icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

malecek
13. zář 2018

Kojící podprdu zatím nekupuju, čekám kam ještě porostou at nekupuju zbytečně malou.

journals
13. zář 2018

@sarkoc Doufám, že ne! 😂

malecek
13. zář 2018

dneska jsem poprvé vyzkoušela magnosolv trochu mě pobolívalo břicho (jakoby tvrdlo) a hned to pomohlo.

krisatko
13. zář 2018

@malecek jojo on je dobrý, rychlý, ale mě nechutná, tak se ho snažím pít jen když je fakt už zle.

Nevíte holky od kolikátého týdne už se nesmí hořčík? Kvůli kontrakcím?

sarkoc
13. zář 2018

@krisatko to bys poznala :D já mám občas mokré kolečko na podprsence...nebo takový zažloutý flek

malecek
13. zář 2018

@krisatko mě to i chutnalo 🙂 ale pravidelně to pít nechci, jen jako záchranu jak říkáš.
četla jsem to, že by se to od nějaké doby nemělo, ale kdy nevím.

krisatko
13. zář 2018

@sarkoc aha, tak ještě ne 😀

Manžel teď nadhodil, prý jestli bude ještě nějakej screening, nebo jestli už to bylo všechno. Tak mu říkám, že netuším, že od teď vstupujeme do neznámých vod... Dnes jsem 21+1 a zhruba v této době jsme začali s Domišem řešit ukončení, po týdnu bylo po všem a co bude pak, už netuším :D

Jinak jsme holky včera už dopředu vypisovali papíry a když jsem koukala do manželova rodného listu tak jsem se musela smát. Babička byla HERMÍNA :D to je skoro jak ta naše vymyšlená hildegarda :D

tsasenka
autor
13. zář 2018

@journals No, mně se nerozpadla žádná, jen ty, co jsem nosila častěji, tak už jsou škaredé, ty vyhodím. Ale háčky a tak drží pořád. A ty, co mi zbyly jsem si kupovala chvilku před porodem, když mi přišly, byly trošku větší, ale po porodu prsa nalila a sedlo to dobře

tsasenka
autor
13. zář 2018

@krisatko Já myslím, že kolem 36 tt, to Ti doktor řekne. Já jsem u druhého vysadila hořčík a za 10 dní jsem jela rodit. Takže je to pár týdnů před porodem.

journals
13. zář 2018

@krisatko papíry na co?

krisatko
13. zář 2018

@journals takové ty k porodu :D :D já vím .... brzo... :D ale já jsem dement... musím mít všechno nachystané aby se na něco nezapomnělo... když děláme závody pro koně tak je chystám rok do předu.

journals
13. zář 2018

@krisatko 😀 holky, vy mě děsíte. Hm, my jsme s koňmi na tom přesně naopak - příští týden jde kobyla na zkoušky a minulý týden se teprve dělala krev 😀

krisatko
13. zář 2018

@journals tak to já jako budovala stáje a kupovala cajky asi rok a půl před plánovanou koupí koně no.... :D seno jsem naskladnila při první seči 2014 a kun se kupoval v září :D a to ani nebylo jistý jestli se koupí nebo ne

