icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
8. zář 2018

@sarkoc nevim jestli se "maji" s trismennym provozem.Sama jsrm si vyzkousela a je to peklo.V noci si vzhuru a vydrzet a pres den mas spat treba i v takovycg vedrech jako byly letos je hruza! Mimo to fabrika naridi,ze je potreba a jdes od pondeli do soboty ranni od 6 do 14 a v nedeli od 20 uz zase na nocni na rozjezd a koncis v sobotu rano cili 6 nocnich takze v sobotu stejne vetsunou spis.Ja to mela 3 roky a je to desny.Na internetu se doctete jak je super ze skodovaci maji pebez jako slupek ale za jakou smennost a cenu ze nevidi poradne ani rodiny a ty prumery nikdo z rodiny nema (zvysuji to ti "nahore").Ano maji treba o neco lepsi platy ale rozhodne nedosahneme na Prahu platama, ale ceny bytu jsou tady giganticke jak v Praze.(neberu centrum Prahy tam he to samozrejme vic).Takze nevim jestli je to tak prima-ano je prace to je super,ale to kolem uz nikdo nevidi. Mimo to sehnat praci "na rano" je tady nadlidsky ukol a pro maminku s detma delat na smeny znamena pracovat na protismeny s manzelem a u deti se stridat cili rodina se pomalu nesejde.Neni to vzdy jen vyhra ty tri smeny..

sarkoc
8. zář 2018

@halasovci007 no právěže ne, psala jsem, že to obdivuji...ne, že se mají...já jsem psala, že je luxus to, co má můj manžel, že se na to lehce zvyká...třeba nemá takové peníze, ale zase tuhle a jiné výhody...

halasovci007
8. zář 2018

@sarkoc to bylo mysleno spis celoplosne ptz vzdycky kdyz nekde media napisou kolik tady skodovaci berou (na coz delnik nikdy nedosahne) tak zbytek republiky si mysli,ze si tady zijeme jak kralove.Ale uz nevidi co je zatim.Vzdycky me to strasne rozcili 😂 to neber osobne.Naopak mas se ty a manzel,ze mate tolik casu byt spolu i kdyz muj manzel tim ze se ted "vypracoval" na ty 12ctky tak je taky vic doma..A jsem moc rada ptz cekame prvni miminko a chci aby byl co nejvic s nami.Driv to clovek tolik nevnimal kdyz jsme chodili na prescasy oba e ted jsem na neschopence a jsrm rada kdyz nejsem sama..I kdyz dela treba na zahrade a ja varim je to jine kdyz vim ze je doma..A casem se treba vypracuje jen na ranni osmicky bohuzel ve fabrice to neni moc o tom kdo jak je sikovnej ale o tom jaky mas znamosti coz je taky urcite nevyhoda i kdyz to je asi vsude mno.Dostat se do skodovky na rano je malej zazrak kort "zvenci" jak my tady rikame 😂

sarkoc
8. zář 2018

@halasovci007 jj, to manžel právě tvrdí, že do Škodovky by nešel, dokud má jinou možnost a budeme mít na chleba :D Přitom by ho stopro vzali, nabírají furt, on je zvyklý makat rukama, je šikovný...a má k tomu i VŠ a umí jazyky, takže by třeba měl časem šanci někam postoupit...ale právě ty směny nás strašně odrazují...a i takové to, že tam pracuje taková spousta lidí a je asi dost těžké najít si tam kolegy, s nimiž si člověk bude opravdu rozumět a bude je moct považovat za kamarády...nebo alespon takový to na nás dělá dojem, třeba je to jinak...oni ted v práci mají tak super partu, že o obědové pauze si pečou buřty a grilujou maso před dílnou, několikrát za rok pdodnikají společné akce, dneska jsou třeba na cyklovýletě, dvakrát za rok jsou fir.akce pro celé rodiny (v létě grilovačka, v zimě ples), takže já se víceméně se všema jeho kolegama i jejich ženama znám, jezdíme na hory v zimě atd...ale to jde, když je na dílně 30-50 lidí (firma jich má víc, ale to už jsou zase jiná oddělení)...no jako věříme, že tam bude moct zůstat 🙂 třeba i jejich řída jednou pochopí, proč mu nakonec nějací chlapi do tý škodovky odcházejí a přidá těm vytrvalcům u nich :D

