Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@sarkoc taky me bapadl bufet ale co kdyz budes rodit v noci to asi bude zavreno 😨 ta svacina he fajn tip.
@halasovci007 V naší porodnici zase píšou, že máš mít přiměřeně velké zavazadlo😂😂😂
@zetta01 taky jsem ten dil videla fopo ze zaznamu a mela jsrm z nej docela sok.I ten dr. rikal ze to nedelaji bezne a on ten tatinek hned hotov se vsim! Pritom ta maminka byla smirena s cisarem..Ja bych to taky nechtela sice do tv to kostickuji ty intimni veci ale ten stab tam je stale a vidi vsechno a me to prijde ze je to soukroma zalezitost jak kdyby nataceli doma v loznici..No he to kazdeho vec asi jim to stoji za ten balik ja bych do toho nesla..
@kikika87 primerene velke zavazadlo to je jasne dana velikost 😂😂 kdyby dali rozmer nebo pocet kil,ake primerene to mi pripomina pohadku Byl jednou jeden kral jak varil Werich s radcem 😂😂
@kikika87 oni jsou tam právě 4 kurzy každý týden 1, takže právě jsem si říkala, že ten listopad bude asi stači. Proto asi i doporučují od 32tt pač je to celkem krátké a za měsíc hotové. Jako zase bych nechtěla být bez něj, kamarádka co je taky těhotná asi o 2 týdny později, tak řekla, že na to nepůjde, že jí i kamarádky řekly, že je to zbytečné. Což si teda já nemyslím. A od bratra přítelkyně, už má jedno dítě z prvního manželství na kurzu tehdá byla a teď čekají koncem října taky mimčo a jde př. týden na porodní kurz znova, pač už je to 5 let a nepamatuje si vše, ale tohle je už jen nějaký rychlo kurz na asi 4 hod. přímo pro ty vícerodičky, jen nějaké oživení
@zavodnice šmarjá, tak bude svoje, po mamince, hrát si s auty, však dneska je to jedno. Najde si dream job v technologiích a bude happy! Však může být třeba baby geek nebo nevím🙂 ono si to sedne. Já si zase trochu víc myslela na holčičku. Víš, jak to je, hlavně ať jsou v pořádku, však to omíláme všichni a všechny furt dokola...
@halasovci007 přesně tak, v TV kostičky jsou, ale ten štáb to vidí všechno pěkně jasně. No já si myslím i dle toho co tam jde za lidi, tak jde hlavně o peníze. Přeci normální člověk se nebude chtít ukazovat celému národu.
@priefi já přenášena všechny 4 děti. Prý to mám prostě dané a je úplně jedno co dělám. Se všemi dětmi jsem až do porodu denně nachodila několik kilometrů a bylo to k ničemu. První byla o 6 dní později, druhý o těch 13, třetí o 10 a čtvrtá jen o 4 😀 takže nečekám že bych rodila předčasně.
Do porodnice budu balit až v prosinci a věci pro miminko nachystám tak v listopadu, prosinec je pak náročný z hlediska školních akci a koncertů a hlavně pečení.
Jak se znám a jak to znám už z dřívějška, tak i když budu na rozsypani, všechno budu doma dělat jen já. Manžel jen zdobí stromeček. I když vloni poprvé místo mě kuchal kapra 🙂
A do porodnice si košili neberu, vždy jsem nosila ty jejich, stejně byly věčně od krve, když se člověk pšikne, tak je hotovo. A tolik nočních košil doma nemám.
@cerlada já mám z Bonprixu a vzala jsem rovnou dvě. Sice to nestihly doručit abych je měla v porodnici, ale nosím je pořád už šestnáct měsíců co kojím. Má rozepínání po stranách pro každý prso, to mi přišlo praktičtější než rozepínání uprostřed, na noc je to bezva, jen odepneš stranu a jinak jsi v teple.
https://www.bonprix.cz/produkt/kojici-noni-koil...