priefi
13. zář 2018

@krisatko podprdu jsem koupila na bonprixu (maji ted akci 10%sleva a doprava zdarma pri kodu moda10) a v lidlu. Vse ale pri synovi. Doporucuji takove ty, co nemaji teojuhlenik po odepnuti, ale rovnou jen prso, ty s trojuhlenikem tlaci na prso a je to krajne neprijemne. Lepsi urco bez kostic.
@journals ja si ted koupila obyc. bavlnene s kosticemi z lidlu, sice jen na obdobi tehu, ale bez toho bych to nedala, mam normalne 75b, ted 85c. Jsou prijeme na noseni. Koj.podprdu jsem resila pozde a na posl.chvili a byla to docela chyba. Pak jsem dokupovala behem kojeni. Je lepsi mit jedny mnohem vetsi pro zacatek kojeni a pri spurtech a pak trosku mensi, vetsi ale nez Tva klasicka velikost, pro dobu mimo spurty. Ja mam dobre zkusenosti s lidlovskyma a i bonprixove jsou fajn
@sarkoc u nas uz ty mensi nebyly, takze bud pockam na dalsi akci, nebo pres net, ale zasobu mam vicemene dobrou, takze to nehrotim 😊 jak to myslis, ze se Ti dela mleko? Ja ani nevim. Nekdy mam jakoby mekkou kuzicku na bradvkach, kterou potrebuju sloupnout, je to takove belave a pod tim je taky takove belave, tak ze by mleko? Ja jsem syna prestala kojit v prosinci, ale pekne dlouho se mi to mliko drzelo a ne a ne skoncit, uz jsem z toho kolikrat byla na nervy 😅
@krisatko nekdy ve 3.trim, myslim ze v pulce, zeptej se dr., bude vedet presneji. Prozatim magnosolv muzes bez vycitek 😊 me treba magnosolv chutna 😅 ale beru jen v krajni nouzi, prehani me 😂 Jeste je velky utz ve 30tt, ale to si dr.casto dela sam, i kdyz ma starsi utz. Hildegarda byla manzelova babicka 😊 ja mam taky tendence uz vypisovat, ale brzdim se 😂 dokud nemame vymyslene jmeno pro toho naseho chlapecka, tak to asi nebudu vypisovat, at to mam.jednou prupiskou 😅 ale nepamatuji si, ze bych u syna potrebovala rodny list manzela, ale uz to je docela davno, tak jsem mozna akorat zapomnela 😊

Holky, mam pro Vas tip. Ja treba neplanuji jit na predporodni kurz (mozna kdyby byl hypno nekde tady, tak bych mozna sla), ale 1.screening mi pohltil cely prispevek na tehu, avsak hodne ZP konci rok listopadem a prosinec patri uz do nasledujiciho roku, takze pokud mate tak jako ja prispevek na tehu na rok, tak pokud to pujde, chtejte vystavit pokladni doklad s prosincovym datem 😊

krisatko
13. zář 2018

@priefi není potřeba, stačí oddací list, ale já nevím z hlavy ani manželovo rodný číslo :D

priefi
13. zář 2018

@krisatko to ja taky ne, chtela jsem at minto nadiktuje, nebo at mi da obcanku 😂 a to jsem se ho i ucila, ale proste banan 😂 dokonce si nejsem jista, zda si pamatuji synovo rc 😂 proste je to se mnou marne 😂😂😂 ale synovo snad jo 😂😂😂

sarkoc
13. zář 2018

@priefi jak už jsem psala výše, občas mám mokré kolečko na podprsence nabo takový zažloutlý flek...co jiného by to bylo nevím :/

Dneska jsem povídala na hřišti s tou kamarádkou, co rodila před cca 14ti dny a říkala docela smutnou historku, že doktor se jí při vyplnování dotazníku takového toho přijímacího ptal na počet těhotenství, dětí, jak dlouho kojila atd...a ona že dva a půl roku, že vlastně ještě ted v červnu v těhotenství...a on že se na ní tak opovržlivě podíval a pronesl něco jako...dobře no, napíšeme tedy, že něco přes rok, at to není divný...jako co to je? Proč se teda ptá? A pak dělá, jak kdyby tím někomu škodila...říkala, že nemít už docela silné bolesti, asi by mu pěkně od plic něco řekla, ale že ted jí to bylo tak nějak fuk...

tsasenka
autor
13. zář 2018

Jé, holky, co to vypisujete? Já si do porodky beru jen kopii oddacího listu a občanku. Nic víc jsem nikdy nevypisovala. Při příjmu jsem jen hlásila, co potřebovali. Budu rodit cca po 2,5 roku, tak doufám, že mě ještě budou mít v počítači a doplním jen Mikuláškovo jméno 😀
@sarkoc Mně se teda při příjmu na kojení neptali, ale vím, že spousta doktorů těhotným kojení nedoporučuje, tak třeba mu vadilo právě to.