halasovci007
8. zář 2018

@sarkoc jako musim rict,ze muj nazor je,ze skodovka je dar i prokleti zaroven.Co se tyce kolektivu asi jak kde.Treba manzel delal s lidma,ktery se neumeli podepsat ted kdyz je nouze o lidi vezmou vsechno co ma ruce nohy! Maji na wc napsany navod jak pouzivat wc ptz nekteri to neznaji a to i napr v cinstibe a azbuce.Kradou jim tam vecne sprchovaci hlavice a roaletni papir.Proste jednodusi lide.Na druhou stranu tam kde manzel delal 11let mame spousty pratel(od ledna je prave na ty 12ctky).Nekteri jen ti nej byli i na svatbe a vidame se nimi dodnes.Organizuji napr sjizdeni vody a kazdocne 2x zabereme na zahajeni a ukonceni sezony jeden kemp na vikend a berou se tam i rodiny a pejsci a delaji se turnaje v ringu a chlapi v nohejbale to je fajn.Ale ta nejblizsi parta jsme 5 rodin a s tema se vidame dodnes casto (pred 14 dny jsme u nas grilovali a spali u nas) a vim ze to jsou kamaradi na cely zivot (navzajem si chlapi pomahaji i na barakach a zensky poradame babince).Takze da se bajit ale musis mit stesti ja tohle nikde u nikoho bevidela a hodne lidi nam to zavidi ze jsme fajn banda..

bemo
8. zář 2018

Vidím že řešíte zaměstnání tatínků. U nás je tohle letitý a nevyřešitelny problém. Manžel prodává zemědělskou techniku, školí a občas někde přednáší a dělá skoro všechno co se kolem toho u nich ve firmě točí. Takže od dubna do října je doma jen výjimečně. Já jsem si na to zvykla, někdy je to i fajn, ale s přibývajícím počtem dětí je to náročnější. On svojí prací doslova žije a nikdy by nešel nikam jinam. A teď dokud jsem já na mateřské tak se to dá. Horší bude až budu i já chodit do práce, ale nějak se tím nechce teď trápit, jen vím že to bude těžké skloubit práci a sedmičlenou rodinu.

tsasenka
autor
8. zář 2018

Ahoj holky, tak jsem včera večer byla na utz, dostala jsem se k Vlašínovi, takže naprostá spokojenost. Miminko zdravé, doktor nenašel ani náznak nějakého problému, takže snad i porod by měl být naprosto v poho (pan doktor je vtipný 😀 ) a čekáme na 100% chlapečka 🙂
No a snad vás dočtu 🙂

priefi
8. zář 2018

@tsasenka tak to je krasne 😍

kikika87
8. zář 2018

@ange_de_la_morte Čerpat můžeš kdykoliv v sestinedeli myslím. Ne hned jak se narodí miminko.

kikika87
8. zář 2018

My jsme ani jeden nikdy na směny nedelali a nechceme. Je to strašný, všechny co znám mají z toho úplně zničený spankovy režim. Michal dělá jen od po do pa, a pátek má ještě zkrácený jen do dvou. Takže super. A my jsme prostě zvyklý, že máme volne víkendy a já bych to ani jinak nechtěla. Obdivuji smenaře.

halasovci007
8. zář 2018

@kikika87 presne tak jak pises.Zniceny spankovy rezim i organismus trpi. Ono jim vetsinou nezbyva nez ty smeny proste pretrpet.. 😣🤔

ange_de_la_morte
9. zář 2018

@priefi @sarkoc @bemo : no syn má 5 roků a chodí do školky takže na něj tedy paragraf asi nedostanu ale zkusím se domluvit se svoji obvoďačkou - ta mi to napíše určitě, nevěděla jsem že to může napsat i obvodní

@bemo : manžel stejně chodí do práce dopoledne a pak vyzvedne malého takže jindy než v návštěvní hodiny stejně asi nepřijde 🙂 já to asi zase nechám jako minule - nadstandart až kdybych měla nějaký problém se spolubydlící ( pokud bude volný)

@halasovci007 : já dělám v Kauflandu vedoucí směny pokladních - sice noční chodím jen když máme inventury ale jinak je to stejně na houby - směny mám nepravidelně, poslední dobou povětšinou odpolední protože je nás málo a nezvládáme se moc vykrývat, 2 dny volna v kuse mám většinou jen když si zažádám a mám jen jeden volný víkend v měsíci - kdyby manžel nepracoval na ranní a neměl volné víkendy tak jsem úplne v háji s hlídáním dítěte, ale někdy i tak se dostáváme do patové situace protože manžel je voják takže když má nějaké cvičení nebo službu tak stejně hlídání vykrýváme kým to jde .... ale jak píšeš, sehnat práci jen na ranní směny a volné víkendy u nás není moc reálné a když tak za minimální peníze nebo jen jako brigáda