@halasovci007 tak jasně, ale ty v noci jíš? Znám dost lidí, co dělají třeba i noční a stejně nedokážou jíst...u prvního porodu měl jídla "celý batoh" a samozřejmě na to neměl ani pomyšlení...Já rodila od úterka večer do čtvrtka do oběda a manžela tedy v porodnici celou dobu nenechali, volala jsem mu ve čtvrtek ve čtyři ráno, at tam na pátou je, tudíž naposledy večeřel, a Eliška se narodila v půl jedenácté...na jídlo neměl vůbec pomyšlení pak ještě hodně dlouho...posílala jsem ho, at se jde najíst, ale říkal, že to je to poslední co ho zajímá...odjížděl z porodnice asi ve tři odpo a do té doby měl jiné starosti a radosti 🙂 Takže nějakých 20 hodin žádný problém 🙂
@janinak85 my vuuuuubec nevime 😂😂😂 mela to byt Amalka, ale je to chlapecek 😂😂😂 mozna to bude Mikulas, ale jeate nevime 😊 jsme ve fazi uvah. Ja kdysi davno chtela jedno ditko, dle dlane a pak i prstynku pry 3, vlasy se mi jezily. Pak jsem vyrostla z puberty a zacala videt zivot jinymi ocima, tim, ze jsem castecny jedinacek, zacala jsem videt nevyhody toho, co to obnasi a rozhodne jsem jedinacka ani nahodou nechtela. Druhe ditko byla aamozrejmost. Pak jsme se s manzelem dohodli, ze 3, on si deti moc pral a ja si rekla, ze ono to je takove hezke mit 3 deti. Ted v tehu v 1.trim a zacatkem 2.jsem tuplikovala, ze 2 a dost 😂 ze jsem si uz 2x uzila "tu krasu tehotenstvi" a nedovedu si predstavit, ze bych to mela absolvovat znovu. Ted vime, ze cekame druheho chlapecka, za co jsem rada, ja chtela hlavne zdrave mimi. Ale tak me napadlo,.ze do tretice by ta holcicka mohla vyjit a zvladnu to jeste jednou 😊
@zetta01 taky jsem poverciva 😂 kocarek se kupoval az po porodu. Smazit rizky v kontrakcich 😂😂😂 Je dobre mit s sebou nejakou tu bagetu nebo neco. Urco nabalim nejake tatranky nebo tak neco, kdybychom vypalili do porodky, aby pak mel aspon neco maleho.
@cerlada obdivuhodne, ze manzel byl s Tebou 20h, muj po par hodinach se sel projit do tesca, aby si dal neco ala obed (klidne si mohl dat muj, nemela jsem vubec chut a navic nejedla maso, mimi ho odmitalo 😅), pak se vratil po pul hodce, a po par hodinach ho poslaly sestry domu, za par hodin jsem mu volala, at prijede (cesta cca 30 min k porodnici), nateseny, ze konecne mimi bude za chvili u nas a cekal dalsich 8 hodin 😅 chudinka 😂😂😂 jako ja ty chlapy chapu,.ze to neni pro ne lehke, koukaji na to, jak jejich partnerka trpi, x hodin se nic nedeje, chteji pomoci a nemaji jak... no a nemaji co delat, to my mame aspon ty kontrakce 😂😂😂😂😂😂
Co se tyce kosilky, ja kupovala na tehotne.cz, ale to bylo leto. Ted v zime budu pouzivat klasicke pyzamo s knofliky. V porodce je teplo, ale tam maji erarni
@sarkoc v porodce meli u nas uzavreny bufet kvuli rekonstrukci ci co a automaty nebyly, ale 10min od porodky bylo tesco 😊
@zavodnice vsak az ji budes mit v naruci, tak Te okouzli! Neboj, nakonec se na ni budes tesit vic, nez kdyby to byl chlapec 😊 Priste teda zapracujete na chlapeckovi 😉 Holky taky jsou super, ne kazda musi byt Barii od Matela, nahodou umi byt super ulicnice. A mimochodem, ja osobne panenky nemela rada, milovala jsem auticka 😊
@lindikova obcas jo, vse se roztahuje 😉
@halasovci007 mno.. to bych byla asi nastvana, ze si tu pizzu nemuzu dat taky 😂😂😂
@kikika87 ja zacala chodit na rozbehly kurz a pak jsem dobirala jako posledni lekce prvni lekce 😉 takto to taky jde 😉
@halasovci007 prenasi se i 14 dni 😉
@zetta01 ja to videla taky 😂 ale to byl celkove ujety par 😂 ja bych to asi nechtela, aby se mimi pretacelo, prilis velky risk. My jsme se s manzelem u toho docela dobre zasmalim taky jsme koukali v nedeli na opacko 😉
Pokud chcete doporucit, tak super jsou kojici kosilky Dobracka, mam 2 a jsem opravdu moc spokojena, jednu jsem kupovala na tehotne.cz a druhou u nas ve meste v obchudku, co ma i eshop, pak mam jeste jednu, ta je z tehotne.cz taky, ale tu mam docela malou, ale uz nevim, co to je za znacku. Posilam odkaz na ukazku (mam jednu uplne totoznou a druhou s vetsimi puntiky ruznych barev
Ty jo, holky...Fakt vám ty bufety v nemocnicích závidím. U nás je fakt jen automat na kafe. Asi holt nevýhoda malé “okresní” nemocnice. Jinak bych asi u prvního byla v bufestu pečená vařená, protože jsem po porodu vůbec nedostala najíst :(
@priefi U porodu byl skvělej, opora jako nikdo na světě. A to se tak bál jít. A nelepší na tom je, že už dva dny předem jsem byla doma v kontrakcích, tak jsme bylo vždycky na kontrole, jestli teda jako už, tak mi jen řekli, že se připravuju na porod a začíná se to rozjíždět a takhle to trvalo 2 dny. Takže 3.3. to začalo ty kontrakce a skončilo definitivně císařem 6.3. A i po porodu tam byl pořád, jen už s náma 🙂 Bylo to super. Hrozně nás to stmelilo...
