. A dr mi na prohlídce, dobře si to pamatuji bylo 30.12. a řekl že se to pomaličku chystá, že to ještě stihneme do konce roku a syn se narodil, přirozeně až 19.1. 😀
@bemo týjo až 19.1. tak to je teda mazec, člověk se čeká, že už už a pak ještě skoro 3 týdny čekání 😀 no já jsem teda zvědavá. Já osobně bych byla ráda kdyby si to malý nechal až po Novým roku, ale tak tomu člověk neporučí. Já miluji vánoce, vždy se u nás na štědrý den scházela celá rodina (naši, babička, bratr se svou rodinou) ale letos jsem to odpískala pač bratr čekají malé koncem října, k tomu už má jeho přítelkyně 5letou holčičku) a já budu ráda, že budu ráda, takže lítat kolem tolika lidí letos rozhodně nechci. Doufám, že to bude aspoň, až po štědrém dnu, nechci rodit na vánoce, ale jak se říká od odříkaného chleba největší krajíc, asi tak jak jsem si přála strašně celý život holčičku a to že bych měla chlapečka jsem si nepřipouštěla a ejhle čekáme kluka, takže bych se už po tom všem nedivila kdybych rodila na štědrý den 😀 Stejně si myslím, že si ty vánoce letos ani neužiju, teď si to ještě nepřipouštím a nepřemýšlím nad tím, ale porodu se strašně moc bojím :-/ v listopadu začnu chodit na předporodní kurz, tak snad mi to dodá aspoň trochu klidu, když budu vědět do čeho jdu :-/
@kikika87 nemusíš, někdo používá klasiku...ale ty poporodní vložky jednak více sají než klasické a hlavně nejsou napuštěny žádnou chemií, která by mohla ta poraněná, třeba šitá místa atd, poškodit ještě víc...jinak jsou na to samé, co normální vložky :D No a ty kalhotky jsou taky jako normální kalhotky, jen jsou vysoké (jakoby přes bříško) a pohodlnější bych řekla...a přepírají se mnohem snadněji než normální, když to proteče...
@kikika87 to jsme na tom stejně, pro malýho většinu mám, už jen autosedačku, kočár a chci pořídit látkové pleny a nějako drobnosti jako kosmetika, nosní odsávačka, teploměr atd... ale taky jsem přemýšlela co vlastně pro sebe , vím, že tam bylo aspoň 2 kojící košile, ty kalhotky, vložky, kojící podprsenky + vložky do ní, bepanthenol na bradavky a dá se použít i na zadeček pak malému
@zetta01 Nic z toho nemam😁 o těch kojicich košilích mi říkala kamarádka, že koupila u ťamanu rozepinaci po břicho a to ji vyhovovalo nejvíc. Taky nemám v plánu kupovat nějaký drahý košile, já je nerada nosím. Tyhle když znicim tak mi to líto nebude.
Ten teploměr budeš kupovat ten na dálku? Já asi jo, přijde mi to super. Já si třeba dodnes neumím v podpaží změřit teplotu, tak si ji už ani neměřim. Takže chci toto.
Holky, v některých porodnicích jsou košile k dispozici...většinou to asi mají uvedeno na stránkách porodnice...já teda třeba měla svoje kvůli tomu, jak jsem dlouhá, měla bych zadek venku :D Ale jinak si myslím, že byly pohodlné a k dispozici kolik člověk chtěl - někdo si bral při každé sprše novou, třeba 3x denně
@kikika87
@zetta01
Tady třeba seznam z hradecké porodnice https://www.fnhk.cz/pgk/pgk-porod/pgk-co-k-porodu
Já bych doporučila ještě jelení lůj, měla jsem po pár hodinách kontrakcí úplně rozpraskané rty, tak se moc hodil...případně pokud máte nějakou oblíbenou vonnou esenci, tak nakapat do masážního oleje, kdybyste chtěli, by Vám partner masíroval kříž, krk atd...
Jinak já plánuju začít shánět věci na sebe i mimčo po tom posledním velkém UZ, takže ještě min dva měsíce času dost :D Jak se znám, už se vidím, jak bych to měla od půlky těhu připravený a padesátkárt to přerovnala, jestli je to vše a Ok :D
A třeba u kočárku mi říkala v obchodě, že úplně stačí objednat 14 dní před termínem...no, vzhledem k tomu, že dcerka se narodila o tři týdny dřív, tak jsem se s ní dohodla, že radši cca měsíc..ještě jsou tam do toho ty Vánoce, ten bych asi chtěla, aby radši přišel před svátky no, to pak řešit z porodnice nechci...
