Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@kikika87 tak ja jsem z gennetu doma a my byli teda nadseny bylo to stejny jak pred 2rokama..tahle mudr mi prisla i lepsi nez Dolezal u ktereho jsme byli minule..prisla mi opravdu pecliva a vse vysvetlila..my byli moc spokojeny a mimco je v poradku tak mam radost🙂 byla jsem z toho nervozni tak jsem rada ze to vse tak nejak dopadlo🙂
Holky tyjo me ted tak vyjel tlak ze to mozny neni. Zijeme uz nekolik let v Anglii, ted u druheho tehotenstvi jsme se rozhodli ze se vratime zpet doncr hlavne kvuli rodine. Vadim mi ze by moje deti babicku vydali jen 2 x za rok ale tohle co ted predvedla pritelova mati to je uz moc. Od zacatku vlsstne nechce abychom v cr byli. Dnes do konce me segre v obchode rekla ze z toho neni vubec nadsena ze se chceme vratit a ze co tsm chceme delat. Pry ze pokud budeme u nasich a muj zase jinde ( nesnese se moc s mym tatou) tsk se pry rozejdeme. Jak tohle muze vykladat??? Ja mam takove nervy. To ma navic dojet ted k nam tady do UK na 5 dni v patek a uz ted me sere . To neni snad ani mozny. Pry nas sem jede prekecat abychom se nevraceli.
@halasovci007 Je to nějaký zvláštní...pred Eliskou jsem byla v podobné situaci jako Ty..při vysoke škole jsem měla asi petinovy úvazek, takže to se nedá počítat, pak jsem nastoupila do práce 1.10.2014 a od cca 20.2.2015 jsem byla na neschopence, na rizikovem. ..a mateřskou jsem pak měla tak vysokou, ze se to určitě nepočítalo jen z těch necelých pěti měsíců a neschopenky, to by nevyslo...do práce jsem se už taky nevracela az do porodu...na konci zari mi skončila smlouva a Eliska se narodila 8.10....vůbec se v tomhle nevyznam 😕
Tak holky právě mi volala paní z Ossz kvůli něčemu z firmy tak jsem se hned nechala přepojit na paní co vyřizuje mateřské a na PPM mám nárok a splnuji ho už z posledního zaměstnání od 16.10.2017 protože se tam prý normálně započítává i neschopenka.
Holky, nestíhám vás dočítat, ale jen takový tip! Jsem u VOZP a letos už jsem čerpala 1000 Kč na příspěvek na screening (takže na příspěvek v těhotenství už nárok nemám) a taky jsem si nechala proplatit dent. hygienu. Nicméně jsem zkusila dát jim fakturu z kurzu hypnoporodu a proplatili mi 500 Kč, protože součástí jsou i pohybové aktivity, a ty proplácí také v rámci jiného příspěvku (může to být jakýkoliv pohyb, nejen pro těhotné)...Paní, když viděla bříško, tak mi ještě dala tip, ať si schovávám účtenky, že po porodu můžu zpětně žádat 1000 Kč na jméno miminka například na kojící podprsenku, vložky do podprsenky, odsávačku hlenů, monitor dechu,...mají to nějak nově 🙂
@sarkoc ppm se Ti pocitalo jen a pouze ze zamestnani, kdy jsi pracovala, tj.od 1.10.do19.2., prumerna hruba mzda se pak prepocitava na denni a z toho se pak prepocitava procento, do uricte hodnoty se to nerudukuje a je to 100%, pak po presahnuti urcite castky zacina procentualni redukce nad tu castku. Pak se to secte a vezme se 70%, coz je denni zaklad pro ppm (kdysi to bylo 60%), takze to mnihdy vyslo podobne jako klasicka mzda
@ester34 ale pozor zda tyto potreby muzes koupit kdekoli, nebo to musi byt lekarna nebo zdravotni potreby, nektere ZP maji i tuto podminku na proplaceni
@martinasip myslim, ze ne. Muzes cerpat Ty a muze pak cerpat Tve dite. Moje pojistovna to ka treba tak, ze jako pojistenec muzu cerpat max 1000kc na rok a je tam podbalicek tehotne a pak podbalicek pro zeny po porodu do 2 let ditete. Pak muzu cerpat 500kc na kojenecke potreby na jmeno syna. Otec je tak trochu z obliga.