@sarkoc ja bych teda i v noci jedla 😂 kdyz jsem nervozni tak bud nejim nic, nebo nonstop 😅 ted jako tehule, to nepocitam, to jsem chodila jist v noci co 2h, ale kdybych mohla, tak i na tom porodnim salu jim, ale mela jsem zaracha 😅 takze jsem byla bez jidla 15h, s tim ze pred tim jen jako vrabecek. Pak jsem mela hrozny hlad, ale sestricky mi slibily, ze mi neco splasi, ale nakonec ze uz bude obed, ze to vydrzim 😂😂😂
Tak jsem tu zahlédla o těch jménech a jen tak říkám před pěti minutama na manžela (doposud jsme o tom spolu opravdu nemluvili)..."hele, taky se tě všichni pořád ptají na jméno? Nikdo mi nevěří, že jsme to ještě neřešili" (myslla jsem maminky v mat.centru atd...a on, že je přece čas ne...tak říkám, že to vidím stejně...a za chvilku se ozvalo...ale jako když už jseme u toho, líbí se mi Štěpánka...tak jsem se začala smát a říkám, že máme asi jasno, mě běží hlavou už hodně dlouho 🙂 Nicméně pořád se mi líbí i ta Linda...někdy to probereme víc, ale pokud se na jiném neshodneme, máme asi jasno 🙂
@priefi já si upřímně vůbec nepamatuju, jestli jsem od úterní večeře do toho čtvrtečního pozdního oběda něco jedla...mám pocit, že ne, ale že oto bylo taky to poslední, na co jsem myslela...chtěla jsem jen strašně moc spát...ale jak se malá narodila, tak únava přešla a usnout jsem nemohla....běhe těch kontrakcí už jsem ale z té únavy byla úplně zoufalá, to si pamatuju, že ani ne tak ta bolest jako tohle
hmm, tak to bude muset být dost rychlá záležitost, když se u toho nedá jíst... žeru každé 3 hodiny, po 4 už mám slabost, za normálního provozu. Jako těhotná sunu vlastně v kuse něco. Takže jestli se chce po mě nějaký (ne-li životní) výkon, o hladu to tedy nepůjde.
Manžel teda vydrží víc, ale věřit, že hladovej protivnej bude nějakou oporou je nonsence, to ho holt někam na jídlo pustím.
@sarkoc nemáš půlnoční hlad? 🙂 ten k ránu nevím jak pojmenovat, ale i když má organismus noční režim, a je zároveň vzhůru, tyhle potřeby mi furt běží (zkušenost z nočních, ne z porodu, tam si nejsem jistá, které potřeby se dostávají do popředí😉 )
Teda vy jste toho zase napsaly 🙂
Mě s dominickem (chápu. Není to klasický porod kde na konci je miminko, ale taky to byl porod) nedali najíst za ty tři dny vůbec. Z tablet na vyvolání mi naběhly horečky, atd. Takže jsem věčně dostávala nějakou kapačku. Druhý den už mi dali polívku k obědu abych prý nebyla ohladu, když se porod zase zastavil, ale to jsem snědla, a hned ji zase vyzvracela. Takže pak už mi nedali nic až do třetího dne. Ve 4 jsem porodila a kolem 8 mi už přinesli snídani. A popravdě, hlad jsem skrze ty bolesti z kontrakcí a únavy vůbec nemela.
Věci pro sebe i pro malou začnu chystat až v prosinci na mateřské. Do té doby času dost.
A na predporodni kurz žádný nejdu. Stejně tak jako nesleduju malé lásky. Já si počkám na ten svůj porod a pěkně si ho vyzeru 😂😂 beztak nemám ráda hromadné setkávání maminek a tehulek a pak. Každý porod je jiný a i když mi řeknou jak se třeba při kontrakcich uvelebit, tak vevysledku až na místě zjistím, co mi vyhovuje a co ne.
Jediné co bych chtěla, je nadstandard. Protože při představě že někde ležím s cizima ženskýma a jejich rodiny přijdou na návštěvu apod. Nebo před porodem jak vy říkáte na hekarne, se mi dělají osypky. Tak doufám, že to vyjde.
@krisatko přesně tak to mám i já doufám, že nadstandart bude volný taky na něj chci jít. Každý mi říká, že je dobré být na pokoji s někým kor, když už je to několikanásobná mamina. Známá říkala, že si nevěděla třeba rady s kojením a zvonila na sestru, ale ta než došla, tak jí porodila paní na pokoji co a jak. Ale jako u nás jsou pokoje fakt malý a vím, jak min. rok byla kamarádka na pokoji s paní, která byla ze soc. slabších poměrů, bydlela v azyláku a nebo nedej bože naši tmavší spoluobčané. Jako snesu hodně, nejsem žádný cíťa, ale tohle bych nedala sdílet pokoj, kdo ví s kým

@lindikova taky to tak občas mám, obvykle hned ze začátku, jak začínám nový týden. Břicho bolí jak při MS a poslední dobou mi to pak jde, až do zád a to je šílěný nejde sedět, ležet nic, jen stát. To břicho mě bolelo spíš jak ve spodku úplně mi přišlo, říkala jsem to dr. a ta mi předepsala tablety hořčíku prý je to super i na bolest hlavy. Já sice popíjím i magnesii ale v ní prý velice nic není.