kikika87
9. zář 2018

@halasovci007 Mamky přítel dělá asi 17let ty 8hodinove směny, ranní, denní a noční. A ten má snad normálně narkolepsii...on všude usíná, to jeho tělo si s tím prostě neumí poradit a pořád by spalo. Prostě des ! A moje teta je zdravotní sestra a dělá 12ctky denní a noční a to je taky hrůza to její spaní. Ta zase musí mít absolutní klid, jinak nezabere. Všechno ji vzbudí. Mě stačilo vstávat pár let do práce po páté ráno a taky to nebylo úplně dobrý.
Moje bývalá firma otevřela před asi 2 lety v MB pobočku a vůbec do ní nemohli sehnat lidi. Tvrdili, že jim tam nechce nikdo dělat, protože jsou zvyklý ze škodovky na jiné peníze atd...nakonec tedy sehnali, ale dost se to tam střídá.

halasovci007
9. zář 2018

@ange_de_la_morte v tech obchodech je to taky specificke. Kolikrat mi je lito hlavne pokladnich kdyz tam na ne lidi krici a nebo jsou neprijemni,ze cekaji frontu..Ja to delala brigadne pri skole a uz nikdy vic.Mimo to alespon,ze ve svatky uz nemusi do prace (i kdyz vim ze nekteri by sli kvuli priplatkum za svatek) ty maminky od rodin chudaci pred Vanocema a kolem nejvetsi zahul v celem roce.Vzdycky je lituji..

halasovci007
9. zář 2018

@ange_de_la_morte jinak co se tyce vykryvani hlidani.Tady je problem i u smen.Ptz kdyz jeden konci odpoledni smenu ve 22 a druhy musi uz ve 21 jit do prace na noc je to problem pokud nemaji hlidaci babicky..Dokonce tady udelali specialni skolku ze maji otevreno dle smen ale ani nevim jestli se to ujalo.Kdyz se strida ranni odpoledni deti byvaji ve skolce nebo skole horsi je to o prazdninach ptz fabrika ma z 95% narizenou celofiremni dovolenou takze super maji dovcu spolu ova rodice ale pak po zbytek prazdnim nema kdo hlidat..Ptz ve fabrice vetsinou delaji cele rodiny tzn i babicky.Uz to neni jako driv ze sli v 53 do duchodu 😨😵

halasovci007
9. zář 2018

@kikika87 za 17let a dela mu to potize?Ja to chapu na 100% ja jsem mladsi a nezvykla jsem si za 3 roky ani nahodou o nocni jsem nebyla schopna vubec fungovat..Moje mamja taky dela x let a nocni ji dava zabrat kdyz si muze vybrat dovcu bere si ji na nocni.Mimo to spousta lidi,kteri maji zdravotni indispozici z nenadani je veliky problem.Napr nekteri lidi ani nehlasi zdravotni problemy u doktora,aby neprisli o praci,ptz treba vysoky tlak nebo cukrovka v urcitem stadiu se vylucuje delat na smeny.Dokonce jsem cetla,ze ted v lete zemreli v Kvasinach dva celkem mladi lide (vim o ovema nebylo ani 50 nepamatuji se presne)a ti delali teda ten vicesmenny system a proste zkolabovali a konec.Tady v hlavnim zavode lidi kolabuji na linkach a obcas se to taky ani nehlasi aby nemeli zaznam o kolapsu a obcas proste volaji rovnou rychlou..je to strasny obcas..

kikika87
9. zář 2018

@halasovci007 Dělá a řekla bych, že je to pořád horší. No to je děs. A je tam vedro v těch halách? On dělá ve firmě která zpracovává exotické dřevo a na těch halách mají v létě i přes 60 stupnu...já to nechápu jak je to možný, že v tom musí pracovat. Já bych to nedala ani hodinu.

kikika87
9. zář 2018

@ange_de_la_morte
@halasovci007 Přesně, pokladní jsem dělala brigádě pro střední a nikdy víc. Dělala jsem spoustu brigád a pokladní byla jednoznačně nejhorší. Obdivuji ty co to dělají.