@laura1256 Ahoj já jsem dnes 24+6 je to až k neuvěření, jak rychle to uktíká 🙂 ve ČT mě čeká cukrovka, tak jsem zvědavá, jak se s tím poperu. Dneska jsem se už konečně dokopala se předregistrovat u pediatra furt jsem váhala mezi 2 co měli dobré recenze 🙂 jinak nakoupeno už máme, přebalovací komodu, 2 x postýlku, autosedačku, vaničku spolu s lehátkem, plenkové osušky a žíněnky, výbavičku do postýlky vč. hnízdečka a komplet oblečení teď mě docela straší, že toho mám moc a ani to neunosíme :-/ ale tak uvidíme no. Momentálně sháním monitor dechu, ještě potřebuji v lékárně odsávačku do nosu, teploměr atd.. a pak jelikož chci používat látkové pleny, tak ještě ty. Ty si nechávám, až na konec jelikož to bude také pálka 🙂 no a pak ještě věci pro sebe a na úplný závěr necháváme kočárek 🙂
@laura1256 My tak predelavame baraka total vystehovani..no snad uz koncem zari stehujem zpatky ufff
@martinasip my právě stavěly no.. ještě musíme dodělat podlahu pak koupit kamna kuchyn a bude snad hotova ted zase nám dáva zabrat jedna stěna no musíme ji očistit pak se něčím napouští dřiv tam byla pec nebo co prostě je to hezký přítel to tam chce nechat jen doufám že se to vše stihne ale ještě tak říjen a nakonci listopadu se snad budeme stěhovat 🙂 je toho dost
@zetta01 To máte už výbavu téměř komplet, ne? Já mám teda pár krásných hadříků kterým jsem neodolala, nějaké (ne)zbytečné hračky a kravinky a z velkých věcí mám snad jen velký fusak a objednaný monitor dechu, ten jsem kupovala o víkendu při Marianne. Jinak nemáme teda nic - kočárek je předvybraný, autosedačku vůbec netušíme, nábytek vezmeme snad ideálně v Ikea...
Holky, má cenu pořizovat takové to přenosné lehátko pro miminko? Nebo je to blbost?
@laura1256 ja dnes 24+6, pripadam si, ze zacinam chodit nemotorne jako kacena, musim uz vstavat pres bok. Vybavicku skoro celou mame po synovi, takze pak uz jen vyprat oblecky, autosedacku a precistit kocar. Musime koupit vanicku, tvrdy prebalovak, ktery dame na postylku a pak az se mimi narodi, tak dle potreby teplejsi oblecky (hlavne zalezi od velikosti miminka), syn byl letnatko a mel 49cm, kdyz se narodil. Prani atd.nechavame asi na listopad. Pristi tyden ve stredu asi pujdu na tehu cukrovku, to zase bude neco
@journals ja mela z druhe ruky takove to vibracni, ktere uz nevibrovalo, ale byla tam hrazdicka a od toho 3m to byla vec k nezaplaceni, syn si hral, sahal na visaci hracky a ja si v klidu myla nadobi, zehlila, aj, a kdyz jsme byli na navsteve, tak jsme to meli s sebou a maly mel o zabavu postarano a byl klidny. Ale mnohem vic jsem ocenila decku s hrazdou, to syn miloval.
Já ted budu lehátko pořizovat taky, na dcerku jsme neměli, ale pak mi to bylo i líto...jinak jsem měla velkou hrací deku bez hrazdičky (chvíli půjčenou hrazdičku zvlášť dokud jí to bavilo), tu první zimu byla přehnutá na dvě vrstvy a ležela normálně na ní na zemi...a od té doby jí má víceméně doted uprostřed obýváku...cca do dvou let si hrála na ní a s ní, od té doby ví, že hračky, s kterými si aktuálně hraje, se večer před spaním vracejí právě na tu deku (takže to má místo nějaké krabice na oblíbené hračky nebo tak něco)...super bylo na té velké, že když přišly kamarádky s mimčama, tak se tam vešly 3 - 4 klidně 🙂
@journals prave, ze v kuchyni taky byva chladneji a je tam jen lino, tak deka neprichazela v uvahu, ale to sedatko/lehatko super. Sice bylo uz po x detech, ale svoji funkci plnilo dokonale. Prenos taky super, je to docela lehke (ale nezvedat za hrazdicku s miminkem). Neco takoveho:
https://www.google.cz/search?q=lehatko+pro+mimi...
S tim, ze barevne trosku jine a starsi verze, trosku jete a uz nevibracni a bez tech cudliku. Jak se rika, darovanemu koni se na zuby nekouka, kazdopadne jsme byli mega spokojeni 😊
Já mám zatím oblečky, vaničku shnuggle, houpací lehátko, monitor dechu. Postýlku bude kupovat mamka.
Já mám zatím něco málo po dcerce, co jsem si schovala - Manducu, postýlku, vaničku, jednu zavinovačku, zimní a jarní fusak plus pár srdcových oblečků...pořídit jsem zatím stihla pár dalších kousků oblečků co mě zaujaly, ne že bych cíleně tvořila výbavičku...dostaneme košík na miminko a koupací kyblík...mám vybraný kočárek, ten objednám asi v listopadu, a objednanou zavinovačku s outlastem a zbytek je ve hvězdách :D Ale ono už toho moc není - komplet výbava na látkování, to vibrační lehátko, komoda s přebalovákem, nějaká ta kosmetika, ale to budu kupovat víceméně jen mycí gel od Biodermy a nějaké hadříky....určitě jsem na něco zapomněla, ale mimčo by to víceméně bez čehokoli z toho přežilo, to mě uklidnuje :D
Jo a chci koupit starší dcerce větší peřinu a polštář, má pořád miminkovskou sadu :D S tím mě anapadá pár sad povlečení pro malou i velkou...

@priefi o hodně. Teď šla do prvaku na střední a mojemu je 32