@kikika87 ja to tusila ptz mam seznam od dr. Z gyndy ale jak to vypada a jakou velikost a kolik zjistuji tady od zkusenejsich,nedali mi k tomu totiz zadne vysvetlivky a ani navod😂😂 tak to asi budu muset reklamovat 😂😂
K nákupu výbavičky - moc toho dokupovat nebudem , mám nějaký přibližný seznam těch větších věcí ( třeba chůvičky po synovi už dosloužily, látkové plíny, další šátek 😀 - ale ten teda není nutností jen rozmarem) - tyhle věci chci kupovat tak nějak postupně už teď po 19.9. ( druhý screening) ať to není prostě palba najednou ( jen v těch plínách utopím pár tisíc), oblečení neřeším - když to bude kluk tak nasypu celé bedny do pračky, když holka tak vyberu to neutrální po synovi a dotáhnu od kamarádek pytle s růžovým ..... tašku do porodnice jsem měla sbalenou od 32tt - vyhrožovali nám přečasným porodem a já se děsila že by mi to balil manžel kdyby něco 😀
@zetta01 : já mám hranici termínu na druhé straně - 28.1. podle hlavního UTZ ale ve hře bylo i datum 4.2. ... vzhledem k tomu že prvního jsem 11 dní přenášela , nepřekvapilo by mně kdybychom měli až únorové miminko 😀
@bemo : taky máme syna narozeného 19.1. 😀
@zetta01 my mame dva terminy 7.1. dle ms a 12.1. dle utz..Tak jsem taky zvedava aby se male nezachtelo driv 😊
@zetta01 tak to ja se na Vanoce moc tesim.Letos si je uziju jako jindy ne (pokud bude stale 2v1). Letos budou vsichni obskakovat me a ja budu jen lezet u pohadek a cpat se rizkama a salatem a necham se opecovavat.Jine roky ja skocu kolem vsech tak si to letos vyzkousi manzel s tatou 😂😂 jedine co se ozdobim stromek ackoliv uz me napadlo,ze pokud budu rodit na tp at uz orvni ci druhy bude musrt manzel stromek i odtrojit a to bude neco teda aby hledal kam jaka ozdoba patri 😂😂
@halasovci007 ja nevedela, ze je neco jako sitovane kolhotky treba 😅 cucela jsem jak puk, kdyz jsem chodila na kurz. Ale ja si predem nezjistovala, co je treba do porodnice, nez jsem sla na ten kurz 😂 a nebyt kurzu, koupila bych si prvni lepsi sitovane kalhotky a pak bych se w porodnici pekne divila, ue do toho nevlezu 😂 ten kurz byl opravdu fajn 😊 Akorat mensi tip, porodnicke vlozky urco bez lepitek, nekupovat s lepitky, protoze lepitka likviduji ty sitovane kalhotky
@zetta01 ja mam termin dle ms 8.1.a dle utz z 1.scr. 6.1.
@bemo ja syna prenasela 3 dny a mela jsem dost 😂
@zetta01 pokud to pujde, doporucuji predporodni kurz o trosku driv, jak je pokrocile tehu, je to narocnejsi a hlavne, nektere info je dobre vedet i driv. Ja zacala chodit okolo 25tt
@sarkoc porodnice, kde jsem byla, mela v seznamu kosilky, ale poskytovali erarni, meli i poporodni vlozky, ale obcas pro normalni pokoje byly na chotbe k dispozici, ale to vzdy zabavily urcite skupinky zen, jen to sustlo, jakmile to tam dali 😂 ale pak, kdyz me prehodili na nadstandart, tak tam jsem uz porodnicke vlozky mela porad k dispozici, tak jsem aspon usetrila ty sve 😁
Jak pise @sarkoc, jeleni luj opravdu ocenite 😉 a ja bych jeste dodala jako super pomucku kuchynske papirove ciste uterky, pri vymene porodnickych vlozek nebo pri utirani po sprse jsou k nezaplaceni, nikde neni krev a i rucnik je cisty 😊
Tak ja tedy hazim do placu ten seznam z gyndy.Mam tam svoje poznamky a odkrtane veci,ktere uz mam v tasce,toho si nevsimejte 😂😂 jeleni luj tam je taky uvedenej! Jinak poznamenavam,ze tady je napsany od dr. ten 23tt ze mam mit tasku radeji pripravenou.Nak jsem ba tom vidite samy 😂😂 treba to nekomu pomuze ja bych bemela ani tuseni (krom vypraveni od kamaradek samozrejme ale to si clovek nezapamatuje) co mam mit..

@bemo Bude to kluk, to je jasný. Ale ne že bych to poznala z ty fotky, vůbec nevím co to jako na ni je ? To je pindik?😂😂