ange_de_la_morte
9. zář 2018

@halasovci007 : do fabriky by mně nikdo nedostal , radši tam kde jsem než ve fabrice - tam jsem alespoň během pracovní doby víceméně svým pánem ( alespoň na mé pozici - pokladní to mají horší) ... no neznám mezi kolegy nikoho kdo by šel dobrovolně ve svátek do práce kvůli příplatku, ale ono je to vlastně jedno protože když je svátek tak si ho stejně musíme nadpracovat takže volných dní v měsíci máme pořád stejně svátek nesvátek ... je to blbé no, navíc už není zvykem že prarodiče bydlí ve stejném nebo v sousedním baráku - my máme nejblíž tchánovce a stejně je to 50km, moje maminka bydlí dokonce skoro 400km daleko - o prázdninách super ( je učitelka v zuš) ale jinak mi s hlídáním moc nepomůže

@kikika87 : pokladní bych taky nedělala 😀

malecek
9. zář 2018

Ahojte , řešíte práci?
Já jsem dělala 7 let na směny za barem (12 nebo 24) a už nikdy více bych to nedělala . Muž dělá jen přes den a taky by to prý nedělal. Dokud člověk samozřejmě nemusí , to pak směny a noční až tak neřeší , to byl kdysi můj případ.

halasovci007
9. zář 2018

@kikika87
@ange_de_la_morte presne pokladni jsou chudaci a hlavne jeden zakaznik vam zkazi naladu,ze treba nadava a ony musej byt mile na dalsi lidi..To bych nedala a to jsem delala pokladni jen v elektru a pak ve sportu tam to slo nebyly takove frobty a presto se nasel i zakaznik,ktery nebyl prijemny..Na smeny pokud to nebude nezbytne nutne uz nikdy nepujdu..Kort ted s prckem..Sama si obcas rikam,co mi osud po materske asi nachysta.Manzel taky rikal,ze nechce abych s malou delala a smeny a nebo jako ted 11h smeny kratkej / dlouhej.Ale kam pujdu to teda netusim 😣🤔 mozna bude druhej prcek a mezitim dodelam vejsku a treba se neco naskytne kdyz si zvysim vzdelani..premyslite nad tim co po materske?

malecek
9. zář 2018

Holky stane se vám semtam že břichem do něčeho narazíte nebo se bouchnete? My máme ročního psa a ten blbec se mi semtam odrazí od břicha tak se vždycky snažím chránit ale někdy to nevyjde. 🤕 Tak se furt strachuju ať je vše ok.

halasovci007
9. zář 2018

@malecek mame dva psy a jen mladsi od malicka skace.Skocil na me a dostal takovy delo,ze uz si to nedovoli..Bohuzel ted je pro me bricho prednejsi nez pes (a to se ho to snazime odnaucit uz dyl ptz kdyz prijde navsteva s prckem a skoci na maleho tak ho povali vzdyt ma 30kg.) A najednou to pochopil sice po zlem ale mam klid..Ja spis obcas zapomenu kdyz vstavam a rovnou vyskocim presbricho misto na bok a do sedu. A nebo se ohybam pres bricho kdyz si neuvedomim 😨

malecek
9. zář 2018

@halasovci007 pro mě samozřejmě taky , ale dneska přes mě vystartoval ve spánku tak jsem stihla dat před sebe jen ruky ale i tak mi přibral bok břicha idiot.

halasovci007
9. zář 2018

@malecek no my mame venkovni psy tak to nevim co poradit.Jedine nenechat ho spat v loznici 😣🤔

laura1256
9. zář 2018

Holky to šíleně utíká :D hlavně docela břiško vyskakuje :D :D..pohyby jsou jak ve 30 týdnu vidím jak se mi bříško neustále hýbe :D :D

malecek
9. zář 2018

@halasovci007 to naštěstí není pravidlem, pes je normálně u rodičů, jen jak spí u nás nebo my u nich je nakvartyrovany u mě u břicha.

malecek
9. zář 2018

@laura1256 pěkné bříško mám zhruba stejně veliké. 👍👍

kikika87
9. zář 2018

@malecek My máme rok a půl staryho psa, má 35kg a na mě si už tedy nedovolí skákat, to jsem ho začala uzemnovat od začátku. Jdu z práce, on jak dobytek a furt skákal. Ale na ostatní si dovolí a dělá to pořád. Je to strašnej magor, někdy mi hrozně leze na nervy. Jestli se neuklidní, tak holt se mnou a kočárem chodit ven nebude a bude jen na zahradě. Ještě ho necháme na podzim kastrovat, uvidíme jestli se trochu uklidní.

kikika87
9. zář 2018

@malecek Já nemám tak velký a hlavně ty pohyby jsou u mě dost sváteční. A to jsem 20+1 a placentu mám vzadu😐

Strana