sarkoc
13. zář 2018

jinak holky včera jsem volala na sociální podporu a paní mi celkem dobře poradila, co ted po skončení rodičáku....jestli jste někdo ve stejné situaci jako já, což si ted nejsem jistá, tedy že vám končí rodičák dříve než máte termín porodu, nemusíte ho prodlužovat, ale za určitých podmínek se dá nahlásit na ÚP jako žadatel o práci (teoreticky, nikdo vás nejspíš nevezme, na pohovor si s tím pupkem klidně zajdu) a máte normálně nárok na podporu, sice vychází asi na 4 tisíce, ale proč ne (podmínkou je to, že už nemáte nikde pracovní smlouvu a zároven jste před tímto rodičákem měly nárok na mateřskou)...jo a ještě mi poradila, at atam zůstanu nahlášená až do konce šestinedělí, na což mám právo a budu mít zároven rodičák i podporu...nikdy jsem žádný dávky nevyužívala, ale ted si říkám, že když mi to sama se slovy "když to mohou jiní zneužívat, proč my bychom to nemohli využívat :D", že to tak asi udělám

malecek
13. zář 2018

@sarkoc a budeš pobírat mateřskou nebo na ni nemáš právo a proto řešíš takhle? já se v tom moc nevyznám.

sarkoc
13. zář 2018

@malecek nn, mateřskou ne, protože už nemám nikde smlouvu...pracovala jsem sice mezi VŠ a Eliškou, ale na smlouvu určitou, takže mateřskou jsem měla před E, ale ted půjdu rovnou na rodičák (a nárok na tu podporu v nezaměstnanosti mám právě proto, že jsem před tím pracovala)

journals
13. zář 2018

@krisatko Cajky chápu, seno chápu, přípravu na porod ne 😀 (v dobrém samozřejmě). Holky, vy mi občas jako prvorodičce dáváte! Někdo už balí tašku do porodnice, někdo píše formuláře k porodu... na to ještě nejsem připravená ani psychicky! 😂

malecek
13. zář 2018

@journals neboj já taky ne a to jsem druhorodička 🙂

journals
13. zář 2018

@malecek 😀

krisatko
13. zář 2018

@journals tak já teda zatím jen ty papíry... Ostatní nechávám na prosinec.

krisatko
13. zář 2018

Ale stejně mi přijde, že to ubíhá strašně rychle.... Vždycky když mi přijde zpráva od koníka tak si říkám "cože? To už je zase středa?"

sarkoc
13. zář 2018

@krisatko Mě to na jednu stranu utíká rychle a na druhou bych to ted nejradši do ledna všechno přeskočila a už jí měla zdravou v náručí 🙂 Mám strach z toho porodu císařem, doktoři se k tomu přiklánějí čím dál tím víc atd...pvní porod ač šíleně dlouhý, byl svým způsobem krásný a opravdu jsem se na ten druhý těšila, věděla už , co a jak bych si přála jinak atd...a no bum, chtějí mě uspat, to mě fakt mrzí :/

krisatko
13. zář 2018

@sarkoc a to chtějí v celkové anestezii? To bych asi taky nechtěla ☹

sarkoc
13. zář 2018

@krisatko no když už tak já radši než ve spinální...ale jo, i oni mluvili o celkové.-..já chtěla co nejvíc přirozeně no...a asi mám smůlu. Ale jště jako neudělali finální rozhodnutí, tak pořád doufám...

bemo
13. zář 2018

@sarkoc teda z takové reakce lékaře by neměli radost lidi z laktační ligy. Jejda vždyť to kojení už je tolikrát propírané téma a závěr je jasný. Je to jedině prospěšné. By ji měl ještě pochválit že v pokročilém stádiu těhotenství stále kojila. Já kojila teď do srpna a bylo to pro mě maximum, navíc dcera se v noci hodně budí, tak jsem docela vyždímaná i z toho. Já jsem takové papíry také vyplňovala a s každým dítětem se ta délka kojení jen prodlužovala a vždy mě to chválili, že to je jen dobře.
@journals každý to má jinak, já jsem i u první dcery šla balit až ve 37 tt.

@krisatko taky mi přijde že to těhotenství nějak letí, mě se to láme v neděli a vždycky si myslím že jsem minimálně o týden méně. Kdyby tak rychle utekl i ten devátý měsíc.

Strana